Lunchen op niveau bij Brasserie Mijn Streek
Als echte -trotse- Limburger moet je hier geweest zijn. Ik moet toegeven, ik kom niet bijzonder vaak in Heerlen, maar wanneer ik er ben, breng ik een bezoekje aan deze plek: Brasserie Mijn Streek. Een brasserie op niveau, want je moet wel even de trap nemen naar de vijfde verdieping. Een plek met een goed verhaal en een fijne keuken (ze kregen niet voor niets onlangs een Bib Gourmand). Op LiefsuitLimburg.nl mag deze plek absoluut niet ontbreken en daarom ging ik samen met een vriendin -wederom- proeven.[caption id="attachment_2058" align="alignnone" width="1176"]
Op het dak van het Glaspaleis/Schunck[/caption][caption id="attachment_2064" align="alignnone" width="1176"]
Vijfde verdieping[/caption][caption id="attachment_2063" align="alignnone" width="1176"]
Ingang van het Glaspaleis/Schunck[/caption]
Mijnstreek of Mijn Streek
Deze plek ademt historie en dat komt door de historische mega foto's aan de muren. Dat is niet voor niets. De naam Mijn Streek heeft volgens mij een dubbele betekenis. Heeeeeul vroeger was de oostelijke mijnstreek de plek waar steenkolen gewonnen werden. Deze tijd was enorm belangrijk voor de economie en zeker voor de stad Heerlen en omgeving. Maar niet alleen dat. Bij Brasserie Mijn Streek kookt men met zoveel mogelijk ingrediënten uit de Limburgse streek. Grappig gevonden, toch?[caption id="attachment_2053" align="alignnone" width="1176"]
Neem de trap, wel zo gezond en je komt nog wat tegen![/caption][caption id="attachment_2054" align="alignnone" width="1176"]
Entree, de bar & hoge tafel[/caption]
Mijn menukaart
Terwijl we naar de uitgebreide kaart keken, kregen we brood met tapenade en boter. Omdat mijn vriendin een glutenallergie heeft, kreeg zij speciaal brood met boter.Wij gingen voor de lunch, maar je kunt hier ook terecht voor diner, borrel of een kopje koffie om te genieten van het prachtige uitzicht over Heerlen (en het maankwartier!). Alle gerechten op de menukaart zijn de hele dag te bestellen. Onze ober, die er trouwens alles aan deed om ons op ons gemak te stellen, vertelde ons over enkele speciale opties naast de menukaart. Een daarvan was een gerecht met linzen, rammenas en geitenkaas. Die viel in de smaak bij de vriendin. Ik had iets meer honger en zin in pompoen en ging voor de salade op de kaart. Erg lekker: een lunch op niveau.[caption id="attachment_2059" align="alignnone" width="1176"]
Brood om mee te beginnen[/caption][caption id="attachment_2057" align="alignnone" width="1176"]
Linzen, rammenas en geitenkaastoefjes[/caption][caption id="attachment_2056" align="alignnone" width="1176"]
Pompoensalade met gegrilde geitenkaas[/caption][caption id="attachment_2062" align="alignnone" width="1176"]
Uitzicht over Heerlen[/caption]
Afzakkertje
Een dessertje ging er niet meer in, dus we gingen voor een espresso en een theetje. Nog even nagenieten en heel veel bijpraten. Het weer buiten werd alsmaar slechter, maar in de zomer kun je hier goed vertoeven op het dakterras. Een heerlijke borrel op een warme zomeravond, ik zie het wel zitten. Helaas, nog een half jaartje wachten.[caption id="attachment_2061" align="alignnone" width="1176"]
afzakkertje[/caption][caption id="attachment_2060" align="alignnone" width="1176"]
Het dakterras[/caption]
To the top
Ben je nu ook enthousiast over deze plek geworden? Dan is een kleine routebeschrijving handig. De ingang van deze plek is namelijk op de vijfde verdieping. De ingang van het gebouw is die van het glaspaleis. Loop naar binnen en zoek de trappen (er is ook een lift hoor). Helemaal bovenin vind je Brasserie Mijn Streek.Reserveren is altijd handig!Glaspaleis AHeerlen Bongerd 186411 JM HeerlenLiefs,Ellis
Lunchen op niveau bij Brasserie Mijn Streek
