Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in oktober

Fleur-Ellis-oktober

Er is veel te doen in Limburg en wij struinen met plezier deze activiteiten af. Maar er worden ook veel eenmalige feestjes, rommelmarkten, exposities, voorstellingen, beurzen, etc. georganiseerd en ook daar zijn wij altijd voor in. Helaas zwaaien we de zomer voorlopig uit.. maar niet getreurd, nu op naar de knusse dagen! Deze maand staat o.a. in het teken van bier en schrikken. Snap je ‘m? Check onze beste tips voor oktober! 

Molendag | Limburg 

Zondag 6 oktober is het Limburgse Molendag. Er zijn 50 deelnemende molens die publiek verwelkomen en voor leuke activiteiten zorgen. Zo worden er o.a. alcoholische versnaperingen gestookt, broodjes en balkenbrij gebakken, is er muziek en natuurlijk zijn er ook rondleidingen. Nu duimen voor een flink wat wind want anders kunnen niet alle molens draaien! Bezoekers van alle leeftijden kunnen gratis terecht tussen 11.00-16.00u. Alle deelnemende molens en het programma staan op de website.

Oktoberfeest | Arcen 

Hét feest van deze maand is natuurlijk: het Oktoberfest. Als inwoners van Zuid-Limburg kennen wij naast de Duitse varianten van dit feest, ook de Sittardse versie. Dat er in Arcen ondertussen ook al jaren flink geproost wordt met bierpullen was ons nog vrij onbekend. Excuses voor alle diehards, hierbij willen wij heel graag ook dit event even heel goed in de kijker zetten. 18 t/m 20 oktober wordt er gevierd! Tickets zijn te koop vanaf € 14,95 via de site.

Oktoberfest-Arcen-2019
Feesten in de tent

Bokkemért | Valkenburg 

In oktober staat Valkenburg in het teken van de bok. Tijdens de ‘bokkenweken’ denkt de gemeente terug aan de bokkenrijders die in de 18e eeuw Midden- en Zuid-Limburg onveilig maakten door overvallen en plunderingen. Gelukkig is er een positieve draai aan gegeven met een heleboel leuke activiteiten in het teken van het dier (en het biertje niet te vergeten). Op 13 oktober vindt de jaarlijkse ‘bokkemért’ plaats in het centrum van Valkenburg. Dit is de grootste vrijmarkt van Limburg met o.a. streekproducten, live muziek én foodtrucks. Nieuwsgierig naar alle activiteiten tijdens de bokkenweken? Lees ze hier.

Tuinfair | Maasbree 

Brocante liefhebbers opgelet! Op zondag 13 oktober wordt aan de Dorpstraat in Maasbree een Brocante tuinfair georganiseerd. Ongeveer 30 brocanteurs zullen hun mooiste oude, brocante, industriële, vintage en antieke spullen uitstallen in de grote tuin en op de parkeerplaats van café de Pool (waar ook diverse versnaperingen verkrijgbaar zijn). De omliggende brocante winkels, die de fair organiseren, zullen eveneens hun deuren openen. Alle actuele info vind je hier.

Dag van de vlaai | Maastricht

Op vrijdag 25 oktober staat Maastricht, en Limburg in het algemeen natuurlijk, in het teken van de vlaai. In onze hoofdstad worden verschillende activiteiten omtrent deze lekkernij georganiseerd, van een stukje vlaai eten bij het Dinghuis tot een ware vlaaientocht langs verschillende bakkers. Houdt de Facebook pagina goed in de gaten voor de laatste updates omtrent het programma. Smakelijk!

Halloween | Landgraaf 

31 oktober is het weer Halloween. Om heel eerlijk te zijn, zijn wij niet echt helden als het aankomt op spoken, thrillers en horror. Maar toegegeven, het kan ook heel tof zijn. Mondo Verde in Landgraaf wordt op 25 en 26 oktober omgetoverd tot een spooky omgeving met verschillende ‘scarezones’. Heel spannend allemaal, maar wij verheugen ons vooral op de afterparty op zaterdag vanaf 00.00u. Voor kaartjes en meer info check je de website.

The-Villains-Halloween-Mondo-Verde-Landgraaf
Halloween in Mondo Verde

Wij wensen jullie een hele gezellige maand.

Proost!

Liefs,

Fleur & Ellis