Type and press Enter.

Genieten bij Teaching Hotel Maastricht

Chateau-Bethlehem-poort

Onlangs werden wij uitgenodigd bij een wel heel bijzonder hotel: Teaching Hotel Château Bethlehem in Maastricht. Ik was hier al vaak langsgekomen met de trein. Het is een kasteel met een tuin en een waar grachtje eromheen. Het geheel maakte ons zeer nieuwsgierig om eens binnen te gaan kijken. En dat was terecht. Maak je klaar voor een hele leuke tip!

Aperitiefje

We liepen onder de poort door naar de binnenplaats, waar we ons rechts konden melden bij de receptie. Eline stond ons op te wachten en bracht ons naar de eerste stop: ‘Le Coin’, een modern ingerichte bar waar we een aperitiefje kregen aangeboden. Ondanks dat het januari is, lieten wij wederom een glaasje bubbels smaken. Een van Limburgse bodem nog wel: De Bruut van Domein Holset. Het leuke aan deze plek is, dat het door studenten van de naastgelegen hotelschool wordt gerund. Zij kunnen hier al hun opgedane kennis in praktijk brengen. Ellis en ik kletsten flink bij en nipten aan onze glaasjes. Even later liepen we terug naar de receptie, van waaruit Eline ons een rondleiding gaf langs verschillende kamers.

Teaching-Hotel-Bethlehem-bubbels
Het prachtige kasteel
Teaching-Hotel-Bethlehem-bubbels
Bubbels bij ‘Le Coin’

Design kamers

Het hotel is pas sinds 10 jaar open voor gasten wist Eline ons te vertellen. De kamers zijn ingericht door verschillende designers die hun best hebben gedaan om overal een unieke touch achter te laten. Persoonlijk ben ik erg fan van opvallend design, en dat is in dit hotel zeker het geval. We hebben onze ogen uitgekeken. Zo is er een kamer geheel in ‘zwembad-stijl’, ja je hoort het goed, maar ook thema’s als studentenleven, ‘body’ & ‘mind’ komen voorbij.

Teaching-Hotel-Bethlehem-kamer-Makkink-Bey
Een ‘studentikoze’ kamer – Makkink & Bey
Teaching-Hotel-Bethlehem-schilderkamer
Kamer vol creativiteit – D/Dock
Teaching-Hotel-Bethlehem-mind
Kamer die draait om het verrijken van de geest – D/Dock

Helaas zonder foto maar absoluut ook een bezoek waard is de kamer helemaal bovenin het hotel, de ‘torenkamer’. Ontwerper Gerben van der Molen heeft zowel het gangetje ervoor als de kamer ontworpen. Het interieur is geïnspireerd op leven in de natuur, incl. picknicktafel, schommel én hangmat. Echt een belevenis. Je kunt al in het hotel verblijven v.a. € 67 per nacht incl.ontbijt.

Diner

Na het zien van de spectaculaire kamers, liepen we terug naar beneden richting restaurant. Eline vertelde ons dat dit vroeger een klaslokaal was en dat dit thema dan ook is vastgehouden. Aan de muur hangen schoolborden, er staan schoolbankjes, hangen speciale lampjes etc. Een leuk concept.

We kregen de keuze om à la carte te eten of om ons te laten verrassen door een menu van de Chef (3 gangen voor € 25). We gingen voor de laatste optie. Uiteraard met bijpassende wijnen. We gingen van start met een bruin breekbroodje met boter, zeezout, koolzaadolie. Hierbij dronken we een glaasje Sauvignon Blanc (Pere & Filles) om erin te komen.

Teaching-Hotel-Bethlehem-restaurant
Het restaurant in klaslokaal stijl

Voorgerecht

Al snel kwamen we te weten dat ons voorgerecht zou bestaan uit: gerookte makreel met zuurkool, zwarte linzen, miso mayo en pickeld herring vinigraite. Wauw, dat was een hele mond vol. Aangezien ik persoonlijk fan ben van al deze ingrediënten was ik heel benieuwd. We mochten zelfs een kijkje in de keuken nemen om te zien hoe dit gerecht werd gemaakt. Erg leuk en goed voor de trek! We kregen een glaasje Auxerrois van landgoed Overst en wachtten geduldig af. En dat wachten werd beloond, dit voorgerecht was me er een, het paste precies in mijn straatje. Dit werd moeilijk te overtreffen.

Teaching-Hotel-Bethlehem-voorgerecht
Mijn favoriet: het voorgerecht met makreel

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit vlees, lokaal vlees zelfs. We moesten even goed luisteren toen een Engelse studente ons uitlegde dat we ‘kuusj’ zouden krijgen op verschillende wijzen, maar toen we dit doorhadden waren we meteen enthousiast. We kregen een stukje nek en een stukje wang, in combinatie met champignons, pastinaakpuree, wilde wortels en jus nature. Het was een plaatje op het bord en zeker net zo lekker om te proeven. We dronken hier een glaasje rode wijn bij, namelijk: de Piancarda van Garofoli, die heel mooi combineerde bij het gerecht.

Teaching-Hotel-Bethlehem-Hoofdgerecht
‘Kuusj’ op meerdere wijzen als hoofd

Dessert

En toen was het alweer tijd voor het dessert, en dat gaat er bij ons altijd nog wel bij. We kregen een mousse van chocolade met kastanje, havermout én red love appel. Dat klonk zeer goed. We doken wederom de keuken in om te kijken hoe dit kunstwerkje werd bereid. En dat werd het, in combinatie met prachtige borden echt een plaatje. Bij de toet dronken we een verrassend frisse dessertwijn: de Marsala Superiore Garibaldi Dolce van Cantine Pellegrino. Echt een aanrader en een hele fijne combinatie met ons dessert.

Teaching-Hotel-Bethlehem-Keuken-dessert
Hier wordt de toet bereid!
Teaching-Hotel-Bethlehem-dessert
Genieten van het heerlijke dessert

Dat we een heerlijke avond hebben gehad vol verrassingen, hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Echt een aanrader voor wie eens wat anders wilt. Zoals gezegd ligt er aan de achterkant van dit Château tevens een grote tuin waar zomers een prachtig terras wordt opgezet. Zeker de moeite waard om eens te komen ontdekken.

Liefs,

Fleur

Teaching Hotel Château Bethlehem

Bethlehemweg 2

6222 BM Maastricht