Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in april

Tips-april-2021-liefs-uit-limburg-bloesem

Hopelijk zet het zonnetje lekker door deze maand zodat die lentekriebels extra tot hun recht komen. Hoewel we voorlopig nog niet op een terrasje mogen neerploffen, kunnen we evengoed genieten. Gelukkig hebben we weer wat leuke activiteiten kunnen verzamelen om de maand april, inclusief pasen en koningsdag, zo fleurig mogelijk te maken. Blijf zelf de slingers ophangen!

The Passion in Roermond

(witte) Donderdag, 1 april wordt ‘The Passion’, het verhaal van Jezus, live uitgezonden vanuit Roermond bij KRO-NCRV. Een zeer bekende cast (van Freek Bartels, tot Trijntje Oosterhuis, tot Tygo Gernandt) en een live orkest maken deel uit van het muzikale event. Je kunt als kijker o.a. meelopen met een virtuele processie. Check voor meer informatie de website en zorg dat je 1 april rond 20:30 voor de buis zit!

Diner voor thuis 

Gedurende de lockdown zijn er steeds meer restaurants in Limburg bijgekomen die een diner aanbieden voor thuis. Van Spaanse tapas in Maastricht tot Molukse gerechten in Venlo, je kunt het zo gek niet opnoemen. Francesca(kookt) heeft ze allemaal bij elkaar gezet in een overzichtelijk lijstje. Bekijk de geselecteerde restaurants hier. Trakteer jezelf met Pasen, Koningsdag of gewoon wanneer de zon lekker schijnt ;).

merthoes-ontbijt-vers-ei
Een eitje mag niet ontbreken
Bloesemroute

Bij voorjaar hoort: bloesem! In de omgeving van Eijsden staan de hoogstambomen weer vol in bloei, een prachtig gezicht. Een korte en een langere wandelroute zijn uitgestippeld om de mooiste plekken mee te pikken. Naast bloesem kom je onderweg een authentiek kasteel tegen, de jachthaven van Maasarm en/of een bosgebied én horeca. Hier kun je eventueel wat lekkers afhalen voor onderweg. De korte route is 4,7 km lang en start bij Diepstraat 37. De langere route is 13,7 km lang en start bij Kasteelstraat 28. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. De routes zijn te downloaden via de links. Veel kijk-en wandelplezier!

Outdoor escaperoom 

Fan van escaperooms? Wij ook! Het kan nu ook buiten, dankzij ‘augmented reality’ (ookwel aanvullende realiteit). In het centrum van Valkenburg ontdek je al struinend het verhaal van jonkvrouw Elisabeth en haar verleden. Een smartphone of tablet (Apple of Android) met internetverbinding is vereist voor deze spannende activiteit. Richt ‘m op voorwerpen en gebouwen in de stad en ontdek verschillende clues om het mysterie op te lossen. Een spel kost € 60,- (2-6 spelers) en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur (als je geen pauze neemt). Wanneer je start, bepaal je zelf. Reserveren kan via deze website.

Toertocht met picknick 

Dankzij Berghotel Vue kun je de leukste plekjes in het Heuvelland ontdekken gedurende een toertocht mét picknick. Wij zijn gek op beide activiteiten dus dit lijkt ons de ultieme combinatie (meer picknick tips lees je hier). De tocht in inclusief routekaart, vragen en weetjes over de omgeving, een picknickpakket én de mooiste uitzichten. Je hoeft alleen zelf een auto mee te brengen. Bonus: je kunt een gratis overnachting voor 2 winnen als je de vragen juist beantwoord! Je koopt dit uitje voor € 19,50 p.p. via deze website en maakt vervolgens een reservering per mail bij Berghotel Vue. Ook mogelijk met Pasen!

bold-proost
Proost!
Minifeestje (voor de koning) 

We missen het dansen, meezingen met een drankje in de hand. Gelukkig hebben we wat alternatieven ontdekt. Koningsdag komt er tenslotte aan en dat moet toch gevierd worden!

Huur een cocktailbox – Op verschillende plekken in Limburg kun je een cocktailbox bestellen. In Maastricht bijvoorbeeld bij Rooftopbar Bold, in Grashoek bij Kapèlkeshof (wij genoten eerder van een wijnproeverij) en in Weert bij J.D. hospitality. Check de websites voor meer info en laat ons weten welke cocktailbox we ook eens moeten proberen!

Huur een silent disco pakket – In Schinnen kun je silent disco hoofdtelefoons huren incl. party artikelen (lichtgevende accessoires, discolicht en zelfs een rookmachine). Je huurt de box voor 3 dagen vanaf € 62,50 incl. 6 hoofdtelefoons. Deel een pakket bijvoorbeeld met vrienden op een ander adres. Lees alle ins en outs op de website. Swing ze!

Livestreams (Koningsdag) – Net even anders dan daadwerkelijk naar een feestje gaan maar evengoed een vleugje van de sfeer proeven kun je met een livestream van je favoriete DJ. Hier staat een actueel overzicht van alle livestreams die worden aangekondigd.

Maak er een mooie maand van!

Liefs

Fleur & Ellis