Type and press Enter.

De lekkerste pannenkoeken van Limburg

Apple-crumble-pannenkoek-flencious

Pannenkoeken! Wie is daar nu niet dol op?! Het brengt voor ons een gevoel van nostalgie met zich mee. Gezellig samen smullen in een kneuterig pannenkoekenhuis (in Limburg), of bij mam aan tafel in een keuken die gevuld was met een walm heerlijke baklucht. Nu we wat ouder zijn, lusten we ze nog steeds even graag, die pannenkoeken. Ouderwets of in een modern jasje, het maakt ons niets uit. We geven jullie onze favoriete plekjes in Limburg cadeau.

De Pannekoekenmolen | Gulpen

Dit is een echte klassieker. Aan deze molen, die je trouwens ook los kunt bezoeken, is een kneuterig restaurant verbonden. Hier kun je genieten van wel 60 soorten pannenkoeken. Het is prachtig gelegen middenin het Heuvelland. In de zomer is het ook goed vertoeven op het terras, naast de vijver met fontein gelegen. Een ideale combinatie met een mooie wandeling door de omgeving. De Pannekoekenmolen is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 12.00-20.00u. Check voor meer info de website.

De Pannekoekenbakker | Thorn

Ook in het midden van Limburg weten ze wel hoe ze pannenkoeken moeten bakken. De Pannekoekenbakker in Thorn is één van de vestigingen van deze populaire keten. Het restaurant ligt in het hart van het sfeervolle witte stadje. In het prachtige oude pand is ook aan de kids gedacht. In de kelder bevindt zich namelijk een waar speelparadijs. Wellicht ook leuk om een keer te combineren met een tochtje over de Maas, wij gingen je voor. De Pannekoekenbakker is van ma t/m zondag geopend . Lees hier alles wat je nog moet weten.

pannenkoeken-limburg
Het water loopt ons in de mond…

De Perdstal Venray

Dit pannenkoekenhuis ligt middenin een bosrijk gebied in Venray. Superknus om te bezoeken tijdens de koude dagen, maar ook in de zomermaanden zit je heerlijk op het terras. Leuk feitje: dit jaar (2019) zijn ze 2e geworden tijdens het Nederlands kampioenschap pannenkoeken bakken. Dat geeft wel aan dat de pannenkoeken hier het proeven waard zijn. De Perdstal is geopend van woensdag t/m zondag tussen 11.00-20.00u. Check het menu op de website.

De Pannenkoekenplaets Geulle

Deze favoriet heeft een vestiging in Geulle én in Schimmert. Wij zijn hier al vaker gaan proeven van de 90 (!) varianten op de pannenkoek die ze hier bakken. Echt voor ieder wat wils dus. Geen hele traditionele inrichting, maar een modernere versie van het pannenkoeken restaurant. Ga hier zeker even opwarmen als je deze dagen in de buurt bent, of bezoek in de zomer het terras. De Pannenkoekenplaats in Geulle is van woensdag t/m zondag geopend tussen 12.00-19.00u. En dit is hun website.

De hoogste tijd dus om weer eens van deze heerlijke klassieker te gaan genieten, het jasje mag je zelf bepalen.

Liefs,

Fleur & Ellis

Fleur-Ellis-Flencious-pannenlkoeken
Smakelijk!

Liefs,

Fleur & Ellis