Type and press Enter.

Ontmoet de Dame van Domein Holset

grand-dame-brut-glas-wijngaard-domein-holset

Even geleden werden we uitgenodigd voor een wel heel bijzondere ontmoeting, namelijk met dé Dame van bruisend wijnhuis: Domein Holset. Het domein is ongeveer 12 jaar geleden gestart als wijnhuis. Later besloten de eigenaren zich specifiek toe te leggen op mousserende wijnen, zo ook deze dame.

Lokale dranken

Zoals bourgondische Limburgers beaamt, houden wij ook wel van een  lekker drankje. Het lijkt ons dan ook leuk om zoveel mogelijk lokale varianten van alcoholische versnaperingen te gaan proberen en beschrijven. Te beginnen met deze hele toepasselijke;).

 

wijngaard-domein-holset-b&b
Entree Domein Holset
Achtergrondinformatie

Voor dit wijnhuis waren we afgereisd naar het zuiden, Lemiers om precies te zijn. Naast de eer om de nieuwste bruisende aanwinst te proeven, hebben we ook nog wat bijgeleerd over verschillende soorten wijn en het proces dat er aan vooraf gaat. Nu zagen we ook van dichtbij welke druiven überhaupt kunnen groeien op ons Limburgs land. We kregen een rondleiding door de wijngaard met o.a. wijnspecialist Kirsten Abels. Zij wist ons alle ins en outs bij te brengen van de verschillende druiven, wijnen en bijbehorende smaken die op het domein terug te vinden zijn. Wij waren nu trouwens aanwezig op uitnodiging maar we hadden evengoed op eigen initiatief op bezoek kunnen gaan. Er zijn namelijk diverse smakelijke en actieve opties die je als wijnliefhebber kunt reserveren.

chardonnay-wijngaard-domein-holset
Chardonnay druiven
Moment suprême

Aansluitend aan de rondleiding over de wijngaard, een groot uitgestrekt gebied met immens veel druiven en een prachtig uitzicht, is het tijd om de Dame te ontdoen van haar ‘kledij’ en op feestelijke wijze te sabreren (ontkurken met een speciale sabel). En bubbels kwamen er!

grand-dame-brut-fles-wijngaard-domein-holset
De Dame van Holset
sabreren-wijngaard-domein-holset-2
Sabreren van de Dame
grand-dame-brut-wijngaard-domein-holset
De Dame in volle glorie
Proeven maar

Na dit feestelijke moment mochten we proeven. De dame is gemaakt van 100% chardonnay druiven. Eind augustus 2018 is ze in het assortiment verschenen in al haar jeugdigheid. Het is de droogste variant van het domein tot nu toe, met een vleugje vanille. Erg lekker, eigenzinnig en feestelijk als je het ons vraagt.

grand-dame-brut-proeven-wijngaard-domein-holset
Santé!
Bed and Breakfast

Naast het wijnhuis hebben eigenaren Marianne en Erik 1,5 jaar geleden tevens een Bed and Breakfast geopend. Een zevental kleurrijke kamers, verschillend in grootte, allemaal heel verschillend maar heel knus (we mochten even spieken) sieren het domein. Tevens is er een gezamenlijke woonkamer met keuken om te kletsen met andere gasten of om gewoon te genieten van het uitzicht.

kamer-bed-and-breakfast-domein-holset
Één van de kleurrijke b&b kamers
Wijnliefhebbers opgelet

Dit mooie plekje, verstopt op een heuvel in Lemiers vlakbij de Duitse grens, kun je eigenlijk gewoon het beste zelf beleven. Zeker een aanrader als je een bruisende wijnliefhebber bent.

Domein Holset

Holset 34-36

6295 NC Lemiers

 

Liefs,
Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

One comment

  1. […] jaar geleden tevens een Bed and Breakfast geopend. Lees meer over onze ervaringen met het domein in onze blog óf op de […]