Type and press Enter.

Buon l’ appetito!

Appetito-pizza-sint-geertruid

Over deze plek had ik al veel goede dingen gehoord via vrienden en bekenden. Toen mijn moeder voorstelde om hier voor haar verjaardag te gaan eten was ik dan ook meteen enthousiast. Leuk detail voor mijzelf is dat we hier vaker kwamen toen mijn broer en ik nog klein waren, in de tijd dat het nog een pannenkoekenhuis was. Maar nu gingen we proeven bij : l’ appetito Gran Gusto!

l’appetito Gran Gusto

L’appetito is in 2014 begonnen als een pizzeria in de tuin van een woonboerderij in Sint Geertruid. Door het grote succes besloten de eigenaren om het concept uit te breiden. In 2016 werd L’appetito Gran Gusto een feit. Wat denk ik niet zoveel mensen weten over het (ik in ieder geval niet), is dat het in de eerste plaats een ijs- en dessertrestaurant is. Toen ik dit hoorde waren mijn verwachtingen meteen hoog gespannen, ik ben namelijk echt een zoetekauw! De pizzeria bestaat daarnaast trouwens ook nog steeds. Deze is inmiddels omgedoopt tot ‘In ’t Bakhoes’.

Sfeer

Wij hadden een reservering voor een zaterdagavond om 18.30u. Aangekomen bij de locatie was de bourgondische sfeer meteen zichtbaar en voelbaar. Het was prachtig weer dus we kregen een tafel toegewezen op het terras op de binnenplaats. Ik kon het natuurlijk niet laten om ook even binnen te gluren. De details van de boerderij zijn in ere gehouden. Voor mij een stukje nostalgie maar ik denk ook voor veel gasten een hele gezellige, huiselijke omgeving. Ik zag mijn bruiloft hier wel plaatsvinden!

Sangria proeven
Menu

Ok, maar even ‘back to reality’. De gerechten, niet geheel onbelangrijk. De kaart voor de avond bestaat uit een aantal bekende klassiekers, diverse pizza’s, luxe ogende pasta’s en een ruime keuze aan desserts. Het voorgestelde aperitief was de huisgemaakte Sangria. Die wilden wij wel eens proeven. Een tikkeltje zoet maar gelukkig ook fris. Mijn moeder en ik besloten om een voorgerecht te delen, de salade caprese. Wij kregen deze opgediend op een heel mooi zwart bord, bijna als een tartaartje, echt een plaatje. Simpel maar vers en dus erg lekker.

saladecaprese-l'appetito
Salade Caprese
Hoofdgerechten

Als hoofdgerecht kozen we beiden een pizza. Ik ging voor de Pizza Scampi met paarse wortel, zeekraal, kaas en citroensaus en mijn moeder voor de Pizza van de Chef met kip van de lokale slager. Het sausje had van mij apart gemogen (persoonlijke voorkeur) maar voor rest heerlijk. Je proeft wel dat de deeg authentiek bereid wordt. Mijn moeder was het hier volledig mee eens.

pizzascampi-zeekraal-l'appetito
Pizza Scampi
pizzavandechef-l'appetito
Pizza van de Chef
Desserts

En toen: het dessert. Mijn interesse werd gewekt door de omschrijving van ‘Passione’, een toet met witte chocolade, groene curry cake, mango/passievruchtensorbet en kokoskoekje, dus dat werd mijn keuze. Mijn moeder is een groot liefhebber van citroen en ging dus voor ‘Limone crostata’, een klassiek citroentaartje met citroencrème, meringue, vanille roomijs en harde wener.

dessert-passione-wittechocolade-groenecurrycake-passievrucht-kokoskoekje
Passione
LimoneCrostata-citroentaartje-merenge-hardewener
Limone Crostata

De desserts waren ware kunstwerkjes, met een twist. Verrassende smaakcombinaties en verse ingrediënten komen hier samen. Mijn mede-zoetekauwen kunnen hun smaakpapillen hier flink de kost geven.

Al met al hebben wij een smakelijke avond gehad bij L’appetito Gran Gusto. De ambiance en de uitgebreide keuze aan authentieke Italiaanse gerechten in een modern jasje maken dit tot een bijzonder plekje. Ik ga hier zeker nog eens terugkomen, al is het maar om de lunchkaart te checken. Trek gekregen? L’appetito Gran Gusto is woensdag t/m zondag geopend voor diner. In het weekend tevens voor lunch. Ik zeg: “Buon Appetito”.

L’Appetito Gran Gusto
Dorpstraat 26
6265 AL Sint Geertruid

Liefs,
Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.