Onze 5 favoriete ambachtelijke ijssalons
Zonnestraaltjes, wat zijn jullie heerlijk! Gelukkig mogen we nog eventjes van jullie gaan genieten en daarmee ook van…ijsjes! En dan bedoelen we niet raketjes of callipo’s (ook helemaal niets mis mee overigens) maar bij voorkeur ambachtelijke bolletjes schepijs om uit het vuistje op te peuzelen.Gelukkig zijn we ook hiervoor op verschillende plekken in Limburg aan het goede adres. Hieronder vind je onze 5 favorieten.
- Ijsmakerij Botterweck ligt op de hoek van de Grotestraat in het centrum van Valkenburg aan de Geul. Vrijwel altijd als het mooi weer is zie je hier een rij buiten staan. Eigenaar Fer heeft naast een smakelijk ogende vitrine met vers- en zelfgemaakt ijs, een lunchroom en banketbakkerij. Vroeger gingen we hier met het gezin wel eens een mokka gebakje eten, het water loopt ons alweer in de mond bij de gedachte.
Openingstijden: ma t/m zo 08:30-17:00uur
- Ijsboerderij de Helenahoeve ligt aan de weg in een dal bij Slenaken. Als je het niet weet zou je er zomaar voorbij rijden/lopen. En dat zou zonde zijn! Onder de grote boom, of onderweg naar je volgende bestemming kun je namelijk smullen van zelfgemaakt hoeve ijs en zelfs huisgemaakte ijshoorntjes! Oja, het uitzicht is trouwens ook niet verkeerd ;).
Openingstijden: maart t/m oktober, voor actuele tijden check de website
- Clevers heeft meerdere vestigingen in Arcen, Grubbenvorst, Overloon, Plasmolen, Roermond, Kessel en Tienray. De ijsjes die op onze foto te zien zijn hebben we verkregen bij de Roermondse variant. Echt om te smullen. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten zijn ze ook een meester op het gebied van patisserie. Er is bijna altijd een vestiging in de buurt dus zeker even gaan proeven.
Openingstijden: maart t/m november voor actuele tijden check de websites van de verschillend vestigingen
- Ijssalon ’t Bakhuis ligt net even over grens bij Noorbeek, in Sint-Martens Voeren. Vroeger werd de oude boerderij gebruikt om brood en vlaai te bakken en tevens werd het gebruikt als melkhuis. In 1999 is deze echter omgetoverd tot ijssalon. En o.a. het roomijs wordt dus gemaakt van melk van hun eigen koeien, hoe leuk is dat. En ja, dat proef je!
Openingstijden 1 april tot 8 november do t/m di vanaf 11:00uur, eindtijd hangt af van het weer. November t/m maart vrij t/m ma van 11:00-18:00uur
- Ijssalon Florence in Nederweert, last maar zeker niet least, is in 2018 uitgeroepen tot ijssalon van het jaar binnen Nederland. Ook hier is een meester ijsbereider aan het werk, sinds 1984 welteverstaan. Naast heerlijke ambachtelijke ‘ijsjes to go’ maken zij ware kunstwerkjes van ijscoupes. Leuk weetje: het was eigenlijk niet de bedoeling dat de familie Janssen een ijssalon zou starten. Aanvankelijk hadden zij een bakkerij. Toen bleek dat zoon Marcel een meelallergie had en zijn werk als bakker niet meer kon uitvoeren, werd het nieuwe idee geopperd. We zijn hen heel dankbaar voor deze keuze.
Openingstijden: het hele jaar geopend, tijden verschillen per seizoen. Check de website
Smakelijk!
Liefs,
Fleur & Ellis
Huisgemaakte tapas om te delen met vrienden
La Barraca is een tapas restaurant in de Rechtstraat (Wyck) Maastricht. Geniet samen van onze huisgemaakte mediterraanse tapas.
Onze 5 favoriete ambachtelijke ijssalons
Zonnestraaltjes, wat zijn jullie heerlijk! Gelukkig mogen we nog eventjes van jullie gaan genieten en daarmee ook van…ijsjes! En dan bedoelen we niet raketjes of callipo’s (ook helemaal niets mis mee overigens) maar bij voorkeur ambachtelijke bolletjes schepijs om uit het vuistje op te peuzelen.Gelukkig zijn we ook hiervoor op verschillende plekken in Limburg aan het goede adres. Hieronder vind je onze 5 favorieten.
- Ijsmakerij Botterweck ligt op de hoek van de Grotestraat in het centrum van Valkenburg aan de Geul. Vrijwel altijd als het mooi weer is zie je hier een rij buiten staan. Eigenaar Fer heeft naast een smakelijk ogende vitrine met vers- en zelfgemaakt ijs, een lunchroom en banketbakkerij. Vroeger gingen we hier met het gezin wel eens een mokka gebakje eten, het water loopt ons alweer in de mond bij de gedachte.
Openingstijden: ma t/m zo 08:30-17:00uur
- Ijsboerderij de Helenahoeve ligt aan de weg in een dal bij Slenaken. Als je het niet weet zou je er zomaar voorbij rijden/lopen. En dat zou zonde zijn! Onder de grote boom, of onderweg naar je volgende bestemming kun je namelijk smullen van zelfgemaakt hoeve ijs en zelfs huisgemaakte ijshoorntjes! Oja, het uitzicht is trouwens ook niet verkeerd ;).
Openingstijden: maart t/m oktober, voor actuele tijden check de website
- Clevers heeft meerdere vestigingen in Arcen, Grubbenvorst, Overloon, Plasmolen, Roermond, Kessel en Tienray. De ijsjes die op onze foto te zien zijn hebben we verkregen bij de Roermondse variant. Echt om te smullen. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten zijn ze ook een meester op het gebied van patisserie. Er is bijna altijd een vestiging in de buurt dus zeker even gaan proeven.
Openingstijden: maart t/m november voor actuele tijden check de websites van de verschillend vestigingen
- Ijssalon ’t Bakhuis ligt net even over grens bij Noorbeek, in Sint-Martens Voeren. Vroeger werd de oude boerderij gebruikt om brood en vlaai te bakken en tevens werd het gebruikt als melkhuis. In 1999 is deze echter omgetoverd tot ijssalon. En o.a. het roomijs wordt dus gemaakt van melk van hun eigen koeien, hoe leuk is dat. En ja, dat proef je!
Openingstijden 1 april tot 8 november do t/m di vanaf 11:00uur, eindtijd hangt af van het weer. November t/m maart vrij t/m ma van 11:00-18:00uur
- Ijssalon Florence in Nederweert, last maar zeker niet least, is in 2018 uitgeroepen tot ijssalon van het jaar binnen Nederland. Ook hier is een meester ijsbereider aan het werk, sinds 1984 welteverstaan. Naast heerlijke ambachtelijke ‘ijsjes to go’ maken zij ware kunstwerkjes van ijscoupes. Leuk weetje: het was eigenlijk niet de bedoeling dat de familie Janssen een ijssalon zou starten. Aanvankelijk hadden zij een bakkerij. Toen bleek dat zoon Marcel een meelallergie had en zijn werk als bakker niet meer kon uitvoeren, werd het nieuwe idee geopperd. We zijn hen heel dankbaar voor deze keuze.
Openingstijden: het hele jaar geopend, tijden verschillen per seizoen. Check de website
Smakelijk!
Liefs,
Fleur & Ellis
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.