Type and press Enter.

Met afstand de mooiste terrassen van Limburg

terras-fl-el

De eerste zonnestralen hebben zich weer laten zien en dus haasten wij ons allemaal weer naar een mooi terras. Ons landschap leent zich er natuurlijk prima voor en gelukkig weten de horecazaken daar ook wel raad mee. Er zijn genoeg gewoon goede plekken te vinden, maar wij zochten de pareltjes voor je uit. Hier komen ‘Met afstand de mooiste terrassen van Limburg’!

Gasterie Lieve Hemel | Sevenum

Een stukje Frankrijk in Nederland met een sausje Limburg eroverheen. Alles bij gasterie Lieve Hemel ademt Frankrijk. Dit romantische plekje is een chambre d’hôte met restaurant, wijnbar én wijnwinkel voor echte levensgenieters. De afgelopen tijd hebben ze hard gewerkt om het restaurant en terras volgens de richtlijnen in te richten en zijn nu helemaal klaar om weer gasten te ontvangen. Wij kunnen niet wachten! Santé.

De Hees 32, Sevenum

Lieve-Hemel-terras
Het knusse terras van Lieve Hemel

’t Zoete Genot | Arcen

Wij reden met onze oude eend door dit dorpje tijdens onze tocht langs alle mooie maasplekjes in Limburg. En waar Arcen bekend staat om haar kasteeltuinen, mag het dorp er zelf ook zeker zijn. ’t Zoete Genot ligt op een van de mooiste dorpspleinen van Limburg. En daarom kan dit plekje niet missen op dit lijstje. Huur een fiets, verken de buurt en strijk dan even neer op dit mooie terras.

Raadhuisplein 8, Arcen

terras-arcen-t-zoete-genot
Foto: website ’t Zoete Genot

NOON | Maastricht

Hier gingen we al eerder genieten! Binnen, in het restaurant, nu mogen we ook naar buiten. Toen al verheugden we ons op het terras dat hier ging komen. NOON ligt namelijk pal aan de Maas met hoogstwaarschijnlijk de mooiste zonsondergang van Maastricht. De zon zakt hier langzaam achter de historische gebouwen, mooier gaat het niet worden. Zoals zij zelf zeggen: ‘Een nieuw wereldwonder’. Op dit terras geniet je van dezelfde kaart als binnen inclusief die zomerse cocktails.

Griend 6-7, Maastricht

NOON-terras-maastricht-aan-de-maas
Hang out aan de Maas – Foto: Guy Houben
NOON-terras-maastricht-aan-de-maas
Foto: Guy Houben

De Blauwe dame | Hoensbroek

Franse keuken met een moderne twist in een eeuwenoud kasteel: dat is De Blauwe Dame in Kasteel Hoensbroek. Het terras van dit restaurant ligt aan de gracht van het kasteel. Je voelt de historie en je proeft de luxe van de Franse keuken. Luxe met beide benen op de grond en met zorg geselecteerde wijnen die passen bij de gerechten. Wij verheugen ons op een oestertje met een goed glaasje bubbels, dat mag ook best wel eens ;).

Klinkertstraat 110, Hoensbroek

Saga & more | Berg en Terblijt

Op het terras van deze b&b krijg je gegarandeerd een vakantiegevoel. Je zit hier lekker beschut, tussen het groen en de Limburgse mergel. De gezellige kleedjes en lampjes verhogen de feestvreugde. Perfect te combineren met een mooie wandeling in de omgeving. Het terras van Saga is onlangs uitgebreid dus er is genoeg plek voor een onbezorgd bezoekje.

Geulhemmerweg 32, Berg en Terblijt

saga-berg-en-terblijt-terras
Fotograaf: George Deswijzen

Stadspark Kasteel Limbricht

Lekker aan het water en toch de ambiance van een kasteel ervaren? Dan zit je goed bij Landgoed Kasteel Limbricht. Ze hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de inrichting van het stadspark van het kasteel waar je vanaf nu verantwoord kunt genieten. Het is een gezellige, sfeervolle plek geworden met vlonders op het water en relaxte stoeltjes. Je drankjes en hapjes haal je bij het boompaviljoen waarna je zelf je plekje uitzoekt.

Allee 1, Limbricht

limbricht-terras-mooiste
Foto: website Kasteel Limbricht

Proost op het fijne leven… in Limburg!

Liefs,

Fleur & Ellis