Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in en om het huis

Fleur-ellis-fiets-2-maart2020

We hoeven jullie niet te vertellen hoe gek het is om maandenlang vanuit huis te werken en in beperkte mate erop uit te kunnen gaan. Ook voor ons is het zaak om creatief te zijn en bezig te blijven. Uitjes zijn beperkt maar we kunnen evengoed wat leuke, alternatieve activiteiten bedenken. Hier volgen onze tips.

Bak (een Limburgse vlaai)

Nu je toch binnenzit, trek je bakvorm uit de kast en zet je oven aan! Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken vlaai in je huis, niets toch?! Wij nemen het onszelf zo vaak voor om een zoete lekkernij te bakken, maar we maken er niet genoeg tijd voor. Nu geen excuses meer en aan de slag. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker recept, Jolanda heeft een heleboel Limburgse klassiekers gebundeld op de website van haar bakhuisje. Hierbij het recept van onze favoriete vlaai: kruimel pudding! Veel bakplezier.

Vlaaiendag-pikken
Lekker snoepen

Blijf in beweging

We weten niet hoe het bij jullie is, maar wij zijn stiekem toch meer aan het snaaien nu we veel binnenzitten. Daarnaast krijgen we minder beweging dan normaal. Hier willen we graag actief iets aan doen, door het volgen van een online sportles waarbij onze woonkamer dient als gym. Je kunt natuurlijk ook zo nu en dan een mooie wandeling maken (check de leukste plekken in onze blog), het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Probeer in ieder geval een beetje in beweging te blijven ;).

Support your locals

We balen allemaal dat we niet even gezellig een bakkie kunnen doen, lekker kunnen gaan uiteten of shoppen met vrienden. Veel lokale ondernemers doen er echter alles aan om ons tegemoet te komen, met speciale afhaal of bezorgservices.

Veel (bestaande) webshops bieden kortingen en/of kosteloze verzending aan. Wij zeggen dus, twijfel niet en #supportyourlocals. Dit kan ook door alvast een cadeaubon te kopen bij je favoriete shop, zo draag je toch je steentje bij. Hopelijk kunnen we nog lang gebruik maken van al deze fijne diensten.

Bijzonder-knapzak-lekkernijen
Lekkers van Bijzonder

Zorg voor vitamine D

Als je zoveel mogelijk thuiswerker heb je er wel eens dagen bij dat je niet buitenkomt. Probeer dat te voorkomen! Je lichaam maakt deze vitamine aan zodra je in contact komt met zonlicht. Vitamine D heeft een flinke invloed op je alertheid, concentratievermogen, geheugen en reactiesnelheid. Daarnaast versterkt zonlicht je afweersysteem, botten/ tanden en spierfuncties. Een (half) uurtje op je balkon of in je tuin is al genoeg. Gun jezelf die frisse neus.

Leer iets nieuws

Het is altijd leuk om iets nieuws te leren, dat kan iets kleins of groots zijn, als hobby of professioneel. Zo kun je bijvoorbeeld, net als ons, knutselen met de DIY pakketten met uitleg van Eigenhoutje. Daarnaast kun je jezelf ook een nieuwe skill aanleren, zoals spreken voor een publiek. In de instagramtraining ‘Spreken als een Baas’ leert Joop Wolters je de tips and tricks én krijg je zelfs huiswerk. En zo zijn er nog veel meer initiatieven natuurlijk. Gebruik je tijd nuttig en daag jezelf uit!

Eigenhoutje-overtrekken-Fleur
Knutselen maar

Ga gamen

En dan bedoelen we niet per se een of ander schietspel op een spelcomputer, maar andere online & offline spelletjes die je met je vrienden of huisgenoten kunt spelen. Zo zijn we fan van de app houseparty, waarbij je al videochattend met je vrienden elkaars hersens kunt laten kraken. Maar ook de bordspellen doen het goed binnenshuis. Ben je alle bestaande spelletjes zat? Waag je dan bijvoorbeeld aan het maken van een lijst met hints over Limburgse liedjes, door middel van emoticons. Eens zien wie van de groepsapp leden zijn/haar klassiekers kent.

Wat je ook doet, zoek een beetje afleiding en zorg goed voor jezelf en elkaar. We hopen dat we jullie een klein beetje inspiratie hebben kunnen geven om deze rare tijd door te komen. Tot snel!

Liefs en blijf gezond,

Fleur & Ellis