Als echte -trotse- Limburger moet je hier geweest zijn. Ik moet toegeven, ik kom niet bijzonder vaak in Heerlen, maar wanneer ik er ben, breng ik een bezoekje aan deze plek: Brasserie Mijn Streek. Een brasserie op niveau, want je moet wel even de trap nemen naar de vijfde verdieping. Een plek met een goed verhaal en een fijne keuken (ze kregen niet voor niets onlangs een Bib Gourmand). Op LiefsuitLimburg.nl mag deze plek absoluut niet ontbreken en daarom ging ik samen met een vriendin -wederom- proeven.[caption id="attachment_2058" align="alignnone" width="1176"]
Op het dak van het Glaspaleis/Schunck[/caption][caption id="attachment_2064" align="alignnone" width="1176"]
Vijfde verdieping[/caption][caption id="attachment_2063" align="alignnone" width="1176"]
Ingang van het Glaspaleis/Schunck[/caption]
Mijnstreek of Mijn Streek
Deze plek ademt historie en dat komt door de historische mega foto's aan de muren. Dat is niet voor niets. De naam Mijn Streek heeft volgens mij een dubbele betekenis. Heeeeeul vroeger was de oostelijke mijnstreek de plek waar steenkolen gewonnen werden. Deze tijd was enorm belangrijk voor de economie en zeker voor de stad Heerlen en omgeving. Maar niet alleen dat. Bij Brasserie Mijn Streek kookt men met zoveel mogelijk ingrediënten uit de Limburgse streek. Grappig gevonden, toch?[caption id="attachment_2053" align="alignnone" width="1176"]
Neem de trap, wel zo gezond en je komt nog wat tegen![/caption][caption id="attachment_2054" align="alignnone" width="1176"]
Entree, de bar & hoge tafel[/caption]
Mijn menukaart
Terwijl we naar de uitgebreide kaart keken, kregen we brood met tapenade en boter. Omdat mijn vriendin een glutenallergie heeft, kreeg zij speciaal brood met boter.Wij gingen voor de lunch, maar je kunt hier ook terecht voor diner, borrel of een kopje koffie om te genieten van het prachtige uitzicht over Heerlen (en het maankwartier!). Alle gerechten op de menukaart zijn de hele dag te bestellen. Onze ober, die er trouwens alles aan deed om ons op ons gemak te stellen, vertelde ons over enkele speciale opties naast de menukaart. Een daarvan was een gerecht met linzen, rammenas en geitenkaas. Die viel in de smaak bij de vriendin. Ik had iets meer honger en zin in pompoen en ging voor de salade op de kaart. Erg lekker: een lunch op niveau.[caption id="attachment_2059" align="alignnone" width="1176"]
Brood om mee te beginnen[/caption][caption id="attachment_2057" align="alignnone" width="1176"]
Linzen, rammenas en geitenkaastoefjes[/caption][caption id="attachment_2056" align="alignnone" width="1176"]
Pompoensalade met gegrilde geitenkaas[/caption][caption id="attachment_2062" align="alignnone" width="1176"]
Uitzicht over Heerlen[/caption]
Afzakkertje
Een dessertje ging er niet meer in, dus we gingen voor een espresso en een theetje. Nog even nagenieten en heel veel bijpraten. Het weer buiten werd alsmaar slechter, maar in de zomer kun je hier goed vertoeven op het dakterras. Een heerlijke borrel op een warme zomeravond, ik zie het wel zitten. Helaas, nog een half jaartje wachten.[caption id="attachment_2061" align="alignnone" width="1176"]
afzakkertje[/caption][caption id="attachment_2060" align="alignnone" width="1176"]
Het dakterras[/caption]
To the top
Ben je nu ook enthousiast over deze plek geworden? Dan is een kleine routebeschrijving handig. De ingang van deze plek is namelijk op de vijfde verdieping. De ingang van het gebouw is die van het glaspaleis. Loop naar binnen en zoek de trappen (er is ook een lift hoor). Helemaal bovenin vind je Brasserie Mijn Streek.Reserveren is altijd handig!Glaspaleis AHeerlen Bongerd 186411 JM HeerlenLiefs,Ellis
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.