Type and press Enter.

5 landelijke hotspots in Zuid-Limburg

Loods81-binnen

Wij kunnen genieten van mooie oude panden in een landelijke omgeving. Als deze plekken prachtig zijn opgeknapt, en je er een heerlijk hapje kunt eten, zijn wij helemaal fan. Zo’n plek waar je met je oma naartoe kunt maar ook met vrienden. In het zuiden van Limburg zijn er genoeg van deze hotspots te vinden. Uiteraard willen we onze favorieten graag met je delen.

Bakhuis Moorveld

Iets verder dan Bunde ligt het prachtige pand van Bakhuis Moorveld, middenin het groen. Nog vrij nieuw, in 2021 geopend, maar nu al een favoriet bij velen. Het ‘bakhuis’ is helemaal opgeknapt. De oude stijl is behouden en gecombineerd met moderne elementen. Je waant je hier echt even op vakantie. De kaart is beperkt maar alle gerechten worden gemaakt met verse ingrediënten en zijn dus om te smullen. Een heerlijke plek om te genieten van een momentje welverdiende rust.

Bakhuis-Moorveld
Foto: FB Bakhuis Moorveld

Oude Pastorie

Dit ‘tuinrestaurant‘ aan het Vrouwenbos in Beek ziet er van een afstandje al imposant uit. De tuin wordt ook wel een ‘lusthof’ genoemd, een ontmoetingsplek om te ontsnappen aan de drukte en om te genieten van geuren, kleuren en geluiden. Een deel doet tevens dienst als moestuin. Groenten, fruit en kruiden die hier worden verbouwd zie je terug op je bord. Vers van het land dus. In de tuin staan verschillende bankjes om even te bezinnen. Daarna kun je aanschuiven in het mooie restaurant of, bij mooi weer, op het terras. Wil je de locatie afhuren voor een event? Dat kan ook! Check de website.

Oude-Pastorie-Beek
Foto: FB Oude Pastorie

Loods 81

Deze spot in Margraten hebben we helemaal in het begin van ons Liefs uit Limburg avontuur al eens met jullie gedeeld. Wij zijn hier nog steeds regelmatig te vinden, dus hij mag in dit rijtje niet ontbreken. Loods 81 is van origine een aardappelloods die is omgetoverd tot (lunch)restaurant en traiteur. De sfeer is industrieel, maar toch ook knus. Grote tafels, verschillende hoekjes met ingrediënten (olijfolie, brood, pasta’s, wijn) die je kunt kopen voor een culinair avondje thuis en niet te vergeten de vitrine met vers bereide gerechten. Met goed weer kun je, met een beetje geluk, buiten plaatsnemen op het terras (evt. zelfs in een kas!).

Loods81-binnen
De knusse inrichting en veel lekkers

Darwin

In Heerlen kun je genieten van de landelijke sfeer bij brasserie Darwin gevestigd in hoeve Overste Douvenrade. Hier kun je lekker tot rust komen en opgaan in de natuur op landgoed Terworm. In het restaurant en op het terras worden zowel bourgondische als gezonde gerechten geserveerd. Een fijne plek om tijdens het wandelen of fietsen even te pauzeren. De unieke locatie is tevens te huur voor bruiloften en vergaderingen.

Darwin-brasserie-Heerlen
Foto: FB Darwin brasserie

Bij Pauls

Bij Pauls in Wijlre kun je ‘ambachtelijk genieten’. Hier proef je het lekkerste, huisgemaakte ijs, een uitgebreide lunch, een hightea en ga zo maar door. Bovendien kun je een hoop lekkers afhalen of op pad in de mooie omgeving met een picknick. Wij waren hier een tijdje geleden als startpunt van een kruidenproeverij, en dat was oprecht een hele verrassende ervaring. Kortom, Paul is van alle markten thuis en we raden je aan om eens langs te gaan en jezelf te trakteren op een smakelijke activiteit!

Bij-Pauls-Boerderij-terras
Pauls boerderij

Hopelijk worden jullie net zo enthousiast van deze locaties als wij. Wie weet komen we elkaar hier wel eens tegen. Als je nog aanvullingen hebt, laat het ons zeker weten.

Liefs,

Fleur & Ellis