Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) in september

Fleur-Ellis-preuve

Ook al hebben wij allebei geen kids die een welverdiende zomervakantie van 6 weken vieren, toch voelt deze tijd altijd iets vrijer dan de rest van het jaar. Dat zal ook vast komen doordat er veel mensen afwezig zijn en er lekker op uit zijn. Daar houden wij van! Lekker de boel verkennen, actief bezig zijn of juist de ontspanning opzoeken. Het kan allemaal. Laten we nog heeeeel even genieten van die zomer. Neem het er van, vakantie of niet.

Bloemenfestival Bloemig | Arcen

Vijf dagen lang, van 1 t/m 5 september, staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de schijnwerpers bij Kasteeltuin Arcen! Via een wandelroute kom je op verrassende plekken in de tuinen diverse bloemarrangementen tegen. Ontdek hoe bestaande elementen van het park samenkomen met de mooiste bloemencreaties. Professionele bloembinders geven dagelijks bloemschikdemonstraties. Laat je inspireren en krijg tips & tricks voor jouw eigen bloemwerken. Meer informatie, klik hier.

bloemig-arcen
Fotocredit: Kasteeltuin Arcen

August Cultuurfestival | Berg aan de Maas

Van vrijdag 2 t/m maandag 5 september is Berg aan de Maas voor de 74e keer the place to be voor iedereen die houdt van gezelligheid, cultuur, muziek en Limburgse tradities. Het Augst Cultuurfestival is hèt festival voor alle leeftijden. Het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival is op zondag, met prachtige praalwagens en groepen/attracties uit heel West-Europa. Na afloop van de Augst Cultuurparade vormen de paradewagens op diverse pleinen in het Maasdorpje het decor voor toneel, dans en muziek. Toegang is op zondag gratis. Check de website voor meer informatie!

Wyck Vintage Fashion Market | Maastricht

Inmiddels een begrip voor de liefhebbers; de Wyck Vintage Fashion Market in Maastricht voor de beste vintage vondsten, hoogwaardige tweedehands (merk)kleding én kleding van nu. Op 11 september tussen 12.00 en 17.00 uur veranderen de Ruiterij, Plein 1992, de Rechtstraat en een deel van de Wycker Brugstraat in een waar shopwalhalla. Natuurlijk met een hoop gezelligheid. Bezoeken is gratis. Meedoen kan ook nog. Aanmelden via info@wyck.nl.

Vintage-wyck
Fotocredit: Facebook WYCK

Open monumentendag | Limburg

Tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september 2022 openen meerdere monumenten hun deuren in heel Limburg. Kom kijken in bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor publiek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Beggardenkapel in Roermond, St. Gerlachuskerk in Houthem of het Landbouwbelang in Maastricht. Weten waar je kunt gaan kijken? Check dan deze website.

BRIGHT | Geleen

Shine bright like a…. Bezoek het gave BRIGHT Festival in het centrum van Geleen van 12 t/ 18 september. Hier wordt je op een feestelijke wijze meegenomen in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Ga kijken, doe mee en beleef de interessante workshops, educatieve activiteiten, inspirerende bijeenkomsten en muzikale momenten! Check de website voor het volledige programma.

Fashion event | Roermond

Met de (na)zomer nog in de bol, snappen we dat je nog niet hebt gedacht aan de herfst- en wintermode. De creatieve ondernemers uit de binnenstad van Roermond helpen je graag op 24 september! Deze fashion experts inspireren je met hun nieuwste herfst- en wintercollectie tijdens 4 modeshows op een catwalk van 30 meter op het Munsterplein. Modeshows met presentator zijn om 11.30 – 13.00 – 14.30 – 15.30 uur. Ontdek hier dé prints, kleuren, schoenen en accessoires van het komende modeseizoen.

Nog een paar niet te missen events:

Cultura Nova: Van 26 augustus tot en met 4 september zindert het weer van beeldend theater in alle hoeken en gaten van Parkstad Limburg. Dit grootste cultuurfestival van Limburg, met zijn bruisend festivalhart in Heerlen.
Festival MAAS: Van 8-11 september stroomt Maastricht over van kunst, theater, sport, kennis en muziek!
Wijnrestaurant op het land: Van 17 augustus tot en met  11 september geniet je weer tussen de wijngaarden van al dat lekkers dat Limburg te bieden heeft. Genieten!

Nog even genieten hóór van die laatste zomermaand.

Liefs,
Fleur & Ellis