Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in maart

Liefs-uit-Limburg-maart-tips-Fleur-Ellis

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. Maart is alweer aangebroken. De laatste maand van de winter en langzaamaan ruiken we de lente weer. Genieten. Hopelijk laten we de echte vieze dagen achter ons en kunnen we weer meer erop uit. Zoek je nog iets leuks om te doen? Dit zijn onze favorieten.

Workshop stippen | Maastricht

Op 4 maart gaan de handjes uit de mouwen bij Het Ruweel in Maastricht. Hier wordt namelijk porselein gestipt. Huh? Ja. Je leert tijdens deze workshop hoe je porselein versiert met stippen. Je krijgt uitgebreide uitleg waardoor je meteen aan de slag kunt. Aan het einde van de workshop ga je met je eigen, unieke bordje naar huis. De kosten bedragen 35 euro per persoon en het duurt 2,5 uur. Dit is inclusief alle materialen, porselein (je kunt kiezen uit verschillende bordjes), verf, drinken en iets lekkers. Aanmelden is mogelijk via het event op Facebook.

TEFAF & the city | Maastricht

Van 5 t/m 15 maart bruist het in Maastricht. Mensen komen van over heel de wereld om de beroemde kunstbeurs TEFAF te bezoeken. De beurs zelf is adembenemend, maar blijf zeker niet alleen daar. Duik ook de stad in of verken de omgeving. Er is van alles te doen. Bij de restaurants eet je speciale TEFAF-menu’s, de kunstgaleries hebben diverse exposities en er zijn specifieke rondleidingen. Ben je van plan om Maastricht of de TEFAF te bezoeken rond deze periode? Bekijk dan eens deze website.

Fashion night | Horst

Op 18 maart organiseert VROUW Horst een leuke modeshow in de winkel. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de nieuwe trends van dit seizoen geshowd. Kapsalon Pikasso voorziet de modellen van de mooiste kapsels. De avond duurt van 19.00 tot 22.00. Kaartje kopen is wel nodig. Deze kosten €5, maar zijn €10 waard bij een minimale besteding van €100. Bekijk het event hier.

Proefles Joël Broekaert | Heerlen

Culinair journalist en alleseter Joël Broekaert neemt je op 16 maart mee op reis langs de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral ook door samen te proeven. De proefles met Joël Broekaert is een interactief culinaire smaakexperiment bij Parkstad Limburg Theaters. Iedere bezoeker krijgt een proefbox met ingrediënten, waarmee onder leiding van Joël gedurende de avond een aantal smaakexperimenten wordt gedaan. Een eenvoudig theatercollege wordt zo een interactieve zintuigelijke en vooral smaakvolle ervaring. Na afloop ken je het verschil tussen smaak en aroma, weet je waarom je nooit meer op chocolade moet kauwen en waarom vet eten zo lekker is. Maar vooral heb je verrassende nieuwe smaken geproefd, leuke proefjes gedaan en is proeven nooit meer hetzelfde. Lees hier meer over deze proefles.

The Johnny Cash Story | Roermond

Op 21 maart beleef je “The Johnny Cash Story” by “The Folsom Prison Crew” in Royal Theater Roermond. Met deze show presenteert de band een unieke tribute theatershow die staat als een huis om The Man in Black te eren. De donkere stem van Will Wayne met de uitstraling van de jonge Johnny Cash met zijn gitaar laat je een live performance beleven alsof de ‘real deal’ voor je staat. De ervaren muzikanten van de ‘Folsom Prison Crew’ in combinatie met Ava Ray als June Carter, maken het plaatje zowel muzikaal als visueel compleet! De voorstelling wordt begeleid door Bas van der Zwaan (Bekend van L1 TV) als ‘verhalenverteller’ met mooie anekdotes over de songs en het leven van Johnny Cash. Kaartjes kopen kan hier.

Venloop | Venlo

De sportievelingen onder ons kunnen hun neus weer ophalen op 29 maart in Venlo. De Weir Venloop zal dan voor de 15de keer plaatsvinden. Er zijn diverse jeugdlopen, G-loop, 5 km, 10 km en als laatste het koningsnummer: de halve marathon. Bekijk het programma voor zondag 29 maart 2020 hier.

Op naar de lente! Geniet nog van deze wintermaand.

Liefs,

Fleur & Ellis