Type and press Enter.

Limburgs goud: Asperges op traditionele wijze

Limburgs-goud-asperges-recept

We maakten onlangs natuurlijk een grapje over het eigen Limburgse goud. Maar zo’n gek idee vonden we het niet: onze eigen asperge. Jullie dachten daar allemaal hetzelfde over, want voor velen leek het geen grap maar was het serieus. Wie weet iets voor volgend jaar.

Recept met Limburgs goud

Voor nu doen we gewoon alsof alle asperges van ons zijn! We hebben jullie een recept beloofd en wie belofte maakt, maakt schuld. Dus hier komt ie. Hoe traditioneel ook, maar zo zijn ze toch echt het allerlekkerst. In ieder geval als je het ons vraagt. Geniet van het heerlijke aspergeseizoen!

Limburgs-goud-asperges-recept-3
Smullen!

2 personen
30 minuten bereidingstijd
Makkelijk recept

Wat heb je nodig?

500 gr verse witte (Limburgse) asperges
6 plakjes slagersham (je kunt ook gerookte zalm gebruiken)
3 eieren
500 gr krieltjes
100 gr ongezouten boter
peterselie
citroensap
nootmuskaat, peper en zout
olijfolie

Zo maak je het

1: Zet een (asperge) pan met voldoende water op het vuur en zorg dat het kookt
2: Was de asperges. Snijd 1 cm van de onderkant af en schil de asperges goed. Haal zeker 2 laagjes eraf. Kook ze in 15 minuten gaar
3: Neem een hapjespan en doe hier wat olijfolie in. Bak de krieltjes bruin
4: Neem een steelpannetje en vul deze met water voor de eieren. Kook 2 eieren hard in 8 minuten
5: Neem de borden en leg hier de ham op
6: Maak nu de botersaus door de boter te smelten. Voeg het eigeel van 1 ei toe en roer goed door met een vork. Voeg het citroensap van een halve citroen erdoor en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout
7: Schil de eieren en snijd doormidden. Giet de asperges af. Leg beide bij de ham. Leg ook de krieltjes op het bord en maak af met de botersaus en grof gesneden peterselie.

Smakelijk!