Type and press Enter.

Limburg bewonderen bij Hoeve de Eik

Hoeve-de-Eik-ontbijt-jus

Dat Limburg prachtig is, wordt weer eens bevestigd tijdens ons verblijf bij Hoeve de Eik, in het zuidelijkste puntje van Nederland. Middenin het Heuvelland ligt deze gezellige verblijfplaats met diverse appartementen, B&B kamers en een prachtig uitzicht om zowel ’s zomers als ’s winters van te genieten. We geven een kleine tour.

Hoeve-de-Eik-voorkant
De mooie entree

Appartementen

Wij verblijven in Eik 4, één van de appartementen voor 4 personen. Wanneer we arriveren schemert het al dus voor het uitzicht moeten we nog een nachtje wachten. Maar dat blijkt het helemaal waard te zijn! Het appartement bestaat uit een ruime woon-en eetkamer met moderne, comfortabele meubels. Bovendien is er een luxe keuken aanwezig mét vaatwasser (heel handig, vooral nu!).

Op de gang vinden we een los, ruim, toilet en een klein maar fijn badkamertje. De slaapkamer bestaat uit 1 grote ruimte met 2×2 bedden. Wij pikken natuurlijk het gezelligste hoekje in.

Hoeve-de-Eik-appartement-slaapkamer-spiegel
‘Onze’ kant van de slaapkamer
Hoeve-de-Eik-appartement-badkamer
Kleine maar fijne badkamer
Hoeve-de-Eik-woonkamer-appartement
Woonkamer van het appartement

Ontbijt met uitzicht

We mogen kiezen of we het ontbijt in het appartement willen oppeuzelen of dat we in de blokhut (ja echt!) willen ontbijten, terwijl we van het uitzicht genieten. We gaan natuurlijk voor de tweede optie. In de zomer staat er een panorama terras maar daar is het nu iets te fris voor. Als we de deur van ons ‘huisje’ opendoen valt onze mond open, het is hier echt heel mooi. Hoewel we het liefst op de zitzakken willen ploffen, lopen we naar de blokhut waar de moderne kachel al staat te loeien en een luxe ontbijtje klaarstaat. Een uniek begin van de dag.

Hoeve-de-Eik-uitzicht
Uitzicht vanuit ons appartement
Hoeve-de-Eik-ontbijt-jus
Breakfast with a view

B&B kamers

Als we helemaal voldaan zijn, vragen we aan eigenaresse Nadine of we nog even mogen spieken bij de B&B kamers. Deze liggen in het voorste gebouw, waar Nadine tevens met haar vriend en mede-eigenaar Simon woont. Een prachtig oud pand dat van hen een make-over heeft gekregen. De B&B kamers zijn onder handen genomen door Frank en Rogier, toen zij ‘incheckten’ met hun tv programma. De kamers zijn heel sfeervol ingericht. Ook zeker een aanrader.

Hoeve-de-Eik-James-Bond-kamer
Spieken in de James Bond kamer

De omgeving

De hoeve ligt zoals gezegd tussen de Limburgs heuvels, in het zuidelijkste puntje van ons land en tegen de grens met België. Het is daardoor een ideaal startpunt voor diverse fiets-en wandelroutes. Sportieve gasten kunnen hier dus zeker hun lol op maar je kunt evengoed lekker touren met je auto of scooter. Een fijne plek die we veel vaker moeten bezoeken. “Wie sjoeën ós Limburg is”, niet normaal.

Hoeve-de-Eik-uitzicht-bewonderen.JPG
Nog heel even genieten van het uitzicht

Hoeve de Eik
’t Veld 26285
6285 NM Epen (NL)

Liefs,

Fleur