Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in augustus

Bloemen-Fleur-Ellis-liefs-uit-Limburg-tips-augustus

We kunnen het bijna niet geloven maar augustus is aangebroken. Wat gaat die zomer hard! De welkome portie vitamine D doet ons goed. We brengen dan ook zoveel mogelijk van onze tijd buiten door. De tips voor deze maand zijn daar zoveel mogelijk op afgestemd. Van kneuterige activiteiten tot muziek, hapjes en drankjes, er staat weer vanalles tussen. Lees, plan en geniet!

Wijn Festijn

Lust je net als ons wel een wijntje? Begin je maand dan zeker in het zuiden van onze provincie, op het Wijn Festijn in Maastricht. De Tapijnkazerne wordt omgetoverd tot een gezellig wijnfestival, met meer dan 100 varianten. De diverse kaasplankjes en charcuterie maken dit smakelijke event compleet. Alhoewel, de fijne muziek en een potje Jeu de Boules voegen ook een hoop toe aan de feestvreugde. Tickets zijn online verkrijgbaar, vanaf € 7,- op de website.

Krijg je geen genoeg van het ‘proeven’? Het laatste weekend van augustus kun je in de hoofdstad ook terecht voor diverse (luxe) hapjes, drankjes en muziek tijdens het Preuvenemint.

Valkenburg-le-faucon-wijn
Proost, op jou!

Bessen plukken

Deze hele maand kun je zelf (evt. met je kids) blauwe bessen plukken bij Criens in Haelen. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10:00-16:00 mag je aan de slag. Bij de zelfplukbalie krijg je een emmer en instructies mee. Plukken maar! Bij de balie wordt je ‘vangst’ gewogen en afgerekend. Na de inspanning komt… ontspanning natuurlijk! Nadien kun je lekker nagenieten op het terras. Je kunt al aan de pluk voor € 4,50.

Rozenfeest

In Lottum wordt het 100 jarige jubileum van het rozenfeest gevierd van 12 tot 14 augustus, in de vernieuwde tuin van de Rozenhof. Wat je kunt verwachten? Mozaïeken en creaties van bloemenpracht. Daarnaast een braderie, workshops, een gevarieerd entertainmentprogramma én foodtrucks. Online tickets zijn te koop via de website vanaf € 11,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Eend-huren-limburg-lottum-ellis
Tussen de rozen

Openluchtbios

De Vrienden van de Bibliotheek Meerssen verzorgen gratis openluchtfilms in het Proosdijpark, hoe leuk! Deze maand kun je 6, 13 en 20 augustus terecht voor een heerlijk ontspannen avondje. De 13e speelt voorafgaand aan de film ook nog een band. Dit is de precieze planning:

Za 6 aug | 21:15 Film ‘Lion’
Za 13 aug | 20:00 Band ‘Flinthill Music Trail’ | 21:15 Film ‘Oh Brother where Art Thou’
Za 20 aug | 21:15 Film ‘Hidden Figures’

Alle overige info lees je op de Facebookpagina. Psst: kijk ook eens bij het aanbod openluchtfilms van Lumière in Maastricht.

Zomerparkfeest

25 t/m 28 augustus kun je de zomer degelijk ‘afsluiten’ tijdens het Zomerparkfeest, in Venlo. Op dit gratis (!) festival in het Julianapark kun je genieten van ontelbare genres muziek. Bovendien zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, kunst en wetenschap. En natuurlijk is er gedacht aan hapjes en drankjes. Benieuwd naar het hele programma? Kijk dan op de site. P.s. let op: dit is een cashless festival, houd je pinpas /smartwatch dus bij de hand!

Oja, als je toch in de buurt bent, leg dan meteen even onze mural aan de Lage Loswal vast, en deel je foto met #limburgmurals ;). Check ‘m hier alvast!

Zomer-parkfeest-Venlo
Zomerparkfeest door Joy van der Koelen

PlateauKUNST

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vindt de 16e editie van plateauKunst plaats in Margraten. Kunst saai? Na het bezoeken van dit event denk je daar waarschijnlijk anders over. Je treft verrassende kunstwerken op bijzondere locaties in Zuid-Limburg. Boerderijen, schuren, een molen, een kasteel, een atelier, een kantoor en weilanden vormen namelijk het decor voor deze route. Bekende en minder bekende kunstenaars stellen hun werken ten toon. Ga het ontdekken! De route en een kijkje in de ‘kunstkeuken’ lees je op de website.

Cultura Nova

Meer kunst en cultuur! Vanaf 26 augustus gaat festival Cultura Nova weer van start in Heerlen. Verschillende indrukwekkende (openlucht) producties en vernieuwende projecten op het gebied van installatiekunst, film, muziek, beeldende kunst en architectuur strijken neer in de stad. Voor het programma en tickets kun je terecht op deze site. Tip van ons: voorstelling het Sterrehuis, naar het gelijknamige Heerlense kindertehuis.

Hopelijk hebben we je wat extra inspiratie gegeven om het meeste uit deze maand te halen. Wij zijn er in ieder geval weer helemaal klaar voor.

Liefs,

Fleur en Ellis