Type and press Enter.

Gouden aanwinsten: Museum W en Mijnmuseum

museum-limburg

Onze provincie heeft best wat musea. En maar goed ook! Wij zijn fan en bezoeken er regelmatig een. Onlangs hebben twee musea in Limburg een upgrade gekregen die wij graag bij jou onder de aandacht willen brengen. Komen ze:

Museum W | Weert

Na een flinke renovatie en verbouwing (gestart in 2020) opent Museum W, gevestigd in het stadhuis in het centrum van Weert, op 3 mei 2022 de deuren. Ontwerper Maurice Mentjens is verantwoordelijk voor de vormgeving van het gehele interieur en de uitgesproken gouden gevel van het achtergebouw. Hier is ook de nieuwe entree te vinden. Een echte eyecatcher. Lees hier meer over het gebouw en de verbouwing.

Museum W is een huis vol verhalen die hun oorsprong vinden in de rijk geschakeerde collectie. Het kloppend hart van de collectie heeft door zijn historische oorsprong twee gezichten: regionaal en religieus. Zo hebben zij materieel erfgoed van de Nederlandse Orde der Minderbroeders Franciscanen in Nederland, bestaande uit kunstschatten en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast is er erfgoed uit Weert en de regio te zien en tot slot de omvangrijke ateliercollectie Kunstwerkplaatsen Esser. Dit mag je niet missen natuurlijk. Plan hier je bezoek.

Wil je meer van Weert zien? Wij gingen je voor.

Museum W exterieur, Maurice Mentjens Iterior Design
Wooow!
Museum W exterieur, Maurice Mentjens Iterior Design
Entree. Fotocredit: Arjen Schmitz

Mijnmuseum | Heerlen

Vanaf 2005 zat het Mijnmuseum in het schachtgebouw van de voormalige Oranje-Nassau mijn. Het nieuwe museum vindt een nieuw onderkomen in het voormalige warenhuis Kneepkens in de binnenstad van Heerlen. Een centrale plek in het centrum van Heerlen en een ideale plek voor een bezoek (10 minuutjes lopen vanaf het station). Daarnaast is het wel drie keer zo groot.

Het Mijnmuseum is verdeeld over vier vierdiepingen. Op iedere etage wordt een gedeelte van het verhaal verteld. Zo zie je dus ook de minder mooie kanten en de slechtere tijden zoals het einde van de mijnindustrie. Ontdek alle facetten van het kleurrijke mijnverleden. Beleef het bij het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Meer informatie is hier te vinden.

Mijnmuseum-heerlen
Feestelijke opening. Fotocredit: Instagram Mijnmuseum