Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in april

Tips-April-Commons-Fleur-Ellis

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. Natuurlijk delen we deze tips graag met jullie, doe er dus je voordeel mee. Deze maand vieren we natuurlijk Pasen en pikken we hopelijk zoveel mogelijk zon mee.

Kussengevecht | Geleen

We dachten eerst aan een 1 april grap maar het ziet ernaar uit dat deze activiteit toch echt gaat plaatsvinden, een mega kussengevecht in Geleen. Het gevecht zal zaterdag 6 april rond 14.00 u losbarsten in het centrum en deelname is geheel gratis. Je mag je eigen kussen meenemen (mits dit zonder veren is) of je kunt een kussen ‘huren’. Trek vooral iets comfortabels aan zoals bijvoorbeeld je pyjama! Check het facebook event voor alle overige info.

Limburg Light Run | Roermond

Voor wie nog op zoek is naar een sportieve activiteit deze maand, is de Limburg Light Run wellicht een leuke optie. Tijdens deze 5eeditie, op vrijdag 12 april, is het mogelijk om verschillende afstanden te rennen (2,5 – 5 – 7,5 km) of te wandelen (5 km). Er is een nieuwe route uitgestippeld door de binnenstad van Roermond en zoals de naam al zegt wordt er gestart in het donker. Om 21.00u klinkt het startschot dus zorg voor feestelijke verlichting. Niet zo sportief aangelegd? Ze kunnen vast wel wat supporters gebruiken.

Museum nacht | Maastricht

Kunstliefhebbers opgelet! Op vrijdagavond 12 april vindt tevens de museum nacht plaats in Maastricht. Het belooft een interessante ‘Art night out’ te worden met dit jaar als thema: ‘Lost in space’. 13 Locaties in Maastricht openen hun deuren tussen 20.00u en 01.00u. Kunst, vertoningen en events wisselen zich af en er is zelfs een afterparty. Voor meer info en tickets (regulier € 12,50) kun je kijken op de website.

Workshop ‘Moffelkook’ |BE

Nieuwsgierig hoe de ‘moffelkook’ of ‘knapkook’ in Belgisch Limburg wordt gemaakt? Dan is dit je kans! Op zondag 14 april vindt er een ware bakworkshop plaats in Dilsen-Stokkem waarin deze techniek haarfijn wordt uitgelegd. Uiteraard is er ook een lekker kopje koffie of thee voorzien. Bovendien krijg je een goodiebag mee en is het de bedoeling dat er ook flink geproefd wordt. Inschrijven kan via de website (deelname kost € 40,-) en let op: een aantal accessoires mag je uit je eigen keuken meenemen.

Rommelroute | Nederweert

Nog geen plannen voor Pasen of kan er best nog wel een leuke activiteit bij? In de kernen van Nederweert en Budschop wordt op eerste Paasdag (21 april) voor de 5e keer een rommelroute garageverkoop georganiseerd. Inwoners hebben hun garages en zolders opgeruimd en bieden tussen 10.00uur en 16.00uur hun spulletjes te koop aan. Op het Raadhuisplein is bovendien een kofferbakverkoop. Wie weet duikel je hier een ‘tussen kunst en kitsch waardig item’ op, of gewoon iets heel kneuterigs. Gezellig wordt het sowieso. Kijk voor meer info en deelnemende adressen op de website of check de Facebookpagina.

Plantenmarkt | Echt

Van dit ‘groene’ event worden wij blij: de plantenmarkt in Echt op zaterdag 27 april. Groene vingers of niet (wij niet per se…), hoe leuk is het om met je moeder, vriendin of partner te neuzen tussen diverse soorten planten, zaden, potten, manden en ga zo maar door. En het is nog voordelig ook. Maar zelfs als je niets met planten hebt ben je hier aan het goede adres want je kunt ze ook zelf aanbieden! Deelname kost 1(!) euro. Voor ieder wat wils dus.

Maak er een gezellige maand van, doen wij ook ;)!

Liefs,
Fleur & Ellis