Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in december

Fleur-Ellis-december-tips

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. De magische maand is aangebroken: december! Naast cadeautjes kopen, feestoutfits passen en de kerstboom versieren willen we natuurlijk ook nog lekker ontspannen. En dat is niet zo moeilijk want er wordt van alles leuks georganiseerd. Dit zijn onze favorieten.

Top 2000 concert | Panningen

December, dat betekent bij ons: de Top 2000 uit de speakers! En hoe leuk zou het zijn om deze klassiekers ook live te kunnen beluisteren?! Dat kan op 7 december in Panningen! De Koninklijke Fanfare Maasoever organiseert dan in samenwerking met Kon Harmonie Concordia een Top 2000 concert. Dat wordt meezingen! De entree bedraagt € 7,50 en kaartjes zijn te koop op de avond zelf bij Gemeenschapshuis De Paort.

Scroogefestival | Arcen

Vroeger keken we ieder jaar rond kerst ‘The Muppet Christmas Carol’, met die akelige man die kerst haat: Scrooge! In  Arcen komt het oorspronkelijke verhaal op zaterdag 14 en zondag 15 december weer even tot leven. Hier maak je een sfeervolle wandeling door de dorpskern en onderweg ontmoet je honderden personen in Dickenskledij. Er is muziek, theater én er zijn ouderwetse kramen met snuisterijen uit de tijd van toen. Klik hier voor meer info en tickets.

Christmas Truck Run 

Wie kent niet de reclame van het colamerk met de enorme verlichte truck? In Panningen kun je dit soort indrukwekkende wagens van dichtbij bekijken tijdens de tiende editie van de ‘Christmas Truck Run’ op 21 december. Dit is de grootste verlichte Truck Run van Limburg. De versierde trucks rijden mét muziek door de straten van de kernen Koningslust, Grashoek, Beringe, Egchel, Helden en Panningen. In de dorpen kunnen toeschouwers terecht  voor warme chocolademelk en allerlei lekkernijen. De opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel. Voor meer info, check de website.

Kerstlichtjeswandeling 

Bij kerst horen lichtjes en gezelligheid. En dat is nu net waar het bij de kerstlichtjeswandeling om draait. Op zondag 22 december 2019 wordt deze route voor de 8e keer georganiseerd in de Vredepeelse bossen. Onderweg branden meer dan 1000 (!) kaarsjes. Bovendien beleef je als wandelaar het kerstverhaal én breng je een bezoekje aan herderin Tineke met haar schaapjes. Na afloop staat er voor iedere deelnemer warme chocolade melk, koffie, thee of glühwein met een lekkere wafel klaar. De wandeling start om 17.30u en duurt ongeveer een uur. Kosten zijn € 3,50 per persoon incl. consumptie. Check voor alle ins en outs de Facebookpagina.

Workshop Kerstbrood | Reijmerstok

Een echte kerstworkshop mag niet ontbreken op ons lijstje. We hebben een smakelijke variant voor je. Bij ‘de Bakster’ in Reijmerstok kun je zelf kerstbrood leren bakken. De stol (van spelt) wordt hier gemaakt volgens een oud Duits recept; een ware delicatesse! Superleuk en lekker. De workshops worden gegeven vanaf € 32,50 per persoon. Voor alle data en informatie kun je haar website checken.

Kerstbrood-worrkshop-Reijmerstok
Zelf kerstbrood maken, geniaal!

Kerstnachtviering | Valkenburg

De gemeentegrot in Valkenburg is vooral bekend van de kerstmarkt die er jaarlijks georganiseerd wordt. Maar op kerstavond vindt hier een andere activiteit plaats. En die is nogal speciaal. Om 22.00u kun je op deze plek namelijk een kerstnachtviering bijwonen. Een mooier begin van de kerst kan bijna niet. De grotten zijn voor deze gelegenheid open vanaf 21.30u. Check voor meer info de site van de VVV.

Popquiz | Sittard

Wat te doen op ‘derde kerstdag’, gewoon maar op de bank hangen of juist eropuit? In Sittard (Poppodium Volt) wordt op 27 december de ‘Dag van de Popquiz’ gevierd met, je raadt het al, een quiz over de klassiekers uit de muziekgeschiedenis. Er zijn biertjes in overvloed, net te weinig zitplekken en de gezelligste fragmentjes van toen en nu, waar hard op meegezongen mag worden. De aanvang is stipt om 20.00u, het maximaal aantal deelnemers per team is 5 en de prijs per team is € 25,-. Check de website om alvast in de stemming te komen.

We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven om van deze maand een nog groter feestje te maken.

Oja, er volgt trouwens snel een apart lijstje met tips voor oudejaarsavond;).

Liefs,

Fleur &  Ellis