Type and press Enter.

Op mini vakantie bij K Kanne

K-kanne-bed-and-breakfast-ontbijt-2

Onlangs beleefden wij een mini vakantie op slechts 15(!) min fietsen van ons thuishonk Maastricht. We hebben gesmuld en overnacht bij K Kanne, net over de grens met België, in Kanne dus logischerwijs. Deze plek is als geen andere in het kneuterige dorpje. Lees snel waarom.

Mini vakantie

We wilden onze horizon verbreden maar nog steeds in Limburg blijven. Kanne leek ons de perfecte locatie om net even iets anders te ontdekken. We vulden onze fietstassen en gingen op weg. Het landschap dat je onderweg tegenkomt is alsof je je in de wijnstreek van Duitsland of zelfs Frankrijk begeeft, werkelijk prachtig. Het mooie Chateau Neercanne op deze route vergroot het vakantiegevoel trouwens ook best aardig.

K-kanne-fietsen
Met de fiets op weg naar Kanne

Kanne

Kanne is zoals gezegd een dorpje in Belgisch Limburg. Het is vooral bekend om het Chateau, de mergelgroeven en de champignonkwekerij. Al snel leerden wij dat K Kanne vooral van de kwekerij en ander streekproducten, gretig gebruik maakt. Toch is dit restaurant met b&b alle behalve traditioneel.

B&b

Als je komt aanfietsen (of rijden) kun je er niet omheen. Het ligt trouwens meteen aan de ‘grote’ weg aan de rechterkant, 5 minuten van de grens aan de rechterkant. Tussen de ouderwetse gebouwen van andere horecagelegenheden ligt de strakke, industriële voorgevel en het terras van K Kanne, met enorme ramen waardoor je goed naar binnen kunt gluren. Je ziet overigens meteen dat je hier kunt dineren maar dat er ook slaapplekken zijn moet je even weten. Gelukkig waren wij op de hoogte en gingen je dus graag voor.

K-kanne-bistro-k-ingang
Voorkant van K_Kanne

Ontvangst

We werden hartelijk ontvangen door Pieter, één van de eigenaren van deze plek. Hij vertelde ons e.e.a. over het concept en wees ons onze kamer (met sauna op de gang!). We kregen een kamer met een tweepersoonsbed, open badkamer met regendouche (joepie!), tv en een enorm raam dat uitkeek over de tuin. We hadden goed weer dus dit was een prachtig gezicht. En zelfs de airco kwam al van pas! De stijl van de kamer was Scandinavisch, veel grijstinten met donkere accenten. Vrij minimalistisch maar toch heel zacht en gezellig.

K-kanne-bed-and-breakfast-badkamer
Kamerdeur met kenmerkende sleutel
K-kanne-bed-and-breakfast
Ons bed
K-kanne-bed-and-breakfast-badkamer
Badkamer met heerlijke regendouche
K-kanne-bed-and-breakfast-badkamer
Sauna

Diner

Nadat we onze spullen hadden neergezet en rond hadden geneusd op de kamer, liepen we de mooie trap naar beneden en mochten plaatsnemen in de tuin met een aperitiefje. Hierna volgde een uitgebreid diner, bereid door chefkok en mede-eigenaar Bart. We mochten als een van de eerste proeven van verschillende gerechten bereid op de Green Egg. Wat we precies allemaal hebben gegeten en gedronken kun je hier lezen in de blog die Ellis schreef over het restaurant. Daar gaat het water je gegarandeerd van in de mond lopen! 

K-kanne-bed-and-breakfast-trap
Ellis in het mooie trappenhuis
K-kanne-restaurant-amuse
Genieten van het aperitiefje

Tijd om te dromen

Na het diner (met heel veel geklets en de nodige wijntjes) besloten we naar onze kamer te gaan. Hier maakten we ons klaar voor de nacht en kropen in het heerlijke bed. We bespraken nog even een aantal van onze plannen met liefs (houd ons in de gaten!) en vertrokken naar dromeland. ‘s Ochtends hebben we even heerlijk uitgeslapen en zijn om de beurt onder de regendouche gesprongen. Toen was het tijd voor een ander culinair hoogtepunt: het ontbijt!

K-kanne-bed-and-breakfast-uitzicht
Uitzicht van onze kamer
K-kanne-bed-and-breakfast-kamer-2
Kamer vanuit buiten

Ontbijt

Beneden in het restaurant wachtte ons een heleboel lekkers. Van eitjes in alle soorten en maten, tot kwark met vers fruit (dus niet uit een emmertje), tot brood van de lokale bakker, croissantjes, jam, kaas, vers gesneden gerookte ham en zelfs verse jus. Kortom, we konden amper kiezen en hebben dus van vrijwel alles wat geproefd. Als ‘toetje’ namen we nog een extra kopje koffie. Ook nu waren beide eigenaren aanwezig voor een praatje.

K-kanne-bed-and-breakfast-ontbijt-smokkelmolen
Vers brood van de Smokkelmolen
K-kanne-bed-and-breakfast-ontbijt-assortiment
Lekkernijen bij het ontbijt

Tot ziens

Na het ontbijt was het tijd om weer op pad te gaan. We maakten nog wat zonnige foto’s en stapten terug op de fiets. Met een heerlijk uitgerust en voldaan gevoel kletsten we na over deze luxe ‘mini-vakantie’. Hier komen we zeker nog eens langs.

Bistro en B&B K Kanne
Statiestraat 43
3770 Riemst, België

Liefs,

Fleur