Type and press Enter.

doe

De gaafste Limburgse sportevents van 2019

Ellis-bos-sport
De lente laten we dan nu echt achter ons en de zomer is officieel aangebroken. Reden voor een sportfeestje. Er zijn gelukkig genoeg opties. De maanden training zijn dus niet voor niets geweest. We kunnen er vol van genieten met z’n allen. Er staan heel wat sportevenementen op de planning waar we onze maanden training kunnen showen.  Om te zorgen dat je er geen mist, hebben wij een opsomming gemaakt van de leukste sportevenementen in Limburg. Komen ze:
Sunset sup 21 juni | Roermond

Met die zomerse temperaturen ben je toch het liefst op het water? Met deze sunset sup (sup staat voor stand-up-paddle) combineer je de beste zomerse sferen met elkaar: sport, zonsondergang en water. Je gaat rond zonsondergang het water op, supt ongeveer 1,5 uur en kijkt samen de zonsondergang. Een beetje sup ervaring is wel gewenst. De avond wordt afgesloten met een koud biertje. Wat wil je nog meer? De kosten zijn € 20 inclusief gear en biertje. Aanmelden kan hier.

Cavemanrun  | Valkenburg

Deze is voor de echte bikkels: de Cavemanrun is een obstacle run in Valkenburg. En niet zomaar eentje. Op 22 juni gaat deze run over de Cauberg en door de grotten. Afzien, maar super leuk. Er doen gemiddeld 8000 deelnemers mee die ongeveer 25 obstakels trotseren. Je hebt de keuze uit vier verschillende afstanden: 6, 9, 12, 18 km. Wanneer je na de editie in Valkenburg de smaak te pakken hebt gekregen, kun je op 14 september nog eens los bij de Cavemanrun in Snowworld (Landgraaf). Aanmelden kan hier.
VenloStormt  | Venlo
Het eerste zomerweekend, dat van 22-23 juni, is een drukke. Er is van alles te doen op sportgebied, dus je zal niets te kort komen. Ook VenloStormt vindt dan weer plaats en wel voor de 6de keer. Het parcours ligt er wederom uitdagend bij met obstakels zoals bijvoorbeeld: de boomstamdraaideur, kruipkooi, muurstorm en de ploetergeul. VenloStormt is een populair event, maar er zijn nog enkele tickets te verkrijgen. Direct aanmelden? Je hebt de keuze uit de afstanden 2 km, 4 km, 7 km, 9 km en 18 km.
Hema IJzeren Man Loop | Weert

De Ijzeren Man loop in Weert is een begrip in de regio. Al sinds 1980 wordt deze run georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging. Op 7 juli zal deze, zoals de naam al verklapt, door het mooie natuurgebied De Ijzeren Man gelopen worden. Het parcours is 3,5 km en de deelnemers kunnen verschillende rondes rennen. Voor de jeugd is er een afwijkende route van 1,3 km en 2,5 km. Een run voor de hele familie dus. Inschrijven kan hier.

Ellis-ironman-nightrun
Ellis net na de run in 2018
Maastricht Sport Nightrun

In het weekend van 3-4 augustus zal de Ironman weer neerstrijken in Maastricht. De avond voorafgaand, op 2 augustus, zal het parcours voor een klein gedeelte verkend worden tijdens de Maastricht Sport Nightrun. De run wordt begeleid met lichtjes, muziek en een hoop toeschouwers. Je loopt door de binnenstad van Maastricht en dat is een hele beleving. Aanmelden kan hier.

Mergelheuvelland 2-daagse | Libeek

Het heuvelland is voor vele fietsers (en ook wandelaars) een grote speeltuin. Op 21 en 22 september kan ook jij dit gebied verkennen. Vanuit Libeek duik je samen met een hoop fietsliefhebbers de prachtige natuur in. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Met de mtb of racefiets verken je het uiterste zuiden en de grensstreek bij België. Je bikkelt twee dagen en daarom is een overnachting wel handig. Via de website krijg je hier meer informatie over. Natuurlijk staat hier ook hoe je je kunt inschrijven. Klik hier.

Trappenmarathon | Landgraaf

De zomer sluiten we op 5 oktober af met een van de zwaarste sportevenementen: de Trappenmarathon in Landgraaf. Je leest het goed. Op 5 oktober zullen er mensen zijn die 42,2 km trotseren door alleen maar trappen te lopen. Er zijn ook nog andere afstanden, die ook al zwaar genoeg zijn, zoals 5 km, 10 km en 21,1 km. Dit jaar zal er ook weer een SNS kidsrun zijn. Voor deze laatste variant zijn speciale trainingsdagen (gratis) gepland. Deze zullen plaatsvinden op: 22 juni, 6 juli, 20 juli, 3 augustus, 17 augustus, 31 augustus, 14 september & 28 september. De trainingen starten om 11.00 uur onderaan de Wilhelminaberg in Landgraaf en duren tot 12.00 uur.

Zien we jou ergens aan de start? 

Geniet van deze sportieve zomer!

Liefs,

Fleur & Ellis