Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in maart

Liefs uit Limburg-tips-maart

Het is alweer maart. Ongelooflijk, de tijd vliegt voorbij. We hebben in februari nog een klein beetje winter gehad, maar gelukkig ook al een beetje van de lente mogen proeven. Deze maand start die lente echt en… we kunnen niet wachten! Want als de zon schijnt is het leven net een klein beetje leuker, toch? Lekker naar buiten, neus in de zon en genieten. Meer hebben we niet nodig. We zitten nog steeds midden in de corona-tijd, dus veel is er niet te doen. Toch hopen we dat je met deze tips jezelf een beetje kunt vermaken.

Museum van de vrouw

Nu we met z’n allen aan huis gebonden zijn en een wandeling een uitstapje is, verlangen we soms naar een bezoek aan een theater, de bioscoop of een museum. Dat is op het moment niet mogelijk. Sinds het begin van de corona-ontwikkelingen probeert het Museum van de Vrouw op diverse manieren een stukje museum bij jou thuis te brengen. Je krijgt een kijkje achter de schermen, kunt ‘raad je plaatje’ spelen, kunt interviews nalezen en nog veel meer leuke dingen. Houd de website goed in de gaten!

Reis & Spijs Maas-Peel

Tijdens een Reis & Spijs tour in het weekend van 6 en 7 maart ontdek je aan de hand van auto-, fiets- en wandeltochten de Maas-Peel route, onder het genot van lekker eten en drinken bij sfeervolle horecagelegenheden! Als deelnemer krijg je een route die je voert over binnenwegen, langs bijzondere bezienswaardigheden, door charmante dorpskernen en prachtige natuur. Je komt waarschijnlijk op plekken waar je nog niet eerder geweest bent! Tijdens je reis kom je verspreid over de route langs 4 of 5 locaties met horeca waar je telkens van een gerechtje geniet. Verwacht een smakelijk rustmoment op verrassend leuke locaties. Meer informatie en andere routes, klik hier.

reis-spijs
Fotocredit: Reis&Spijs

Culinaire Rally Beekdaelen

Tijdens de culinaire rally van Biej de tent uit Schinveld, geniet je van mooie uitzichten in de gemeente Beekdaelen, onbekende wegen en natuurlijk een heerlijke smulbox. Er gingen je al heel wat mensen voor. En omdat het initiatief zo succesvol is, verlengen ze het ook na de lockdown. Wil je de rally rijden? Check de website voor meer info en stuur een mailtje naar:  informatie@biejdetant.nl. Iedere auto kan meerijden!

Lekker slapen in Valkenburg

We moeten nog even geduld hebben als het gaat om reizen naar het buitenland en uiteten bij de lekkerste restaurants. Maar niet getreurd, want Limburg heeft heerlijke plekjes om te slapen! De meeste gelegenheden bieden ook eten op de kamer, of je bestelt gewoon lekker ergens iets. We maakten een lijstje van onze favoriete plekjes in Valkenburg. Zeker de moeite waard om te bezoeken in deze tijd. Midden in het heuvelland, dus genoeg om te ondernemen. Lees de blog hier.

Valkenburg-onder-de-linde-deur-ontbijt
Lekker plekje midden in het centrum

Tuinieren begint nu

We hebben al even mogen proeven van de lente en duiken we dus allemaal spontaan de tuin in. Bladeren opruimen, snoeien en zorgen dat de tuin weer lente-klaar is. Ondertussen geniet je natuurlijk van het zonnetje. Erg onhandig dat nu net de tuincentra dicht zijn. De fanfare St. Cecilia uit Herten zorgt er in ieder geval voor dat je geen potgrond te kort komt. Zij organiseren namelijk de ‘potgrond-drive in’ op 6 maart. 1 zak à 40L (universele potgrond) kost € 4,50, 3 zakken à 40L zijn € 12,-. Meer informatie is hier te vinden.

Huur een Vespa

Dit weer vraagt om een toertje door het heuvelland. Lekker kneuren en genieten van de vergezichten. Picknick tas mee en gaan met die.. VESPA! Dat moet een heerlijke dag worden. Bij Solo Italia in Maastricht huur je op zaterdag en zondag de hele dag een Vespa voor € 60. Wil je een gids? Geen probleem, zij regelen het. Meer informatie vind je hier.

Laten we hopen dat we snel weer eropuit kunnen met z’n allen. Zodat we weer kunnen genieten van al dat leuks dat Limburg te bieden heeft.

Veel liefs,

Fleur & Ellis