Type and press Enter.

Een smakelijk bezoekje aan SoDelicious

So-Delicious-aperitief-brood

Wij mochten onlangs het weekend op een verrukkelijke manier inluiden, namelijk bij ‘SoDelicious’ in de altijd sfeerrijke Wyck Maastricht. De naam zegt je wellicht iets, maar dan als bakkerszaak. Dat klopt. Het is allemaal begonnen met ‘Bread & Delicious’ maar dit concept is tegenwoordig veel breder getrokken, en dat is gunstig. Lees meer over deze smakelijke tip.

Warm welkom

Gastvrouw Veronique verwelkomt ons en biedt gelijk een aperitiefje aan: een glaasje prosecco met een vleugje perzik, mmm. Dat slaan we natuurlijk niet af. Hierbij krijgen we een huisgemaakt zuurdesem, meergranen broodje met olie en boter. Een fijne combinatie.

So-Delicious-bubbels-brood
Aperitief met huisgemaakt broodje

Interieur

We kletsen o.a. over de indrukwekkende inrichting van de nieuwe zaak. Het restaurant is gelijk naast de originele bakkerszaak gevestigd. Het hoge plafond, de deels open keuken en de styling met oog voor detail vallen op. Het restaurant is modern ingericht met donkergroen-en en goudtinten, dat een luxe gevoel oproept maar toch op een toegankelijke manier.

So-Delicious-open-keuken
De open keuken

Voorgerecht

Voor we het weten is het tijd voor het voorgerecht. We krijgen een prachtig opgemaakt bordje geserveerd. Het gerecht bestaat uit: roulleau van scampi, gebakken scampi, pastinaak, bloemkool, atjar, citruscrème, schuim van komkommer en een saus van vadouvan. Een feestje voor het oog en de tong! We drinken hier een Bulgaarse Sauvignon bij met invloeden van steenfruit.

So-Delicious-Voorgerecht-Scampi
Is het geen plaatje?

SoDelicious

Na de eerste gang kletsen we druk verder. Ellis vertelt over haar 24 uur die ze bij SoDelicious heeft doorgebracht en hoe veelzijdig dit was. Aangezien we een tafeltje voor de tussendeur naar de bakkerij en traiteur hebben, spiek ik even naar binnen. De inrichting is hier een stuk lichter, maar toch hangt er een zelfde soort sfeer.

So-Delicious-bakkerij
Gluren bij de buren

Tussengerecht

We hebben geluk want we worden ultiem verwend met een 4-gangen diner. Het is tijd voor het tussengerecht. Een vega risotto met truffel, schuim van oude kaas, witlof en paddenstoelen. Het lijkt misschien een zware combi maar de portie is eigenlijk precies goed, en de smaken goed in balans. Wederom krijgen we een ander, bijpassend wijntje. Dit keer een 100% Chardonnay uit California (roots).

So-Delicious-Tussengerecht-truffel-rissoto
Ons vega tussengerecht
So-Delicious-Ellis-risotto
Ellis wordt er ook blij van

Hoofdgerecht

Even later is het tijd voor het pronkstuk: het hoofdgerecht. We gaan voor vlees, hertenbiefstuk welteverstaan, vergezeld door een puntje ‘vlaai’ van aardappel en spek, winterse groenten en een speciale saus met een vleugje Sinterklaas. Dat zal ik even toelichten: de jus is gemaakt met o.a. peperkoek, speculaaskruiden en zelfs wat bittere chocolade. Een lekkernij op zich dus. Hier drinken we uiteraard een rood wijntje bij uit Uruguay, met zwart fruit en eveneens een afdronk van cacao.

So-Delicious-Hoofdgerecht-hertenbiefstuk
Hert met een vleugje Sint

Dessert

We sluiten natuurlijk af met een toet. En dat is een tropische, de ‘eclair exotique’, met passievrucht, witte chocolade en crème fraiche. Even vergeten we de kou en de regen en wanen we ons in de tropen, smullen.

So-Delicious-dessert-eclair
Tropische toet

Ik kan me voorstellen dat het water je ondertussen in de mond is gelopen. Mocht je zelf ook eens uitgebreid willen gaan proeven bij SoDelicious, dan kan dat in menuvorm vanaf € 32,50 voor een 3 gangen diner. Maar dus ook 4, 5 en zelfs 6 gangen zijn mogelijk. Daarnaast zijn er nog heel veel andere smakelijke opties. Die lees je allemaal op hun website. Je bent hier ook welkom voor een heerlijk ontbijt, lunch en borrel.

Laat je verrassen.

Liefs,

Fleur

SoDelicious
Stationsstraat 21-23
6221 BN Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.