Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in november

november-tips-limburg

Waar we in oktober nog een herfst voorspelde, lijkt het nu soms nog meer zomer te zijn. Vinden wij niet erg. Des te vaker kunnen we nog lekker buiten zijn. De klok is wel in zijn winterslaap gegaan waardoor de dagen een stuk korter en donkerder lijken (vinden we iets minder fijn). Reden genoeg dus om extra leuke dingen te ondernemen.

Wij hebben ze weer voor je op een rijtje gezet.

Sluizentocht | Maastricht

Voor de waterliefhebber is er in november ook iets te doen. Met een 4 uur durende sluizentocht, die voert over de Maas, Zuid-Willemsvaart en het grote Albertkanaal in Maastricht. Als je opstapt passeer je tijdens deze tocht 4 sluizen, waaronder de sluis van Bosscherveld, die de Maas verbindt met de Zuid-Willemsvaart. Via de Zuid-Willemsvaart komt de boot op Belgisch (grond) gebied en passeert de sluizen van Neerharen en Lanaken; beide met een verval van 9 meter (indrukwekkend!). Door de grote sluis van Ternaaien te passeren, met een verval van maar liefst 15 meter, komt de boot weer terug op de Maas. De boot vertrekt op 5-11, 19-11 en 26-11, meer informatie en tickets zijn hier verkrijgbaar.

Sluizentocht-maastricht
Credit: Rederij Stiphout

Knaltibal | Kerkrade

Ligt jouw carnavalspekske al klaar? Op de 11de van de 11de tovert de Music Dome in Kerkrade om in een heus carnavalsfestijn. We gaan al even LOS! Verwacht veel confetti, polonaises, sitdowns, special acts en opblaasdieren. Een ticket kost € 4,99 en daarvoor krijg je een hoop plezier terug. De vorige edities waren snel uitverkocht, dus wacht niet meer te lang! Check hier de aftermovie van een vorige editie.

Knaltibal

Tover Route | Roermond

Tovenaars opgelet! Vanaf vrijdag 4 november wacht jou (en je kids, neefjes/nichtjes) een vernieuwde Tover Route in Roermond. Dit jaar met het thema: You are a moviestar! Want dit jaar schitter jij als de hoofdrolspeler in jouw eigen Tover Route. Bij tientallen toverpunten in winkeletalages en megagrote XXL selfiespots verspreid door Roermond, tover jij de sterren van de hemel. Toveren in Roermond kan vanaf vrijdag 4 november 2022 t/m 29 januari 2023 van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De toverstokjes kosten €2,- per stuk. Check voor de route en de verkooppunten, deze link.

FOUT | Sittard

FOUT ALARM! Op vrijdag 18 november én zaterdag 19 november strijkt het foutste feest van Nederland neer in het Fortuna Sittard Stadion. Twee dagen swingen op guilty pleasures met de allerfoutste feestartiesten en natuurlijk de heerlijkste acts. Trek je foutste outfit uit de kast en ga los. Dit wil je niet missen! Meer informatie, check hier!

FOUT-events

Speelgoedmarkt | Velden

Langzaamaan moeten we deze maand ook gaan denken aan de feestdagen en de bijbehorende cadeautjes (je kan er maar beter vroeg bij zijn). Ideaal dat er op 13 november een speelgoedmarkt is in het Plantencentrum Velden. Menig ouder en kind bieden hier hun goed aan tegen scherpe prijzen. De organisatie van het Plantencentrum zorgt voor voldoende vertier middels een knutselhoek en bij goed weer een springkasteel. Ga dat zien!

Het Lijflied 6+ | Sittard

Dit is een uitje voor de hele familie. Op woensdagavond 16 november wordt de familieopera ‘Het Lijflied’ in het Toon Hermans Theater in Sittard getoond. In Het Lijflied kom je in Ina’s lichaam terecht en ontdek je samen met haar het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maakt. Je hoort typische lichaamsgeluiden zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen, maar ook onbekende geluiden zoals hersengolven. Een ticket kost € 17,50. Meer informatie en ticketverkoop, hier.

Lijflied-Sittard
Credit: Toon Hermans Theater

Chateau Noël | Hoensbroek

De brocante liefhebbers kunnen hun neus weer ophalen in Hoensbroek. Chateau Fairs organiseert namelijk dit jaar een sfeervolle brocante & antiekmarkt bij kasteel Hoensbroek en wel op zaterdag 19 november en zondag 20 november. 35 Brocanteurs zorgen ervoor dat Kasteel Hoensbroek wordt omgetoverd tot een prachtige Brocante kerstmarkt, enkel echte oude brocante, de twee pleinen plus enkele binnen ruimte worden omgetoverd. Een entreeticket kost €5,-. Meer informatie.

Gelukslezing | Meerssen

Vrijdagavond 25 november zal gelukspsycholoog Josje Smeets een kijkje geven in de wereld van de positieve psychologie bij de Bibliotheek in Meerssen. Op inspirerende en motiverende wijze zal Josje uitleggen hoe we meer geluk kunnen bereiken in ons leven, werk of studie. Ze vertelt over ons brein (op welke knopjes kun je drukken om een geluksgevoel te ervaren) en daagt je uit om een aantal geluksbevorderaars gelijk toe te passen in de praktijk. € 7,50 voor niet leden, geen geld voor een hoop geluk!

Josje-smeets
Credit: Eighty Eight Things

Sinterklaasintochten

Ook de goedheilig man komt deze maand weer naar ons land. Een aantal intochten op een rijtje:

  • 12 november op de basisschool in Schinveld
  • 12 november op de Kesselskade in Maastricht
  • 13 november aan de Roerkade in Roermond
  • 13 november in de Stadshave in Venlo
  • 26 november in station Voerendaal (Winkeliersvereniging centrum Voerendaal & PartyPig)

Ochgerrem, de man heeft het druk.

Geniet van deze veelzijdige maand en de zon, als zij zich nog laat zien!

Liefs,

Fleur & Ellis