Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in en om het huis

Fleur-ellis-fiets-2-maart2020

We hoeven jullie niet te vertellen hoe gek het is om nu een paar weken zo goed als aan huis gekluisterd te zitten. Ook voor ons is het zaak om creatief te zijn en bezig te blijven. Tips voor uitjes zitten er voorlopig niet in maar we kunnen toch best wat leuke, alternatieve activiteiten bedenken. Hier volgen onze tips.

Bak (een Limburgse vlaai)

Nu je toch binnenzit, trek je bakvorm uit de kast en zet je oven aan! Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken vlaai in je huis, niets toch?! Wij nemen het onszelf zo vaak voor om een zoete lekkernij te bakken, maar we maken er niet genoeg tijd voor. Nu geen excuses meer en aan de slag. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker recept, Jolanda heeft een heleboel Limburgse klassiekers gebundeld op de website van haar bakhuisje. Hierbij het recept van onze favoriete vlaai: kruimel pudding! Veel bakplezier.

Vlaaiendag-pikken
Lekker snoepen

Volg een (online) sportles

We weten niet hoe het bij jullie is, maar wij zijn stiekem toch meer aan het snaaien nu we veel binnenzitten. Daarnaast krijgen we minder beweging dan normaal. Hier willen we graag actief iets aan doen, door het volgen van een online sportles waarbij onze woonkamer dient als gym. Krachtlab is een fijn voorbeeld van een lokale sportschool die nu op dinsdag, donderdag en zaterdag trainingen voor mannen en vrouwen plaatst op haar Facebookpagina (check de video’s). Zo zijn er natuurlijk eindeloze varianten, het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Probeer in ieder geval een beetje in beweging te blijven ;).

Support your locals

We balen allemaal dat we niet even gezellig een bakkie kunnen doen, lekker kunnen gaan uiteten of shoppen met vrienden. Veel lokale ondernemers doen er echter alles aan om ons tegemoet te komen, met speciale afhaal of bezorgservices.

Bij ons in de buurt (regio Maastricht) kun je bijvoorbeeld terecht bij Restaurant Bijzonder, van Wijck, Preps, de Greune Luiper & the Brothbar voor ontbijt, lunch en soms ook diner. Wil je wat uitgebreider tafelen, dan zijn Restaurant Mes Amis en Sjiek Kookpunt leuke opties. Mes Amis bezorgt een uitgebreid diner aan huis (afhalen is ook mogelijk), eventueel zelfs met bijpassende wijnen. Bij Sjiek Kookpunt kun je een heerlijk menu afhalen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg Limburgse ondernemers die leuke spulletjes voor in huis, kleding of bloemen/planten verkopen. Zo bezorgen de dames van Wonderwoud de plantjes aan je deur, kun je bij Sam van Jane & Fred lekker online snuffelen (en als je geluk hebt komt ze het zelf brengen :)) en kun je de lekkerste verzorgingsproducten direct bestellen bij  Cée.

Veel (bestaande) webshops bieden kortingen en/of kosteloze verzending aan. Wij zeggen dus, twijfel niet en #supportyourlocals. Dit kan ook door alvast een cadeaubon te kopen bij je favoriete shop, zo draag je toch je steentje bij. Hopelijk kunnen we nog lang gebruik maken van al deze fijne diensten.

Bijzonder-knapzak-lekkernijen
Lekkers van Bijzonder

Zorg voor vitamine D

Blijf zoveel mogelijk binnen, dat staat voorop. Mocht je toch even een frisse neus willen halen, ga niet te ver weg en liefst alleen of met max. 1 ander iemand (niet steeds een andere persoon), op gepaste afstand. Maak een ommetje of pak de fiets en neem zoveel mogelijk vitamine D op. Houd de richtlijnen van het RIVM daarbij goed in de gaten en neem geen onnodige risico’s.

Natuurlijk kun je ook heerlijk in je tuin of op het balkon relaxen, beter zelfs! Mocht het land in totale lockdown gaan, dan zijn dit meteen ook de enige opties. Maar als je die plekjes nu al lente-klaar maakt, kun je er van blijven genieten.

Leer iets nieuws

Het is altijd leuk om iets nieuws te leren, dat kan iets kleins of groots zijn, als hobby of professioneel. Zo kun je bijvoorbeeld, net als ons, knutselen met de DIY pakketten met uitleg van Eigenhoutje. Daarnaast kun je jezelf ook een nieuwe skill aanleren, zoals spreken voor een publiek. In de instagramtraining ‘Spreken als een Baas’ leert Joop Wolters je de tips and tricks én krijg je zelfs huiswerk. En zo zijn er nog veel meer initiatieven natuurlijk. Gebruik je tijd nuttig en daag jezelf uit!

Eigenhoutje-overtrekken-Fleur
Knutselen maar

Ga gamen

En dan bedoelen we niet per se een of ander schietspel op een spelcomputer, maar andere online & offline spelletjes die je met je vrienden of huisgenoten kunt spelen. Zo zijn we fan van de app houseparty, waarbij je al videochattend met je vrienden elkaars hersens kunt laten kraken. Maar ook de bordspellen doen het goed binnenshuis. Ben je alle bestaande spelletjes zat? Waag je dan bijvoorbeeld aan het maken van een lijst met hints over Limburgse liedjes, door middel van emoticons. Eens zien wie van de groepsapp leden zijn/haar klassiekers kent.

Wat je ook doet, zoek een beetje afleiding en zorg goed voor jezelf en elkaar. We hopen dat we jullie een klein beetje inspiratie hebben kunnen geven om deze rare tijd door te komen. Tot snel!

Liefs en blijf gezond,

Fleur & Ellis