Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in augustus

Liefs-uit-limburg-tips-augustus-2021

Je zou het niet altijd zeggen als je naar buiten kijkt maar augustus is aangebroken. Helaas geen meerdaagse festivals dit jaar, maar er zijn genoeg leuke alternatieven. Blijf je in de buurt? Dat vakantiegevoel is echt dichterbij dan je denkt. Check onze leukste tips en geniet zoveel mogelijk, weer of geen weer!

Kermis Venray

It giet oan! In Venray schitteren t/m woensdag 4 augustus zo’n 70 attracties op de jaarlijkse kermis. De locatie is wegens coronarichtlijnen aangepast naar het Wettelingterrein en een stuk van de Zuidsingel. Je kunt vooraf checken hoe druk het is via de website of à la minute op de speciale borden. Het aantal bezoekers wordt namelijk bijgehouden met high tech toegangspoorten. Het terrein is bovendien ingericht op de 1,5 meter regel. Zin in een ritje? De kermis is de komende dagen geopend tussen 13:00 en 00:00.

draaimolen-liefs-uit-limburg-tips-augustus
Pure nostalgie

Film festival Maastricht

Tot en met 28 augustus kun je genieten van de mooiste films in de buitenlucht tijdens de tweede editie van het Lumière Open Air Film Festival. Van klassiekers tot voorpremières, tijdens de diverse avonden is er voor ieder wat wils. Kaartjes zijn alleen online te reserveren en ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door, maar dan verplaatsen ze naar binnen. Dit uitje is coronaproof! Kijk voor alle info en tickets op de website.

Festivalvibes Venlo

De reeks concerten, clubnights en theatershows ‘aan de waterkant’ in Venlo klinkt ons als muziek in de oren. De organisatie heeft al flink wat hordes moeten nemen maar ook dit te leuke initiatief mag tot zover gelukkig doorgaan. De richtlijnen worden streng nageleefd zodat wij tijdens de zomerdagen kunnen genieten van o.a. Candy Dulfer, een silent disco, the bluebirds, bamboo summervibes en nog veel meer. Uiteraard onder het genot van een drankje (en hapje!). Check de website voor het programma, de richtlijnen en tickets.

Bloessem Brunsummerheide

Vanaf deze maand, tot en met september, staat de paarse heide weer in bloei. Een echte must see! Je kunt aan de wandel met de excursie-boswachter van natuurmonumenten of je gaat lekker zelf op pad. Vergeet je gsm in ieder geval niet op te laden of neem een camera mee want dit wil je vastleggen. Hier reserveer je een wandeling met de boswachter.

Wijn Festijn Maastricht

27, 28 en 29 augustus strijkt het Wijn Festijn neer in het stadspark van onze hoofdstad. Hier proef je diverse wijnen van lokale ondernemers maar ook speciaal bier en fris is voorzien. Daarnaast kun je genieten van muziek, een potje jeu de boules als je in de mood bent én bijpassende hapjes. Voor toegang tot het festijn moet je een geldige QR-code laten zien via de Corona Check App. Meer informatie en tickets vind je op de website.

So-Delicious-Ellis-risotto
Santé!

Proost op een positieve, zonnige maand!

Liefs,

Fleur & Ellis