Type and press Enter.

Dit doen wij het liefs(t) rond Vastelaovend

astelaovend-berliner-bol-confetti

Niet hossen op het plein, geen schmink en niet meeblèrren… hoewel? Het wordt helaas niet de maand februari zoals we die gewend zijn maar er zijn alternatieven, ook rond vastelaovend, die we graag met jullie willen delen. Houd je feestmuts bij de hand, here we go!

Vastelaovend show

Tijdens De Graote Vastelaovend Show kun je lekker meezingen met diverse carnavalsartiesten (Erwin, Wir Sind Spitze, Kartoesj) maar er is meer! Kijkers kunnen meedoen aan spellen, quizzen en Q&A’s maar worden ook uitgedaagd zich te verkleden en hun woonkamer een carnavalsmake-over te geven. Hier staan mooie prijzen tegenover. De Graote Vastelaovend Show vindt plaats op zaterdag 6 februari van 20:11 tot 23:11. Tickets kun je hier bestellen vanaf € 11,11.

Carnavalshart

L1 en omroep Brabant hebben samen met KRO-NCRV een 5-delige serie gemaakt over saamhorigheid, carnavalsliefdes en doorpakken, juist in deze tijden. Het programma heet Carnavalshart en is vanaf maandag 8 t/m vrijdag 12 februari om 18:20 te zien op NPO 2. Wij gaan zeker kijken!

Confetti-slingers-carnaval
Je moet zelf de slingers ophangen!

Blieftoesfestival

Vrijdag 12 februari kun je tussen 19:30 en 02:00 dankzij DJ Admin en DeltaLimburg.nl thuis in de vastelaovend stemming komen. Deze speciale online versie van het blieftoesfestival met o.a. Big Benny, de Remunsje toppers en Gwen is gratis te volgen via deze link. Gooi die heupen maar eens flink los.

Boetezitting

Dit jaar wél een boetezitting maar dan via een live-uitzending op L1, zonder publiek. Uiteraard is er een reeks Limburgse artiesten aanwezig. Carnavalszaterdag, 13 februari, tussen 11:00 en 14:00 gaat het ‘los’. Om het event optimaal te beleven kun je meedoen aan een winactie. Hiermee kun je een Boètegewoeëne Boètezitting pakket bemachtigen met merchandise, speldjes én een voucher voor polsbandjes van de eerstvolgende editie van de Zoépkoél! Wat moet je doen? Stuur je leukste Boètezitting foto op via deze link. Succes en alvast veel plezier!

Vastelaovendquizzen

>De Tempeleers organiseren op 5 februari ‘de Groete Mestreechter Vastelaovends Kwis’. Deze zal starten via een live-stream om 20:11 en zal tevens te zien zijn via RTV Maastricht. Meer informatie volgt op de website. Tevens is er, in samenwerking met Centrummanagement Maastricht, een carnavalsquiz-wandelroute opgezet. Via ‘Demasqué Maastricht’ kan een humoristische, diverse en leerzame route worden gevolgd van ongeveer 2 uur. Download de ‘Cluekeeper’ app en speel voor € 9,99 (per 2 personen) mee. Meer info lees je hier.

>Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus organiseert op carnavalszondag, 14 februari, van 18:00 tot 20:11 een Vastelaovend Kwis. Tickets kosten € 11,- en zijn te bestellen via deze link. Ook mogelijk incl. ‘Vastelaoves-pakket’.

Vastelaovendvoer

Bij al die live-streams en quizzen horen natuurlijk bijpassende hapjes en drankjes. Wij hebben de biertjes al koud staan om echte ‘sjoeskes‘ te maken. Daarnaast hebben we 2 typische recepten voor jullie in de aanbieding. Laot ut smake!

Nonnevot

Alweer 2 jaar geleden brachten wij een bezoekje aan bakkerij de Lekkerbek in Maastricht waar hoog gewaardeerde ‘nonnevotten’ worden gemaakt. We maakten een blog over het verhaal achter de lekkernij én voegden een basisrecept toe. Een absolute aanrader om zelf te bakken en van te snoepen natuurlijk.

Nonnevotten-gebakken-olie
Vers uit de olie

Zuurvlees

Nog zo’n klassiek Limburgs gerecht is zuurvlees. Heerlijk om te eten met frietjes of vers stokbrood, als bodem of tegen de kater van de Vastelaovend. Café Sjiek in Maastricht deelt hun recept. Ook buiten het carnavalsseizoen is dit een favoriet. Ga dit zeker eens maken.

Geloof ons, ook wij vinden dit alles een schrale troost. Volgend jaar gaan we er extra hard tegenaan. Toch laten we ons favoriete Limburgse feest niet zomaar voorbijgaan. Wij gaan ons wagen aan de alternatieven. Jullie ook?

Veel liefs en Vastelaovend same.

Fleur & Ellis