Type and press Enter.

Onze 4 tips om te overnachten in Valkenburg

Valkenburg-onder-de-linde-deur-ontbijt

Onlangs gingen wij struinen door de straten van het altijd druk bezochte Valkenburg, op zoek naar de hidden places van dit toeristische plekje. We waren enthousiast. Lees het hier terug. Buiten de grote straat met de vele volle terrassen vonden wij gezellige plekjes die zo op onze favorieten lijst mochten. We kunnen ons ook zomaar voorstellen dat je graag verblijft in het middelpunt van het heuvelland. Valkenburg ligt centraal en is dus een perfecte plek om te overnachten. Vanuit deze plek verken je het heuvelland, bezoek je Maastricht of Heerlen en natuurlijk Valkenburg zelf. Wij gingen op zoek naar de bijzondere slaapplekjes van Valkenburg, want die zijn er. Komen ze:

Le Faucon

Net iets buiten de drukte, maar absoluut op loopafstand (5 minuten, 1 keer rollen ;)) ligt Bed and Breakfast Le Faucon. Dennis en Alain kochten dit huis vorig jaar en toverden het niet alleen om naar een fijne plek voor hunzelf, maar ook voor gasten. Als je hier slaapt heb je de volledige bovenverdieping voor jezelf, bestaande uit een ruime slaapkamer, badkamer, sportkamer en balkon. Alles is nieuw en een ingericht met smaak, die ons wel bevalt. Kasteel Schaloen en het Geulpark liggen om de hoek en ben je uitgewandeld en toe aan wat ontspanning, dan mag je gebruik maken van de jacuzzi in de tuin. Fijn!

Prijs per nacht: vanaf € 85

Oosterweg 24

Le Faucon is verkocht. Of de nieuwe eigenaren Le Faucon blijven voeren is voor onduidelijk.

Valkenburg-le-faucon-kamer-3
Fijne kamer
Valkenburg-le-faucon-badkamer
Hippe badkamer
Valkenburg-le-faucon-jacuzzi
Bubbelen na een intensieve dag

Onder de Linde

Bed and Breakfast Onder de Linde is speciaal. Gelegen middenin het centrum (Aan de Fransche Molen), maar een oase van rust. Het rijksmonumentale pand brengt je terug naar de geschiedenis van dit dorp en als je goed luistert hoor je misschien de Geul kletteren. Er is veel aandacht besteed aan het interieur van de kamer (kleine woning beter gezegd), die je via een eigen ingang kunt bereiken. De kamer beschikt naast een lekker bed en mooie badkamer, ook over een comfortabele bank en zitje waar je de benen even kunt laten uitrusten. ’s Ochtends nuttig je, bij goed weer, het ontbijt op een zitje voor de deur waar je het dorp langzaam kunt zien wakker worden.

Prijs per nacht: vanaf € 125

Lindenlaan 30

Valkenburg-onder-de-linde-fleur
Prachtige entree van de B&B op het pleintje aan de Fransche Molen
Valkenburg-onder-de-linde-kamer
Het bed en de badkamer
Valkenburg-onder-de-linde-ontbijt
Ontbijten in de zon

Bella Vista

Bed and breakfast Bella Vista is gelegen aan de straat Broekhem in Valkenburg. Deze straat kent veel villabouw en Bella Vista is daarop geen uitzondering. De villa stamt uit de periode 1850-1940. Het pand is opgetrokken uit rode baksteen en de zo voor Valkenburg kenmerkende mergelsteen. Binnen zijn de oude elementen behouden, maar de sfeer is vooral modern. Prachtig ingerichte kamers met moderne kunst, marmeren en houten elementen. Er zijn drie type kamers: de luxe kamer, de luxe kamer met bad en een luxe kamer met douche en buitenjacuzzi. Wil je een e-bike huren of je verblijf combineren met een bezoekje aan Thermae2000? Dan biedt Bella Vista aantrekkelijke combi’s aan!

Prijs per nacht: vanaf € 125

Broekhem 22

bellavista
De Villa
bella-vista
Heerlijk cosy
bella-vista
Van alle luxe voorzien

Black Label Hotel Valkenburg

Net iets buiten het centrum ligt Black Label Hotel. Omringd door natuur, voorzieningen en historie. Het staat namelijk dichtbij de oude brouwerij van Leeuw bier en die historie voel je. Het terrein is volledig vernieuwd met het behoud van de oude gebouwen. Dit designhotel springt er echt tussenuit. Buitengewone klasse, met een ruig randje. Design, met karakter, zoals zij zelf zeggen. Deze plek nodigt ons uit tot actie. Dat zal vast komen door het Shimano Experience center dat ook op dit terrein gevestigd is en de natuur die zo dichtbij ligt. Het hotel heeft een eigen restaurant, een co-working space en mogelijkheden om te vergaderen. Go, go, go!

Prijs per nacht: vanaf € 105

De leeuwhof 10

Blacklabelhotel-hotel
Op het terrein van de oude brouwerij – Foto Gerlach Delissen
Blacklabelhotel-slaapkamer
De hotelkamer – Foto Gerlach Delissen
Blacklabelhotel-bar
De bar – Foto Gerlach Delissen

Slaap lekker!

Liefs,

Fleur & Ellis