Type and press Enter.

Logeren bij ’t Merthoes in Susteren

merthoes-susteren-cake

Susteren, een plek waar wij (nog te) weinig komen. Des te leuker om op verkenning te gaan. Om de ervaring compleet te maken sliepen we in een knusse b&b in het centrum. ’t Merthoes is een fijne plek met veel leuke extra’s. We nemen jullie mee.

Ontvangst

Gastheer Nick staat ons al op te wachten bij aankomst. De b&b bevindt zich in het bovenste deel van een mooi oud pand mét dakterras en tuin. Nick beheert ’t Merthoes samen met zijn vriendin Edith. Voordat we een rondleiding krijgen mogen we plaatsnemen in de zithoek, die onderdeel is van een knusse woonkamer. We krijgen een drankje aangeboden (we zwichten toch weer voor een wijntje) en kletsen over de b&b, de omgeving en onze blog.

Merthoes-Susteren-ingang
De gezellige entree naar de gezamenlijke ruimte
Merthoes-Susteren-wijn
Toch weer verleid tot een ‘welkomswijntje’

Tour de Merthoes

Na onze gezellige kennismaking krijgen we een rondleiding. Nick vertelt ons dat de ruimte waar we zitten, gezamenlijk mag worden gebruikt. Gasten kunnen gebruik maken van een complete keuken, eettafel (hier wordt tevens het ontbijt geserveerd) en natuurlijk de zithoek. We nemen bovendien een kijkje op het (grote!) dakterras, maken kennis met ‘de dames’ (straks meer daarover) en mogen spieken in de 3 kamers. Onze tour eindigt in ons eigen verblijf, de ‘Achterkamer’. Nick wijst ons nog op een stel schattige, zelfgemaakte cakejes die we met een kopje koffie of thee mogen proeven.

merthoes-susteren-cake
Verwennerijen

De Achterkamer

Onze kamer is luxe uitgerust met een tweepersoonsbed, een douche, wastafel én een vrijstaand bad (!). Het interieur van de gehele b&b is in brocante stijl, zo ook de ‘Achterkamer’. Ellis maakt zich klaar voor een momentje voor zichzelf in bad, terwijl ik me verdiep in de diner opties. We kiezen Grieks van het lokale restaurant en daar krijgen we geen spijt van.

De-Achterkamer-Merthoes-Susteren
Onze kamer, inclusief ‘Zösters leesplenkske’
Merthoes-Susteren-achterkamer-bad
Pure luxe
merthoes-susteren-bad-ellis-achterkamer
Ellis neemt het ervan

De dames

Die ‘dames’, wie bedoelen we daar nu eigenlijk mee? Het zijn de kippen in de tuin van ’t Merthoes die gasten voorzien van verse eitjes bij het ontbijt! De eigenaren zijn begonnen met een klein groepje ‘dames’ maar inmiddels is het een hele kudde geworden. Absoluut een dikke plus van deze plek, als je het ons vraagt.

merthoes-susteren-kippen
De dames

Ontbijt

Na een nachtje vertoeven in luxe, begeven we ons ’s ochtends naar het ontbijt. De tafel is heel uitnodigend gedekt. Nick heeft ons de dag van tevoren gevraagd wat we zoal lusten en werkelijk alle opties zijn voorzien. Een heerlijk begin van de dag! We genieten volop en pakken een uurtje later onze spulletjes weer in. We nemen afscheid en gaan op pad om de omgeving te verkennen. Daar lees je later meer over.

merthoes-susteren-ontbijt
Heerlijk ontbijtje
merthoes-ontbijt-vers-ei
Een ‘kakelvers’ eitje mag niet ontbreken

Wij hebben genoten van ons nachtje Susteren. Een hele fijne plek om even optimaal te relaxen. Ontdek het zelf!

Liefs,

Fleur & Ellis

B&b ’t Merthoes
Marktstraat 14
6114 HS Susteren