Type and press Enter.

Doen: een bezoekje aan (Kasteel) Doenrade

Kasteel Doenrade-bruidssuite-uitzicht-Fleur

Liefs uit Limburg gaat de komende maanden op bezoek bij verschillende leuke plekjes in Zuid-Limburg. Een deel van onze avonturen lees je hier terug en het andere deel op Limburglonkt.nl. We beginnen met een bezoekje aan Kasteel Doenrade en omgeving.

Nachtje wegdromen

Samen met mijn vriend mocht ik een nachtje verblijven én dineren in de bruissuite (!) van Kasteel Doenrade. Zoals ook beschreven in onze blog op limburglonkt.nl was dit een hele ruime, sfeervolle kamer met een enorme, superdeluxe uitgeruste badkamer erbij.

Omgeving verkennen

Na aankomst besloten we eerst de buurt te verkennen. Dit deden we door één van de wandelroutes te volgen die bij het kasteel staan aangegeven. Mocht je wat meer tijd hebben en eropuit willen trekken, in de nabije omgeving vind je:

  • Wildpark Gangelt op 5,4 km
  • De Brunssummerheide op 10,5 km
  • Sittard op 5,2 km
Kasteel Doenrade-wandel-routes
Aangegeven wandelroutes

We bezochten de Brunssummerheide al eerder voor een mooie wandeling én we brachten een bezoekje aan de Sterrenwacht. Allebei aanraders! Voor een leuke route door het centrum van Sittard lees je hier tips.

Restaurant

Wij hielden het voor nu dus bij een korte wandeling en verheugden ons bij terugkomst al op een diner in het kasteel. Even later schoven we aan in het sfeervolle restaurant dat een combinatie is van luxe en moderne elementen. De muren zijn veelal donkerblauw en de meubels lichtgrijs. Als decoratie hebben we ze verschillende porseleinen bordjes aan de wanden gehangen en in het midden staat een mooie kronkelende boom.

Kasteel Doenrade-restaurant
Het restaurant
Kasteel Doenrade-restaurant-Fleur
Wijntje erbij

Op het menu

We kregen ieder een menukaart en kozen elk voor 3 gangen. Vooraf mochten we smullen van een amuse met zalm.

Kasteel Doenrade-amuse-zalm
De amuse

Voorgerecht

Als voorgerecht koos ik voor de tartaar van rund met eekhoorntjesbrood en mijn vriend voor buikspek met zoete aardappelcrème en wildjus (officieel een tussengerecht maar het mocht ook als voorafje). Het zag er even lekker uit als dat het smaakte, oordeel zelf:

Kasteel Doenrade-restaurant-runder-tartaar
Tartaar van rund
Kasteel Doenrade-buikspek
Buikspek

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht ging ik voor de hoenderfilet met een puree van knolselderij, kruidenjus en seizoensgroenten. Mijn vriend koos wildzwijn wangetjes met pancetta en morilles. Beide gerechten waren erg smaakvol, echt een traktatie. 

Kasteel Doenrade-restaurant-hoenderfilet
Hoenderfilet
Kasteel doenrade-restaurant-wildzijn-wangetjes
Wild zwijn wangetjes

Nagerecht

En dan natuurlijk onvermijdelijk, een dessert. Ik als echte zoetekauw ging voor het trio van chocolade met mousse, crème brûlée van witte choco en marbré (een taartje met laagjes). Mijn vriend hield het bij een espresso maar pikte toch stiekem van alles een lepeltje mee.

Kasteel Doenrade-restaurant-dessert-chocolade
Choco dessert

Bubbelen

Met een heerlijk, voldaan gevoel verlieten we de eetzaal en verplaatsten ons naar onze bruidssuite (wie had gedacht dat ik dit nog eens kon zeggen). Waar we, hoe kan het ook anders, een heerlijk bubbelend bad hebben genomen. Dat we hierna als roosjes sliepen konden jullie vast wel raden.

Kasteel Doenrade-bruidssuite-bubbelbad
Bubbelbad

Aanrader

’s Ochtends hebben we ons opgefrist en nog een gesmuld van een ontbijtje. Mocht je op zoek zijn naar een mooie plek om te verblijven en/of dineren in omgeving Doenrade dan kunnen wij je dit Kasteel dus zeker aanraden. 

Kasteel Doenrade-voorkant
De voorkant van het kasteel

Lees meer over onze ervaring en de nabijgelegen Sterrenwacht op Limburglonkt.nl

Kasteel Doenrade Limpensweg 20 6439 BE Doenrade

Liefs,

Fleur