Type and press Enter.

Experimenten & Illusies bij Mind Mystery

Mind-mystery-opdekop-telefoon

Wij zijn van nature zeer nieuwsgierig aangelegd en willen dus zoveel mogelijk nieuwe plekken en activiteiten ontdekken. Onze interesse werd dan ook meteen gewekt toen we hoorden over een park vol illusies en rariteiten: Mind Mystery in Horst. Genomineerd voor ‘Beste Family Entertainment Center 2019’ en dus een bezoekje waard, vonden wij. Een unieke ervaring, want niets is wat het lijkt.

Ontstaan

Als we in Horst aankomen bij Mind Mystery, stappen we gelijk een andere wereld binnen. Je zou het kunnen vergelijken met een Efteling achtig decor. We melden ons aan de ticketbalie bij Petra Siebers. Ze vertelt dat haar vader met het idee kwam voor het park. Hij is altijd erg ondernemend geweest en dit project stond nog op zijn wishlist. Hij heeft de ster van het park, het omgekeerde huis, dan ook zelf gebouwd. Alle illusies en activiteiten daaromheen zijn wat uitgebreider geworden dan aanvankelijk de bedoeling was. Maar gezien het succes komen er steeds meer ideeën bij.

Mind-mystery-welkom2
Entree
Mind-mystery-welkom
Welkomsbord

Verhaal

Er mag steeds een beperkte groep mensen tegelijk naar binnen. Vooral als het erg druk is, zoals in de vakanties of weekenden, is dit nodig om de mensen per activiteit een beetje te verdelen. In de eerste ruimte ving een medewerker ons op en hoorden we het verhaal van het park via een laserscherm. Siebrandt Jacob van Moelberen leefde met zijn 2 papegaaien Coco & Louis (die in diezelfde ruimte in een kooi verblijven). Hij was een uitvinder in hart en nieren met als pronkstuk Mind Mystery. Siebrandt is sinds de bouw van het huis nooit meer gezien maar de mythe zegt dat hij nog steeds in de kelder aan het uitvinden is. Na deze intro zijn we alleen maar nieuwsgieriger geworden en mogen doorlopen naar de 2e ruimte.

Begeleiding

In de volgende ruimte worden we door een andere medewerker opgevangen die ons uitleg geeft over de illusies die we in het park gaan tegenkomen. We hebben bovendien een QR code gekregen waarmee we evt. op verschillende plekken in het park een foto kunnen laten maken die we later terugzien en kunnen kopen. Na deze duidelijke uitleg verplaatsen we ons naar de eerste activiteit: de Kaleidoscoop. Hierna lopen we naar buiten waar verschillende illusies zichtbaar zijn en waar ook het daadwerkelijke huis goed zichtbaar is.

Mind-mystery-opdekop-qr
QR code

Klaar voor de start

We weten niet goed waar we moeten beginnen dus we lopen de eerste beste deur binnen die we zien opengaan: het spiegelpaleis! Vooral ik (Fleur) ben hier geen held in, ik denk namelijk op elke hoek dat ik de uitgang heb gevonden. Des te grappiger natuurlijk als dit niet het geval blijkt. Hierna duiken we in de Vortex, een loopbrug waar de ‘wereld’ om ons heen draait, een bizarre gewaarwording. Vervolgens moeten we o.a  heel hard lachen in de Ames Room, waar het lengte verschil tussen ons enorm lijkt, verbazen we ons over de gadgets en de 3D tekening op het museumplein en toveren we Ellis om tot een piepklein meisje op een hele grote stoel.

Mind-mystery-amesroom
Op naar de Amesroom
Mind-mystery-stoel
Ellis is gekrompen

Het huis

En dan is het tijd voor het echte werk: het huis! En dat is niet alleen omgekeerd, maar ook scheef! Betreed het dus rustig en met kleine stapjes. Onze hersenpannen moesten even wennen aan de wereld op z’n kop maar je kunt er de gekste foto’s maken, daar houden we natuurlijk van. Zo hebben we de handstand gedaan op een bed, aan het plafond gehangen, ons vastgeklampt aan een plafoniere, gezweefd boven een afzuigkap en nog veel meer. Hier een sneak peek.

Mind-mystery-huis
HET huis
Mind-mystery-opdekop-samen
Kijk ons eens acrobatisch zijn
Mind-mystery-opdekop-wc
Eens wat anders

Vlaai & Museum

Na al deze excitement liepen we naar de laatste stop voordat we onszelf trakteerden op iets lekkers: het Maasdal Mystery. Erg leuk voor kinderen en wederom in een prachtig ‘decor’. Wat dit precies voor activiteit is mogen jullie zelf gaan ontdekken.

We vervolgden onze weg naar de horecagelegenheid voor een stukje kruimelpudding vlaai (of course) en een kopje thee. Vanuit hier loop je zo een minimuseum binnen met nóg meer illusies, voordat je de uitgang bereikt.

We hoeven waarschijnlijk niet meer te benadrukken dat dit een fantastische activiteit met kids is (vanaf 4/5 jaar). Maar wij hebben ons ook uitermate goed geamuseerd. Maak je geen illusies, of juist wel, en ga deze leuke plek zeker eens zelf bezoeken.

Mind-mystery-opdekop-jutjul
Onmisbaar stukje vlaai

Liefs,

Fleur

Mind Mystery

Tienrayseweg 10C
5961 NL HORST

PS: Koop je ticket online, dat scheelt een beetje 😉