Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in augustus

Fleur-Ellis-tips-augustus

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. De zomer is nog volop bezig en er staan een heleboel leuke activiteiten op de planning. We zetten onze favorieten voor je op een rij.

Zomerparkfeest | Venlo

Naast alltime favorite Solar, dat het eerste weekend van augustus in Roermond plaatsvindt, kunnen we het tweede weekend eveneens de heupen los gooien. 8 t/m 11 Augustus vindt namelijk in Venlo het zomerparkfeest plaats. Hier worden activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, cabaret, dans, food en ga zo maar door. Artiesten zijn o.a.: Davina Michelle, Nielson en Kenny B. En dat terwijl de toegang gratis is. Lees alle ins en outs op de website.

Zomer-parkfeest-Venlo
Zomerparkfeest door Joy van der Koelen

Janse Baggeband | Valkenburg

De Janse Bagge Band viert hun 40 jarig jubileum in stijl! O.a. in het openluchttheater in Valkenburg brengen zij 9 augustus de klassiekers als ‘Solliciteren’ en ‘Proemevlaai’ ten gehore samen met nog veel meer meezingers. Hier kun je je dus even in de carnavalssferen wanen, hopelijk met wat zon! Voor tickets en info klik je hier.

Roofvogelshow | Hoensbroek

Op 10 en 14 augustus staat Kasteel Hoensbroek in het teken van roofvogels. Dat wil zeggen zowel uilen als buizerds, gieren en zeearends vliegen vlak langs de bezoekers tijdens een indrukwekkende demonstratie door een valkenier. Een aantal gegadigden mag zelf ervaren hoe het is om een vogel te laten landen op zijn/haar hand. En er is natuurlijk volop ruimte voor het maken van foto’s, filmpjes en het stellen van alle brandende vragen. Tickets koop je hier. Wil je liever, of ook het kasteel verkennen? Ga dan op ontdekking met de slotbewaarder.

Roofvogelshow-Kasteel-Hoensbroek
Roofvogelshow

Bierfeesten| Gulpen

16 t/m 18 augustus barsten de Gulpener bierfeesten voor de 34keer los. Het evenement kent naast de vele artiesten en bands een aantal vaste programmaonderdelen zoals : de kinderkermis, de seniorenmiddag met o.a. Dino Martino en de openlucht-brunch met o.a. Frans Theunisz. De toegang is gratis en er wordt bier gedronken uit glazen fluitjes, zoals het hoort dus! Meer info staat op de website.

Gulpener-bier-feesten
Gulpener bierfeesten

Preuve| Valkenburg

Een primeur: de eerste editie van ‘Preuve van vreuger’, een land- en streekproductenmarkt bij de kasteelhoeve van Château St. Gerlach vindt plaats op zondag 18 augustus. Bezoekers kunnen kennismaken met oude ambachten en bovendien zijn er diverse Limburgse streekproducten aanwezig. Deze lekkernijen kunnen uiteraard geproefd worden. Aan de kids is ook gedacht, zij kunnen een ritje maken op een pony of plaatsnemen in de koets voor een korte rondrit. Tel hier hapjes, drankjes en livemuziek bij op en je kunt uitgaan van een heerlijke middag. Toegang is gratis. Check de website voor alle ins & outs.

Cultura Nova | Heerlen

Vrijdag 23 augustus vindt in Heerlen de opening van Cultura Nova 2019 plaats. Dit internationaal beeldend theaterfestival biedt t/m zondag 1 september een uitgebreid programma voor jong en oud. De 29eeditie zit weer boordevol voorstellingen, concerten, films, workshops en ga zo maar door. Voor cultuurliefhebbers én mensen die eens iets nieuws willen beleven, absoluut een aanrader om even te gaan kijken. Nieuwsgierig geworden naar het programma? Lees het hier.

Grand Prix | Luik

Max Verstappen heeft vrijwel iedereen in Limburg fan gekregen van Formule 1. 30 Augustus t/m 1 september gaat het los op de baan in Spa bij onze zuiderburen. Vrijdag start de training, zaterdag is er een training + de kwalificatie en zondag is de race. Natuurlijk is Max ook van de partij, sterker nog, er is zelfs een speciale tribune voor zijn diehard fans. Wees er snel bij als je interesse hebt want het gaat hard (letterlijk). Check de website voor alles wat je moet weten.

Profiteer van alle leuke activiteiten deze maand! Doen wij ook;).

Liefs,

Fleur & Ellis