Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in oktober

Liefs-uit-Limburg-tips-oktober-2022

De dagen dat we zonder jas naar buiten kunnen zijn helaas voorbij, maar daar krijgen we een kleurrijke herfst voor terug. Dikke truien, warme sloffen, kopjes thee, ook daar worden we blij van. Uiteraard staan er ook weer genoeg leuke uitjes op de agenda om niet alleen maar onder dat heerlijke dekentje op de bank te kruipen. Hup, op ontdekking! Ga je mee?

Plukdagen | St. Odiliënberg

Op 1, 2 en 15 oktober kun je naar hartenlust appels en peren plukken bij Frymerson. In de boomgaard krijg je hulp van medewerkers van het landgoed die laten zien welke vruchten al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn om te plukken. Volwassenen betalen een plukvergoeding van € 2,50 en kinderen zijn gratis. Er zijn geen parkeerplaatsen dus kom met de fiets, te voet of laat je afzetten. Krijg je geen genoeg van de sappige vruchten? Koop dan nog een vers sapje voor thuis in het winkeltje.

Tips-oktober-appels-peren-plukken-Frymerson
Vers van de boom!

Wijnmarathon | Wahlwiller

Ellis is de sportieveling van ons tweeën, maar voor een wijntje zijn we allebei te porren. Een wijnmarathon klinkt dan ook als de perfecte combinatie. Laat dit evenement nu net deze maand worden georganiseerd in het zuiden van Limburg! Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 vindt in Wahlwiller de tweede editie van de Limburg Wijnmarathon plaats. Hardlopers verkennen de wijnregio over onverharde wegen en paden, een trailrun dus. Je kunt kiezen uit een parcours van 42km (een hele marathon), een halve marathon (21 km) en 10km. Deelnemen kan vanaf € 34,- (waarvan € 10,- naar een goed doel gaat), en inschrijven doe je hier!

Beleefweek | Limburg

Het eerste weekend van oktober kun je, tijdens de Beleefweek 2022, het Limburgse landschap nog volop voelen, ruiken, proeven, zien en horen. Er zijn diverse activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Van zeilen op de Maas tot een slakkentour, vierVOETerdag,  klimmen in het bos, een route des vins en nog veel meer. In de hele provincie kun je terecht, zeker ook met kids. Bekijk de website voor alle opties.

Chateau-st-gerlach-ellis-wijngaard
Struinen door de wijngaard

Reis Bureau Europa | Maastricht

Wij zijn dol op tripjes binnen en buiten onze provincie. De tweedelige tentoonstelling van Bureau Europa, waarin reizen centraal staat, maakt ons dan ook heel nieuwsgierig. Tot en met 9 oktober zijn er stedentrips met foto exposities te zien. Vanaf 15 oktober kun je op reis in gevangenis- en kunstenaarsinterieurs en is er bovendien een expositie over de ontwikkeling en het belang van reisgidsen en toerisme. Tickets kun je reserveren via de website voor € 7,-. Topservice: Mensen met een kleine portemonnee zijn welkom via info@bureau-europa.nl naar de mogelijkheden te informeren.

reis-bureau-Europa-voyage-tentoonstelling-Maastricht
Ga mee op reis

Bokkeweken | Valkenburg

De hele maand oktober staat Valkenburg weer in het teken van de bokkenrijders. Tijdens deze periode worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij de historie van de regio centraal staat. Zondag 2 oktober vindt de opening plaats met de Bokkenparade waarbij het eerste vaatje bokbier met paard en wagen het centrum wordt binnengereden. Wat je verder kunt verwachten? De beroemde bokkemèrt maar ook diverse soorten muziek, ‘bok ’n boeh’, een bokkenbaggertocht (wielrentocht), bokkesjpelle (familiespel en escaperoom) en nog veel en veel meer. Neem zeker een kijkje in het uitgebreide programma en sluit aan waar je kunt (en wilt!).

bokkenweken-bokkenrijders-2022-valkenburg
Historie in een modern jasje

Halloween | Limburg

Op verschillende plaatsen in Limburg kunnen liefhebbers hun Halloweenhart ophalen deze herfst. Hier volgen 4 tips:
Halloween make-up | Weert

Kun jij ook met verbazing kijken naar angstaanjagende make-up looks met effecten die levensecht lijken? In oktober kun je bij de Schmink Specialist in Weert diverse skills leren om zo’n te gekke of spooky Halloweenlook te creëren. Natuurlijk evengoed te gebruiken voor de vastelaovend. Liever wat algemene schminkskills leren? Dat kan evengoed tijdens een van de overige workshops. Check de website voor alle info.

Halloween-make-up
Oefening baart kunst
Halloweentochten  – Brunssum

In het Blote Voetenpark kunnen zowel volwassenen (29 oktober tussen 18:30-00:00 uur) als kids (30 oktober tussen 14:00-18:00 uur) naar hartelust komen griezelen. Het bos wordt geheel in stijl aangekleed met pompoenen, spinnenwebben, maar ook grafstenen en andere Halloweenversieringen. Roer mee in de heksensoep en ga op de foto met jouw favoriete griezel! De tocht voor volwassenen wordt een stukje spannender. Durf jij het aan? Tickets reserveer je hier.

Halloween nights – Sevenum

Echte durfals kunnen zich op 8, 15, 22 t/m 24, 26 t/m 31 oktober in Toverland de stuipen op het lijf laten jagen. In het donker is niets wat het lijkt en kruipen de griezelige gedaantes uit alle hoeken en gaten van het park.  In de 3 haunted houses, 2 speciale experiences en 5 gratis scare zones valt genoeg te beleven. Iets voor jou? Koop je tickets via de website.

The Villains VII – Landgraaf

De wereldtuinen van Mondo Verde worden ook weer omgetoverd tot een spooky gebied dat zowel kids (Litte Villains – 15 oktober) als volwassenen (21 oktober) op eigen risico kunnen betreden. Je treft hier 6 grote scare zones, meer dan 150 scare actors – 7 scarezones – walking/resident Villains. Pas op, ook buiten de scarezones kom je engerds tegen! Gelukkig kun je tussendoor even bijkomen bij de verschillende horecagelegenheden. Meer info volgt. Check de website en scoor alvast je tickets.

Dans lekker in de regen deze maand, en geniet van de kleurrijke en knusse momenten!

Liefs,

Fleur & Ellis