Type and press Enter.

Fleurige pluktuin: Fien Fleur

Fien-Fleur-Emmer-bloemen-pluktuin

Op deze fleurige activiteit verheugde ik me al vanaf het moment dat het me ter oren kwam: een boeket bloemen plukken in de pluktuin van Fien Fleur. Alleen de naam al was voor mij een trigger, mijn oma heet namelijk Fien, heel grappig.

Tips

Instructies vooraf luidden: niet je mooiste kleren aandoen, stevige schoenen/ laarzen en een emmertje mee om je boeket naar huis te vervoeren. Aan al deze tips voldaan, ging ik op weg. Ik reed (vanuit Maastricht) via Gulpen en Wittem naar Eys. Hier was het even opletten, mijn navigatie stuurde me een smal steil weggetje naar boven op, de Eyserbosweg. Even sloeg de twijfel toe, waar ging deze weg heen? Maar het bleek helemaal te kloppen. Even later arriveerde ik bij de Eyserheide nummer 1, oftewel: Fien Fleur.

Fien-Fleur-bloemen

Winkeltje

Eerlijk is eerlijk, het was niet de mooiste dag voor deze activiteit, de regenbuien wisselden zich af. Toch mocht het de pret niet drukken. Om te schuilen voor de regen en wat meer uitleg te krijgen over het concept, liep ik de ‘entree’ binnen. Geheel onverwacht kwam ik in een super sfeervol ingericht winkeltje met overal bloemen (zowel verse als gedroogde) terecht.

Fien-Fleur-winkel-Eyserheide
Winkeltje

Uitleg

Ik kreeg uitleg over de tuin; emmers kunnen buiten worden gevuld met de tuinslang, rubberlaarzen en een snoeischaar kunnen kosteloos worden geleend (emmertje ook maar dat had ik al bij me). In de tuin zelf mogen bijna alle bloemen worden ‘geplukt’, rekening houdend met de planten (altijd een gedeelte van de plant met blad laten staan). Elke steel kost €0,50, behalve de dikkere stelen, die kosten € 1,- per stuk.

Aan de slag

De buien leken ondertussen wat gekalmeerd dus het was tijd om naar de tuin te gaan. Een ware bloemenzee, omringd door heuvels, dook voor me op. Een prachtig gezicht. Ik besloot de rijen af te lopen en voor zoveel mogelijk kleur te gaan om een soort veldboeket samen te stellen. Ik moest me echt inhouden, hier is zoveel moois te scoren. Na zo’n drie kwartier struinen en ‘plukken’ bekeek ik mijn emmertje even kritisch. Wat miste er nog aan mijn boeket?

Fien-Fleur-pluktuin-bloemen-Eyserheide
Pluktuin Fien Fleur
Fien-Fleur-pluktuin-bloemen-plukken-Eyserheide
Plukken maar
Fien-Fleur-Emmer-Bloemen-Eyserheide
Mijn emmer na drie kwartier ‘plukken’

Compleet maken boeket

Ik besloot nog een ronde te maken bij de Dahlia’s, een van mijn favoriete bloemen. Ik voegde nog een witte en een rood-witte variant toe aan mijn boeket. Tevreden liep ik terug naar de entree. Daar wachtte een dame mij op die de stelen voor me telde, het boeket inpakte en de prijs bepaalde. De totaalprijs was € 9,-(!). Voor dat geld was het het nooit in een bloemenzaak te koop geweest. En dan had ik niet zo’n leuke middag gehad.

Boeket-Emmer-Fien-Fleur
Boeket klaar om te worden ingepakt

Voldaan terug naar huis

Ik bedankte de dames en liep voldaan terug naar de auto met mijn boeket. Ze gaven mij het advies om de bloemen zo snel mogelijk klaar te maken voor in de vaas en, aangezien ik veel Dahlia’s gekozen heb, een druppeltje chloor in het water te doen. Dat houdt het water langer schoon. Ik ben erg blij met mijn speelse boeket en de leuke ervaring, mij gaan ze zeker nog eens terugzien.

Fien Fleur Pluktuin & camping
Eyserheide 1
6287 NB Eys

Liefs,
Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.