Type and press Enter.

In de wolken bij Brookerhof

Brookerhof-Nuth-picknicktafel-ontbijt

Het is een zonnige donderdag in juni als Ellis en ik weer op ‘tour’ door Limburg gaan. Dit keer met als eindbestemming een verblijf in het pittoreske Nuth. Aan de rand van deze plaats ligt namelijk een verrassende B&B verscholen in een authentieke carréboerderij: Brookerhof. We nemen jullie graag mee op ontdekking.

Aankomst

We parkeren de auto op aanraden van gastvrouw Inge achter het pand, waar ons meteen duidelijk wordt dat de boerderij veel groter is dan je van de voorkant zou denken. We lopen naar het rode deurtje aan de voorkant en kloppen aan. Inge verwelkomt ons enthousiast en begeleidt ons naar de binnentuin (waar gasten ook gebruik van mogen maken) voor een verfrissend drankje en een kennismaking. Even later schuift ook haar man Michel aan. Inge vertelt dat interieurstyling haar oorspronkelijke vak is en dat ze de B&B dus ook zelf heeft ingericht.

Brookerhof-Nuth-picknicktafel-ontbijt
De rode voordeur
Brookerhof-Nuth-Fleur-tuin-welkomsdrankje
Genieten van een fris drankje

Rondleiding

Na de kennismaking, een versnapering en een rondje door de tuin, is het tijd voor de rondleiding door de B&B. Ons verblijf blijkt een waar appartement. Heel gezellig en stijlvol met een sausje van vakantiegevoel. We komen door ‘onze’ deur binnen in een keuken met tafel en stoelen. Hier is vooral gebruik gemaakt van hout en grijstinten en er zit bovendien een tropisch zwart wit behangetje tegen de muur van de tafel. Zoals ik al zei: we wanen ons meteen op vakantie.

Brookerhof-Nuth-hal
Entree B&B

Badkamer

Naast de keuken ligt de badkamer, en niet zomaar eentje. De vloer is bedekt met (hier heb ik een groot zwak voor) tegeltjes met mediterrane print, geheel binnen het kleurenpalet van de keuken. Tevens zijn er 2 wasbakken, een bad én douche en een toilet. Dit alles in combinatie met diverse heerlijke verzorgingsproducten die al voor ons klaarstaan, maakt ons nieuwsgierig naar de slaapkamer..

Brookerhof-Nuth-Badkamer
De heerlijke badkamer
Brookerhof-Badkamer-verzorgingsproducten
Verzorgingsproducten
Brookerhof-Nuth-slaapkamer-entree
Entree slaapkamer

Slaapkamer

Vanuit de keuken gaat een houten trap (deze kan wat kraken dus even opletten dat je je gezelschap niet wakker maakt ’s nachts) die naar de slaapkamer leidt. In het trappenhuis is dezelfde fijne sfeer als in de keuken en badkamer doorgevoerd. We openen de deur van de kamer en zijn wederom blij verrast. ‘Wat een ruimte’! De oude boerderij balken zijn hier nog zichtbaar, het plafond is vrij hoog en de oppervlakte van de kamer is behoorlijk. Er staat een groot tweepersoonsbed, een zitje aan het voeteneind, een lage kastenwand, een slaapbank en een stoel. En hoewel dit best wat meubelstukken zijn en de kamer met diverse accessoires is aangekleed, is het nog steeds heel ruimtelijk. Inge haar oog voor detail en gevoel voor stijl maken deze ruimte evengoed heel knus.

Brookerhof-Nuth-slaapkamer-bed
Ons knusse bed
Brookerhof-Nuth-slaapkamer-sfeer
Styling slaapkamer
Brookerhof-Nuth-slaapkamer-slaapbank
Slaapbank voor extra gasten

Ontbijt

En inderdaad, we hebben een hele comfortabele nacht gehad. We hebben met Inge een tijd afgesproken dat we willen ontbijten en omdat het zo’n mooi weer is kunnen we dat buiten doen aan de picknicktafel. De tafel is al gedekt als we aankomen en deze wordt nog eens aangevuld met een picknickmand. Hierin zitten o.a.: 2 smoothies (ook handig om mee te nemen), diverse broodjes en croissantjes, eitjes, yoghurt met granola en fruit, divers beleg, kortom we weten niet waar we moeten beginnen. Een heerlijke start van een nieuwe dag. In de winter of bij slechter weer krijgen gasten het ontbijt overigens geserveerd in de B&B keuken. En binnenkort is het ook mogelijk om de picknickmand mee te nemen naar het stukje weide aan de overkant van de straat, dat ook nog bij Brookerhof hoort. Hier staat vrijwel de hele dag zon en is dus een perfecte plek om je dag te beginnen of te eindigen.

Brookerhof-Nuth-ontbijt-tafel
Smakelijk gedekte tafel
Brookerhof-Nuth-ontbijt
Lekkers
Brookerhof-Nuth-tuin-Ellis
Ellis geniet in de binnentuin

Nuth

In Nuth zitten ook een aantal leuke plekken om lekker en gezellig te eten. Overdag kan dit bijvoorbeeld bij de Naamse Steen. Wij schoven ’s avonds aan bij de Pingerhoeve, waar we een brede keuze uit smakelijke gerechten hadden. De Brookerhof heeft ons, net als Nuth zelf (dat vlakbij zowel Valkenburg als Maastricht ligt), positief verrast. De B&B heeft 1 appartement waar je gemakkelijk met 3 à 4 personen (bijvoorbeeld ouders met kind/kinderen) kunt verblijven. Door de uitgebreide faciliteiten is deze plek ook geschikt voor een langer verblijf.

Brookerhof maakt overigens deel uit van de Brocante route.

Tot ziens in Nuth?

Liefs,
Fleur

Brookerhof B&B
Hellebroek 30
6361 AC Nuth