Type and press Enter.

Onze 6 foodtips in Heerlen

Brasserie-mijn-streek-pompoen-wortel

Eerder struinden we al door deze stad om haar unieke muurschilderingen te bekijken: Heerlen. Deze stad heeft iets. Iets rauws, eigenaardigs. Er wordt veel ontwikkeld en dat is mooi. Vroeger had Heerlen namelijk niet het beste imago en daar wordt hard aangewerkt. Wanneer je met de trein Heerlen binnenkomt wordt je verrast door het Maankwartier. Michel Huisman bedacht het en nu is het live te bezoeken. Het is niet alleen een lust voor het oog, er zijn ook kantoren, woningen en winkels te vinden. Het maankwartier is de verbinding met de stad, je loopt vanuit deze plek zo de Saroleastraat, de winkelstraat van Heerlen, in. Maar dit keer komen we niet om te winkelen, of de muurschilderingen. Maar voor food. Hier volgen onze tips.

BAM brood en meer

Iedere dag worden hier de broodjes en taartjes vers gebakken. Dat ruik én proef je! Naast je broodje of taartje kun je hun huisgemaakte sappen, smoothies en soepen proeven. Alles is biologisch, huisgemaakt, lokaal en fair trade. Natuurlijk gemaakt door de ‘talentjes’. Ga hun kunsten proeven.

Geleenstraat 72

Brasserie Mijn Streek

Een brasserie op niveau schreef ik al eerder en dat is letterlijk en figuurlijk zo. Je neemt de trap naar de bovenste verdieping (de 5de) van het Schunck gebouw en komt zo uit bij Brasserie Mijn Streek. Je kijkt uit over de hele stad en geniet van de lekkerste gerechten. Niet alleen tijdens de lunch, maar zeker ook tijdens diner. In de zomer is het hier helemaal goed vertoeven. Ze hebben namelijk een dakterras.

Bongerd 18

Madame van Dam

Het gezelligste plekje van Heerlen? Dat is Madame van Dam ‘Bar de Vins et tapas Français’. Madame van Dam kookt gerechten uit de Franse keuken: eenvoudig, maar goed. Een huiswijn kennen ze er niet, je kunt kiezen uit de vijfentwintig verschillende Franse of Italiaanse wijnen. Ga er heen wanneer je tijd hebt, want Madame van Dam neemt ook de tijd voor jou. Heerlijk uitgebreid tafelen in Franse sferen.

Gasthuisstraat 11

Brasserie-mijn-streek-interieur
De bar & hoge tafel bij Brasserie Mijn streek
Brasserie-mijn-streek-starter
Brood om mee te beginnen

Bagels & Beans

Even een snelle koffie, een ontbijtje of lunch. Je bent bij Bagels & Beans op het goede adres. Wat ik bijzonder aan deze plek vindt is de ligging. Het ligt namelijk in het Schunck gebouw, net zoals Brasserie Mijn Streek, en je kijkt vanuit -bijna- ieder plekje op het Pancratiusplein. Altijd leven en altijd iets te zien dus. Ondertussen wordt je verse bagel belegd of je perfecte koffie gezet. Genieten!

Bongerd 18

Brasserie-mijn-streek-verdieping5-1
Ingang van Schunck

Enzo

PIZZA! Daar is Enzo goed in. Ofja, ook in pasta en panini’s. Maar voor de pizza kom ik hier het liefste. De Tartufo is mijn favoriet, met Italiaanse gehaktbolletjes en truffel. Loopt het water je al in de mond? Je kunt bij Enzo aanschuiven, maar je kunt ook gewoon afhalen. Geniet hier de ‘Enzo’ way! Het gaat je zeker bevallen.

Benzenraderweg 99

Kasteel Terworm

Niet in het centrum, maar zeker de moeite om de auto voor te nemen. Kasteel Terworm is de ideale spot wanneer je op zoek bent naar een exclusiever plekje om te eten. Hier geniet je van gerechten met streek- en seizoensproducten, gecombineerd met bijpassende wijnen en het mooiste uitzicht. Mocht je geen genoeg krijgen van dit mooie geheel, dan kun je ook blijven slapen in het kasteel in een van de 40 luxe kamers.

Terworm 5

Smakelijk eten!

Liefs,

Ellis