Type and press Enter.

Knutselen op Eigenhoutje in Simpelveld

Eigenhoutje-verf-tafel

We hebben dit vast al eens eerder met jullie gedeeld: wij zijn niet vies van wat creativiteit. Daarom vonden we het de hoogste tijd om een leuke tip in Limburg met jullie te delen voor creatieve workshops. En niet zomaar een, echt een plekje naar ons hart. We zijn namelijk een avondje gaan knutselen en frutselen bij ‘Eigenhoutje’ in Simpelveld.

Workshopruimte

De workshop ruimte is gevestigd achter ‘Sjabbie Sjiek’ en overdag ook toegankelijk via deze leuke damesmode winkel. Wij waren er op een dinsdagavond en werden enthousiast ontvangen door de eigenaresse van Eigenhoutje, Angeliek, die ons de weg wees. We waren zeer aangenaam verrast bij het zien van de gezellige plek waar wij aan de slag mochten. In het midden een lange tafel, voor alle deelnemers ingedekt met de basis voor zijn/haar knutselwerk én wat lekkers, aan de langste muur talloze materialen en mooie kleurtjes en voorbeelden om ons heen ter decoratie. Kortom, we hadden er meteen zin in.

Eigenhoutje-memobord
Aankleding met voorbeelden en doorkijk Sjabbie Sjiek
Eigenhoutje-materialen
Wand met materialen
Eigenhoutje-snacks
Heerlijke snacks

Projecten

Angeliek organiseert zowel doordeweeks als in het weekend workshops met diverse projecten om uit te kiezen, elk met een eigen prijskaartje. Ik ging aan de slag met een borrelplank plus theelichtje en Ellis koos voor een lampje. Deze opties hebben we van tevoren doorgegeven. Angeliek trapte af met een welkomswoordje en een korte toelichting per project. Meteen daarna kregen we een kopje koffie of thee aangeboden. De ontspanning kon beginnen.

Van start

We bonden beiden een schort voor en gingen van start. Ik begon met het afplakken van mijn plank en het aanbrengen van de eerste laag acrylverf en Ellis met het verven van de kraaltjes voor aan haar lampenkapje. Aangezien ik steeds wat tijd had tussen het aanbrengen van de verf, die moest drogen, mocht ik tevens een glazen theelichtje versieren. Al snel vielen Ellis en ik stil, en dat gebeurt niet vaak. Onze volle concentratie was gericht op de knutselwerkjes en verder even helemaal niets.

Eighenhoutje-verf-Fleur
Aan de slag!
Eigenhoutje-Ellis-verven
Ellis helemaal zen

Time flies

We knutselden er gretig op los en de tijd vloog voorbij. Voor ik het wist was ik aangekomen bij de leukste taak: het aanbrengen van een tekst, of eigenlijk 2, op mijn borrelplank. Ellis was ondertussen druk met het aan elkaar rijgen van haar lampenkapje. Onze projecten kregen echt vorm. Die van onze mede ‘cursisten’ trouwens ook. Om ons heen werden 2 nieuwe projecten gemaakt (een lectuurbak en een tafeltje), die sinds kort ook als workshop bij Angeliek te reserveren zijn, plus een aantal memoborden en decoratieve huisjes. Een kleurrijke bende.

Eigenhoutje-ohlala-tekst-borrelplank
Oh la la
Eigenhoutje-lampje
Kijk ‘em shinen!

Eindresultaat

Na zo’n, 2,5u begonnen we met het afronden van onze projecten. Allebei zeer tevreden en helemaal relaxed brachten we de ‘finishing touches’ aan en gingen uiteraard trots op de foto. We hebben een heerlijke avond gehad bij Angeliek. De workshops duren doorgaans 3 uur en zijn te reserveren v.a. € 25,-. Liever thuis knutselen? Alle projecten zijn ook als DIY pakket verkrijgbaar in de webshop, met nog veel leuke hebbedingetjes. Voor meer informatie en data check de website.

Eigenhoutje-Fleur-Ellis-eindresultaat
*TROTS*

Haal net als ons de crea bea in jezelf naar boven.

Liefs,

Fleur & Ellis

Eigenhoutje

Kloosterstraat 26
Simpelveld