Type and press Enter.

Leukste Limburgse ‘vakantiegevoel plekjes’

SOFA-Fleur-Ellis-Maastricht

Dat je in Limburg heerlijk vakantie kunt vieren wist je waarschijnlijk al, maar wat de allerfijnste plekjes zijn misschien nog niet. Zo zijn er heel veel mooie terrassen in onze regio die je het gevoel geven dat je even helemaal weg bent. We hebben een selectie gemaakt van onze favorieten, en dat was niet makkelijk. Hier komen ze:

Bosbrasserie in de Sluis  | Well 

Op het terras van Brasserie in de Sluis (winnaar beste terras 2019) zweef je als het ware boven Reindersmeer, middenin Nationaal Park de Maasduinen. Het restaurant is onderdeel van het bezoekerscentrum van dit bosrijke gebied. Het is een prachtige plek om even bij te komen van een mooie wandeling maar ook om gewoon te genieten van het uitzicht. Ook kinderen kunnen hier hun hart ophalen in het speelbos dat vlakbij de brasserie ligt. Voor meer informatie en openingstijden, kijk op de website.

Nationaal-park-de-Maasduinen
Impressie van de Maasduinen

Scheuten dakterras | Venlo 

Van deze hotspot heb je wellicht al eens eerder gehoord: het Scheuten dakterras van restaurant Cabillaud in Venlo. Deze hippe rooftopbar ligt in het centrum van de stad en is onderdeel van het Maaspoort complex. Er is veel aandacht besteed aan comfort en design, met een vleugje groen. Het terras is begrensd met glazen panelen waardoor je ook hier over het water uitkijkt. Een heerlijke plek om na een dagje slenteren neer te ploffen met drankje en/of hapje. Alle info lees je hier.

Scheuten-terras-Maaspoort-Venlo
Het Scheuten terras

SOFA | Maastricht 

Het terras van restaurant SOFA bezoeken wij regelmatig. Dit is een heerlijke plek net buiten het centrum van Maastricht. Je komt aanrijden door het groen, langs de Maas en hun eigen wijngaardje, wat het vakantiegevoel alleen maar vergroot. Ook heel leuk om hier een zomers feestje te vieren of natuurlijk te genieten van de heerlijke gerechten en drankjes van het menu. Check hier de website.

SOFA-terras
Het groene terras van SOFA

’t Hijgend Hert | Vijlen

Dit gezellige terras ligt middenin de Vijlenerbossen en biedt bezoekers een prachtig panoramazicht en genoeg schaduw om even af te koelen. Hier kun je terecht voor een groot aanbod (speciaal) biertjes en streekgerechten. Ook in de winter is het hier gezellig vertoeven. De omgeving leent zich perfect voor een mooie wandeling of mountainbike tocht. Natuurliefhebbers mogen deze plek dus zeker niet overslaan. Meer info over dit ‘vakantiegevoel plekje’ lees je op de website.

Hijgend-Hert-terras
Terras ’t Hijgend Hert

Het Vijverkafee | Diepenbeek 

Ook onze zuiderburen hebben heel wat leuke, zomerse plekjes in de aanbieding. Deze willen we graag met jullie delen: Het Vijverkafee in Diepenbeek. In de gezellige chalet, diep in het park van ’t Driessent, kun je heerlijk vertoeven in het groen met een verrassende versnapering. Ook voor (grote) gezelschappen is er van alles mogelijk. Er worden elk jaar in de zomer bovendien leuke pop-up concepten georganiseerd. Alles wat je moet weten lees je hier.

Vijverkafee-Diepenbeek
Het Vijverkafee

Beachclubs | Roermond 

Deze ultieme vakantieplekjes mogen natuurlijk niet ontbreken in onze lijst, met een waar strand bij Roermond. We doelen op: de Sunset Lounge beachclub en Koerszuid. Twee heerlijke strandterrassen met elk een geheel eigen vibe en aankleding. Gelegen in het midden van Limburg en dus perfect te bereiken vanuit alle windrichtingen. Ga in ieder geval één van deze twee opties eens beleven want je waant je werkelijk op vakantie. Let op: in verband met Solar festival zijn de clubs een aantal dagen gesloten tussen eind juli en begin augustus.

Zodra je een gaatje hebt op een zomerse dag, stap in de auto/op de fiets/in het OV en bezoek een van deze plekjes voor het ultieme vakantiegevoel. Je hebt het verdiend;).

Liefs,

Fleur & Ellis