Type and press Enter.

De prijzenregen in Limburg

Prijzenregen-limburg-liefsuitlimburg

Dat wij een tikkeltje verliefd zijn op onze regio dat is waarschijnlijk wel duidelijk. Dat komt niet alleen door de omgeving en alle leuke dingen die hier te doen zijn, maar ook door de Limburgers die hun best doen om er een vermakelijke regio van te maken. Daardoor zijn niet alleen wij een tikkeltje verliefd, maar gelukkig ook een hoop anderen. Dit resulteerde in een ware prijzenregen de afgelopen tijd. Hierbij komt het lijstje met de ‘finest’ van Limburg.

3de plek Meesters in Wijn

Op de Horecava in Amsterdam won Meesters in Wijn uit Maastricht de 3de plek bij de verkiezing ‘Wine bar of the year 2019’. Echte meesters zijn het en dat vinden wij niet zo heel gek. 450 wijnen per glas van kleine wijnboeren, wijn van kwaliteit en wijn met een goed verhaal. Bij die fijne wijntjes eet je de lekkerste hapjes uit eigen keuken.

St. Pieterstraat 52A, Maastricht

1ste plek De Perdstal

Edwin Hollanders van De Perdstal uit Venray stak zijn armen uit zijn koksmouwen op de Horecava. Hij maakte volgens de kinder- en vakjury de lekkerste pannenkoek. En niet zomaar eentje. Het koos voor een pannenkoek op basis van zuurdesem en speculaaskruiden. Daarnaast verwerkte hij spruitjes, Livar buikspek en in appelsap gekookte zuurkool. Wij wisten stiekem al dat Edwin heerlijke pannenkoeken kan maken. Check onze favo plekjes hier.

Kempweg 164, Venray

9,9 voor Camping Boszicht

Tijdens de Zoover Awards 2019 kreeg Camping Boszicht in Lottum een Platinum Award voor de 9,9 die zij kregen van haar bezoekers. Deze camping is kleinschalig, gelegen in het buitengebied van Lottum. Wij kwamen er in de zomer toen wij onze tour maakten in een eend langs de mooiste maasplekjes. Lees onze avonturen hier. Een gouden award was er voor B&B The Sjinn uit Schin op Geul, zij kregen een 9,9 en hotel SlenakerHof uit Slenaken, zij kregen een 9,6.

Stokterweg 9, Lottum

Beste Rode wijn uit Thorn

Volgens de wijntest van het Algemeen Dagblad is de rode wijn van Wijngoed Thorn het beste. De Pinot Noir 777 van Wijngoed Thorn kwam met een 9 als eindcijfer het beste uit de bus. De tweede plaats ging naar wijndomein Sint Martinus in Vijlen. In totaal proefde de jury negen wijnen. Ga je naar Thorn, lees dan sowieso even deze blog.

Bogenstraat 12, Thorn

Sterrenregen

Limburg is sinds begin dit jaar drie sterrenrestaurants rijker, namelijk: Marrees in Weert, Beluga Loves You in Maastricht en Rantree in Maastricht. Limburg telt nu in totaal 9 sterrenrestaurants met 1 ster. Da Vinci in Maasbracht, Tout à Fait in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg, ONE in Roermond, Valuas in Venlo en Brienen aan de Maas in Well maken de lijst compleet. Sabero in Roermond is het enige restaurant met 2 sterren.

Nominatie voor Mind Mystery

De prijs is nog niet binnen maar met de nominatie zijn ze bij Attractiepark Mind Mystery in Horst ook al erg blij. Ze zitten namelijk in de race voor het ‘Beste Family Entertainment Center 2019’ van PleisureWorld NRIT. Niets is wat het lijkt bij het kleinschalige themapark Mind Mystery. Een huis op zijn kop, water dat omhoog stroomt, verdwalen in je eigen spiegelbeeld etc. Een attractiepark vol illusies en rariteiten die je met eigen ogen gezien moet hebben!

Tienrayseweg 10C, Horst

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie erkenningen!

Liefs,

Fleur & Ellis