Type and press Enter.

Onze leukste tips in Venlo

Hunting-Boots-Venlo

Deze stad in het noorden van Limburg staat garant voor veel leuke tips: Venlo! Het specifieke dialect met de charmante tongval en een centrum waar oud en nieuw samenkomen maken het tot een feestje. Wij bezochten een mooie tentoonstelling in het Limburgs Museum en ontdekten de stad. Omdat er zoveel te zien en te doen is, hebben we de lekkerste restaurants en onze slaapplek Mr. Jigs uitgewerkt in aparte blogs.

Streetart

Als je door het centrum van Venlo loopt, kom je diverse muurschilderingen tegen. Soms bevatten ze gedichtjes en soms, zoals hieronder, alleen een treffende prent. De schilderingen variëren van modern tot historisch. Erg bijzonder en verrassend om onderweg tegen te komen. Houd je ogen dus geopend voor deze pareltjes!

Streetart-Venlo
Een van de prachtige murals

Maasboulevard

Een van de nieuwste en bekendste plekken onder leeftijdsgenoten moet wel de Maasboulevard zijn. Hier kun je met goed weer heerlijk genieten op één van de mooie terrassen, of relaxen in het gras langs de Maas. Wij bewonderden het indrukwekkende kunstwerk ‘Vreedzame Krijger’ dat hier geplaatst is. In dit moderne stukje Venlo is altijd wel iets beleven. Sla het zeker niet over.

Ellis-maasboulevard-venlo
Wandelen naar de Vreedzame Krijger

Lekker Ruiken

Als je jezelf of een ander echt eens goed wilt verwennen, moet je zeker een kijkje nemen in deze ‘geurboetiek‘. Van buiten is het al een eyecatcher maar binnen gaat de wereld echt voor je open. Hier verkopen ze ontelbare exclusieve geuren, diverse luxe verzorgingsproducten en interieurgeuren. Geef je neus de kost aan de Gasthuisstraat nummer 8.

Lekker-ruiken-Venlo
Het verleidelijke aanzicht van Lekker Ruiken

AYS design store

Dit leuke winkeltje kwamen we spontaan tegen. We werden meteen getrieerd door de kleurrijke uitstraling. Je kunt hier terecht voor stijlvolle kleding en (woon)accessoires, maar er is meer. Namelijk een atelier waar je diverse tassen workshops kunt volgen, hoe leuk is dat!? Loop zeker even binnen bij Gasthuisstraat 14 of check de website. Dikke vette tip!

AYS-designstore-Venlo
Kleurrijke kleding en accessoires
AYS-atelier-Venlo
Het tassen atelier

Sint-Martinusbasiliek

De weg naar deze kerk, vanuit het centrum, is al een aanrader. We liepen langs kneuterige huisjes en leuke winkeltjes. De toren van de basiliek steekt hoog boven de stad uit, ideaal om je weg te vinden. Mocht je niet per se geïnteresseerd zijn in het gebouw zelf, dan heb je wellicht interesse in het feit dat je de toren 1 keer per maand kunt beklimmen! Zo kun je de stad vanuit een ander oogpunt bekijken. Meer informatie staat op de website van het Carillon.

Sint-Martinus-Basiliek-Venlo
De toren van de basiliek

De borrelwinkel

Wie van borrelen houdt is hier aan het juiste adres (WIJ!). Rick en Eline beheren deze leuke plek met een breed assortiment aan zelfgemaakte en verse producten. Denk hierbij aan (verrassende) likeuren, tapenades, pindakaas, balsamico etc. Je kunt hier trouwens ook terecht voor kookgerei, culinaire cadeautjes, wijn en zelfs lunch -en diner opties! Ga het proeven aan de Klaasstraat nummer 9 of kijk online.

Borrelwinkel-venlo-fleur
Dit wordt smullen!

Boots of the Hunter

Kunstliefhebber of niet, dit werk mag je niet missen. Al is het maar om een grappige foto ermee te maken. Voor het stadskantoor in Venlo staan namelijk 2 enorme ‘Hunter boots’. Het kunstwerk wisselt om de 3 jaar van plek. Op deze locatie blijven ze in ieder geval tot oktober 2022 staan. Leuk feitje, ’s avonds licht de rand van de laarzen op, dus je hoeft ze nooit ver te zoeken vanuit het centrum ;).

Boots-of-the-hunter-Venlo
Fotoshoot met dé boots

Café de Klep

We eindigden ons dagje struinen in een typisch Venloos café dat vernoemd is naar  de bierpul met deksel(klep) waaruit Venlonaren vroeger hun bier dronken. Café de Klep is alles wat je ervan verwacht. Bruin en knus vanbinnen met een groot gezellig (overdekt en verwarmd) terras. Ze brouwen en schenken zelfs hun eigen bier: het Paeterke. Een tip zonder poespas aan de Keizerstraat 13.

Op dit moment is het café helaas gesloten maar er zijn, tijdelijk, smakelijke afhaalopties te bestellen via de website.

afe-de-klep-venlo-fleur
Kleppen maar!

Venlo, wij zijn fan. Wie volgt?

Op zoek naar een leuk eettentje? Lees dan hier onze favoriete plekjes in Venlo.

Veel plezier!

Liefs,

Fleur & Ellis