Type and press Enter.

Culinair tafelen net over de grens

K-kanne-restaurant-wijn-ellis-3

Als echte foodie ben ik altijd op zoek naar smakelijke, leuke en vooral bijzondere plekken om te eten. Soms ga ik ver, maar ik krijg pas echt een kick wanneer ik zo’n plekje ontdek dicht in de buurt. Zo kreeg ik vorig jaar een seintje over een nieuw restaurant net over de grens in Kanne. Dat werd een succes, want de afgelopen tijd ben ik regelmatig de kookkunsten van Bart, chefkok van K Kanne, gaan proeven. Dit keer samen met Fleur, ik neem je mee.

K-kanne-bistro-k
Entree bij K Kanne

Gelukstreffer

We hebben geluk. Het is ontzettend goed weer, we hebben een paar dagen vrij in het vooruitzicht en er staat een diner met overnachting op de planning bij K Kanne. Een echt mini vakantie (Fleur schreef erover, lees het hier). Maar het geluk kan echt niet op want K Kanne heeft onlangs de keuken versterkt met een Green Egg en het aspergeseizoen is zojuist van start gegaan. We kunnen niet wachten.

Pieter, samen met Bart de eigenaar van K Kanne, verwelkomt ons en begeleidt ons richting een zonnig tafeltje op het terras. Tijdens onze tour richting tuin lopen we door het restaurant. Een open keuken, ik hou ervan. Het interieur typeert zich in eenvoud en met een Scandinavische stijl. Ook daar kan ik erg blij van worden.

K-kanne-restaurant-green-egg
Green Egg
K-kanne-restaurant-terras2
Terras met doorkijkje naar het restaurant

Zonnige start

Dit weer vraagt om een zonnig drankje. Pieter is het daar mee eens en adviseert het huisaperitief met duinkruiden en likeur. Geen straf. We klinken op het fantastische weer en nippen voorzichtig aan ons lekkere drankje. We krijgen vervolgens de menukaart en wat papadum die op smaak is gebracht met zout en ras el hanout om te knabbelen. Ook de menukaart is eenvoudig, geen ellenlange lijst met gerechten, maar alleen de top. De prijzen zijn trouwens ook echt aantrekkelijk, een voorgerecht ligt rond de € 14,- en een hoofdgerecht rond de € 20,-. We laten ons wederom adviseren door Pieter en genieten rustig verder van de zon en de drankjes.

K-kanne-restaurant-menukaart
De menukaart

Genieten

Wanneer wij K Kanne bezoeken zijn er een aantal tafeltjes bezet, het is comfortabel druk. Bijna iedereen zit buiten en nuttigt daar ook zijn of haar eerste gerecht. Heerlijk dat het kan zo in het vroege voorjaar. Ook wij kiezen ervoor om het voorgerecht buiten te eten. Fleur krijgt grotchampignons uit de buurt. De champignons worden geserveerd op een krokante toast en zijn op smaak gebracht met een heerlijke dip. Ik krijg de op de Green Egg geroosterde asperges. Daarbij een burrata, tuinbonen en een basilicum dressing. Ongelooflijk lekker. We drinken hier beide de (witte) huiswijn bij. Het is een 100% Marsanne van La Grangette le Haut, fruitig van smaak en eentje die goed past bij het gerecht en de weersomstandigheden.

K-kanne-restaurant-champignons

Champignons uit de buurt

K-kanne-restaurant-asperge
Ga dit proeven!
K-kanne-restaurant-wijn-ellis-2
Zie je die smile?

Culinair hoogstandje

Voor het hoofdgerecht verhuizen we naar binnen. We kiezen voor een plekje voor in het restaurant, vanuit hier geen zicht op de open keuken, maar absoluut een heerlijk plekje in het restaurant. Als hoofdgerecht delen we de côte de boeuf van wederom de Green Egg. Een enorm stuk mals vlees. We kijken elkaar aan en snappen elkaars blikken: die gaat op! Bij het vlees komt een tijmjus, vers (!) gesneden frietjes, een salade en daarnaast ook nog asperges met pastinaak puree en wortel. Je gaat me niet geloven, maar we hebben werkelijk alles opgegeten. De lege borden gingen retour richting keuken met de complimenten aan de chef.

K-kanne-restaurant-cote-d-bouef
Het ging helemaal op
K-kanne-restaurant-cote-d-bouef-asperges
Met asperges, verse friet en salade

Dessert

Ondertussen heeft de zon ons verlaten en zijn wij toe gekomen aan het dessert. We hebben even de tijd om het vlees te laten zakken voordat we de menukaart wederom te zien krijgen. Fleur gaat voor een frisse sabayonne met framboos. Ze lepelt haar dessert stil op waardoor ik kan concluderen dat ze ervan geniet. Bart adviseert mij de huisgemaakte tiramisu te nemen en ik volg dat advies op, geen spijt kan ik je vertellen. Een heerlijke romige afsluiter.

K-kanne-restaurant-tiramisu
Huisgemaakte tiramisu

We sloten ons bezoek af met een kopje thee en ploften daarna in onze zachte bedden in de B&B van K Kanne. Wat een heerlijke avond. De mannen van K snappen waar ze mee bezig zijn. Kortom, zo’n plek waar ik die ene kick van krijg.

K-kanne-bistro-k-contact
Contact met Bistro K

Bistro en B&B K Kanne
Statiestraat 43
3770 Riemst, België

Liefs,

Ellis

PS: Lees onze hele beleving bij K Kanne hier.