Limburgse cocktails
We moeten zelf de slingers ophangen, en dat lukt soms beter dan anders. Een leuk (en lekker) tijdverdrijf om je voor te bereiden op de feestdagen, is onze Limburgse cocktails proberen! Bestaan die dan? Nu wel! We hebben een warme en een koude variant bedacht met dé kruidenbitter van het zuiden: Els La Vera. We bezochten eerder al eens het Els museum. Klaar om je smaakpapillen te verrassen? Let's go.
Hot Elsie
Komt de naam van deze 'hot cocktail' je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen. Hij is namelijk afgeleid van de welbekende 'Hot Toddy', een drankje met whiskey. Wij gebruiken voor onze variant natuurlijk 'n Elske. Voor deze cocktail heb je de volgende ingrediënten nodig per glas:
- 50 ml Els La Vera
- 50 ml (vers) citroensap
- 3 kruidnagels
- Honing naar smaak
Zo maak je 'm
Doe een theelepel honing met 3 kruidnagels in een glas naar keuze. Voeg de Els La Vera en het citroensap erbij. Schenk het glas vol met kokend water en roer tot de honing is opgelost. Klaar! Hoe makkelijk is dat?! Genieten maar.
Limburg Mule
Deze cocktail doet denken aan een Moscow Mule, maar toch niet helemaal. Gembertonen komen zeker terug. Nieuwsgierig? Schrijf mee, hier komen de ingrediënten voor 1 glas:
- 50 ml Els La Vera
- 25 ml (vers) limoensap
- 25 ml gembersiroop (of gembersap, dan evt. honing toevoegen)
- Bruiswater
- 1 steranijsje
- Takje verse munt
- Ijsblokjes
Zo maak je 'm
Gebruik een glas naar keuze, wij kozen een koperen cup, gevuld met ijsblokjes. Voeg 50 ml Els La Vera toe en vervolgens de gembersiroop. Giet het limoensap erbij, kneus een paar blaadjes mint, doe deze samen met het steranijsje erbij en vul je glas met bruiswater. Voorzichtig roeren met een lepel (en proeven). Garneren met een takje munt en partje limoen in het glas. Tada! Je Limburg Mule is ready to drink.
Santé, we horen het graag als je een van deze cocktails hebt geprobeerd.
Liefs,
Fleur & Ellis
Limburgse cocktails
We moeten zelf de slingers ophangen, en dat lukt soms beter dan anders. Een leuk (en lekker) tijdverdrijf om je voor te bereiden op de feestdagen, is onze Limburgse cocktails proberen! Bestaan die dan? Nu wel! We hebben een warme en een koude variant bedacht met dé kruidenbitter van het zuiden: Els La Vera. We bezochten eerder al eens het Els museum. Klaar om je smaakpapillen te verrassen? Let's go.
Hot Elsie
Komt de naam van deze 'hot cocktail' je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen. Hij is namelijk afgeleid van de welbekende 'Hot Toddy', een drankje met whiskey. Wij gebruiken voor onze variant natuurlijk 'n Elske. Voor deze cocktail heb je de volgende ingrediënten nodig per glas:
- 50 ml Els La Vera
- 50 ml (vers) citroensap
- 3 kruidnagels
- Honing naar smaak
Zo maak je 'm
Doe een theelepel honing met 3 kruidnagels in een glas naar keuze. Voeg de Els La Vera en het citroensap erbij. Schenk het glas vol met kokend water en roer tot de honing is opgelost. Klaar! Hoe makkelijk is dat?! Genieten maar.
Limburg Mule
Deze cocktail doet denken aan een Moscow Mule, maar toch niet helemaal. Gembertonen komen zeker terug. Nieuwsgierig? Schrijf mee, hier komen de ingrediënten voor 1 glas:
- 50 ml Els La Vera
- 25 ml (vers) limoensap
- 25 ml gembersiroop (of gembersap, dan evt. honing toevoegen)
- Bruiswater
- 1 steranijsje
- Takje verse munt
- Ijsblokjes
Zo maak je 'm
Gebruik een glas naar keuze, wij kozen een koperen cup, gevuld met ijsblokjes. Voeg 50 ml Els La Vera toe en vervolgens de gembersiroop. Giet het limoensap erbij, kneus een paar blaadjes mint, doe deze samen met het steranijsje erbij en vul je glas met bruiswater. Voorzichtig roeren met een lepel (en proeven). Garneren met een takje munt en partje limoen in het glas. Tada! Je Limburg Mule is ready to drink.
Santé, we horen het graag als je een van deze cocktails hebt geprobeerd.
Liefs,
Fleur & Ellis
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.