Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in februari

Ellis-Fleur-tips-februari-2020

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. Het is alweer februari! Valentijnsdag en vastelaovend komen uiteraard voorbij maar ook sportiviteit en een concert vol klassiekers. Hier volgen onze leukste tips.

Carnavalsmêrktj | Ospel

Op zondag 2 februari wordt er een grote carnavalsmarkt georganiseerd door vv.devlikkestaekers in Ospel. Standhouders uit heel Limburg zullen deze dag kostuums/hoedjes/pruiken/schmink etc. verkopen. De gezellige markt wordt muzikaal omlijst door ‘oze hoempa’ en ook voor een hapje en en drankje wordt gezorgd. Gasten zijn welkom in het gemeenschapshuis Haaze-Hoof , tussen 11.00-16.30u. Entree: € 1,50-.

Zweit veur Leid | Maastricht

Op zondag 9 februari vindt alweer de 26e editie van ‘Zweit veur Leid’ plaats in het centrum van Maastricht. De loop voor het goede doel wordt zowel voor volwassenen als kinderen georganiseerd. Volwassen renners kunnen 1,2,3 of 4 rondjes lopen van 3 kilometer. Ellis rent mee, komen jullie haar aanmoedigen? Voor kids is er een aangepaste route van 400m uitgestippeld. O enne, er is zelfs een afterparty, bij Complex! Voor het gehele programma, inschrijven en praktische info, check de site.

Ballonvaart | Venlo

Op Valentijnsdag zijn er natuurlijk tal van romantische activiteiten die je kunt ondernemen. Maar hoe leuk is het om een item van je bucketlist af te kunnen strepen?! Je kunt op 14 februari namelijk in Venlo opstijgen in een ware luchtballon. Hoe cool is dat, letterlijk ‘in de wolken’. De vlucht is te boeken vanaf € 165,- p.p. Reserveren kan hier.

Float-in | Maastricht

Zou je gewoon graag een dinertje met je lover willen op Valentijnsdag, maar hebben jullie kids en een gebrek aan oppas? Dan hebben we misschien nog wel een super goede tip in de aanbieding. In het Geusseltbad kunnen kids van  8t/m 14 jaar terecht voor een ‘float-in’. Een wat? Dobberend op een luchtbedje (zelf meenemen) kijken naar de nieuwste Aladdin film! Het festijn vindt plaats tussen 18.30-21.00u & tickets kosten via de webshop € 9,- incl. popcorn en een drankje. Lees alles wat je moet weten op de website.

Lichtstoet | Limburg

Op meerdere plaatsen in Limburg wordt tijdens de vastelaovend een ware lichtstoet georganiseerd. Zo is er op zondag 23 februari een stoet in Beek, met zo’n 35 groepen en wagens. Bezoekers kunnen zich gratis komen vergapen aan al dat moois. In Heerlen trekt de optocht vol lichtjes op carnavalsdinsdag door het centrum. De wagens zijn dan nog één keer te zien voordat ze weer voor een jaar de stalling ingaan. Ook hier is de entree gratis. Ga zeker een van deze bijzondere parades bewonderen als je de kans krijgt.

Bootleg Beatles | Maastricht

Ben je na alle drukte toe aan een avondje meeblèren met oldskool klassiekers? Dan moet je op 28 februari in de Muziekgieterij in Maastricht zijn voor de Bootleg Beatles. Deze Britse band is omarmd door Paul McCartney zelf, dat voorspelt dus veel goeds. Tickets kosten € 27,50 in de voorverkoop en zijn hier verkrijgbaar. Here comes the sun!

Terug naar toen | Roermond

Een andere meezing-en swing optie is om vrijdagavond de 28e los te gaan op de leukste hits uit de 80’s en 90’s in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Hier wordt de 75 jarige vrijheid van de stad in stijl gevierd. De jeugdhelden die dit feestje naar een hoger level gaan tillen blijven nog een verrassing. Voor alle info en tickets moet je hier zijn.

Dit jaar nog een extra dagje februari! Die gebruiken we om lekker te relaxen en bij te komen van al dat gefeest ;).

Vergeet het koude weer en maak wat moois van februari, doen wij ook!

Liefs,

Fleur & Ellis