Type and press Enter.

Luna: voor ieder wat wils!

luna-sittard-dessert

Een tijdje geleden ben ik met een vriendin gaan eten in Sittard, bij Luna. Ik was al vaker getipt door mensen om mij heen om hier eens te gaan proeven dus ik was benieuwd. Er was net een nieuwe kaart ingegaan en stiekem had ik mijn zinnen al gezet op een gerecht dat dit seizoen weer zou gaan verschijnen…

Voorafje

Om de eerste trek te stillen en eens even rustig te kunnen kletsen, begonnen we met een borrelplankje. Dit bestond uit: cheese nacho’s met pittig gehakt, rode bieten hummus, limoenmayo, serranoham, calamaris en gegrild vikingbrood met heks’nkaas. Eerlijk is eerlijk, dit was om te smullen. We dronken beiden een glaasje water (dat krijg je als je bob bent) maar dat mocht de pret niet drukken.

luna-sittard-borrelplank
Borrelplank
Hoofdgerecht

Het valt mij op als ik door de kaart heenkijk dat hier een mooie mix van gezonde, gangbare ‘en culinaire gerechten is gemaakt. Erg uitnodigend en met voor ieder wat wils. Zodra ik een van mijn lievelingsgerechten op de kaart had gespot was ik verkocht, mosselen! Ik koos voor de variant op Thaise wijze (met curry) en mijn vriendin ging voor de Spaanse variant (met tomaten).

Het was vrij druk de donderdagavond dat wij er waren, we zaten op het gezellige terras. De drukte leek de bediening echter wel wat veel te worden. We moesten vrij lang wachten en er gingen achtereenvolgens wat kleine dingen mis. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Toen ik mijn mosselen uiteindelijk voor mijn neus kreeg, waren ze erg lekker en gelukkig niet te pittig. De variant van mijn vriendin viel ook erg in de smaak. Echt met een Spaans, tapas achtig tintje.

luna-sittard-mosselen
Thaise mosselen
Toet!

Ik had deze laatste gang eigenlijk gemakkelijk kunnen overslaan qua trek maarrr een echte zoetekauw als ik geeft zich niet zomaar gewonnen. Ik wilde dan ook graag een van de smakelijk ogende desserts proberen. Ik koos eens voor een andere toet, namelijk Pavlova met witte chocolade parfait, rood fruit en aardbeien sorbet. Mijn vriendin heeft een beetje geholpen maar evengoed was dit een frisse, fruitige en romige afsluiter.

luna-sittard-dessert
Toet

Ik zou graag nog eens terugkomen naar Luna om een van de andere vele opties van de menukaart te proeven, de binnenkant van het restaurant te bekijken (ook dit moet heel gezellig zijn) en de bediening kans op revanche te geven. Ik laat me wederom verrassen. Meer lezen over wat er zoal te doen is in Sittard? Check hier mijn andere blog waarin ik een stadswandeling maak.

Luna eten&drinken
Markt 39
6131 EL Sittard

Liefs,
Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.