Recept voor Limburgse Knapkoek
Of moeten we 'knapkook' zeggen :)? Wat is dat lekker zeg en ook nog eens Limburgs. Mag dus niet missen op deze website. We deden onze koksmuts op, een schort om en gingen aan de slag als echte bakkers. Knapkoek is een streekkoekje uit de Maasvallei. Midden-Limburg dus. Daar maken veel bakkers de lekkernij nog. Ze zijn te herkennen aan de suikerparels on top, meestal een beetje kruimelig en plat. Wij maakten ze zoals we ze zelf lekker vinden: in een ruitje, kruimig en losse suiker on top om het af te maken. Lekker voor bij een lekker kopje vruchtenthee.
Het recept was lang geheim. Maar zoiets lekkers als dit, mag je gewoon niet achter houden. We delen dus hierbij het recept van de Limburgse knapkoek:
Voor 15 koekjes:
- 250 gram bloem
- 125 gram basterd suiker
- 125 gram echte boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren (op kamertemperatuur)
- 2 zakjes vanille suiker
- 8 gram bakpoeder
- Snufje kaneel en zout
- Citroensap van een halve citroen
- Losse suiker (evt. suikerparels voor bovenop)
Zo maak je deze koekjes:
1: Mix de suiker, vanille suiker, boter en citroensap tot een gladde massa
2: Voeg een voor een de eieren toe. Meng alles goed
3: Voeg de bloem, kaneel, zout en bakpoeder toe. Meng tot een gladde massa en maak er een bol van. Wikkel het beslag in vershoudfolie. Zet dit een uur in de koelkast
4: Verwarm de oven voor op 180 graden5: Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Rol het beslag uit, bestrooi royaal met de losse suiker (of de parels). Maak met een mes ruitjes in het beslag
6: Zet het in de oven voor 15 min. Dan ga je nog eens met het mes langs de snijlijnen en zet het geheel terug voor 5 min. Wacht tot de koekjes bruin zijn
Smakelijk!
Liefs,
Fleur & Ellis
Recept voor Limburgse Knapkoek
Of moeten we 'knapkook' zeggen :)? Wat is dat lekker zeg en ook nog eens Limburgs. Mag dus niet missen op deze website. We deden onze koksmuts op, een schort om en gingen aan de slag als echte bakkers. Knapkoek is een streekkoekje uit de Maasvallei. Midden-Limburg dus. Daar maken veel bakkers de lekkernij nog. Ze zijn te herkennen aan de suikerparels on top, meestal een beetje kruimelig en plat. Wij maakten ze zoals we ze zelf lekker vinden: in een ruitje, kruimig en losse suiker on top om het af te maken. Lekker voor bij een lekker kopje vruchtenthee.
Het recept was lang geheim. Maar zoiets lekkers als dit, mag je gewoon niet achter houden. We delen dus hierbij het recept van de Limburgse knapkoek:
Voor 15 koekjes:
- 250 gram bloem
- 125 gram basterd suiker
- 125 gram echte boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren (op kamertemperatuur)
- 2 zakjes vanille suiker
- 8 gram bakpoeder
- Snufje kaneel en zout
- Citroensap van een halve citroen
- Losse suiker (evt. suikerparels voor bovenop)
Zo maak je deze koekjes:
1: Mix de suiker, vanille suiker, boter en citroensap tot een gladde massa
2: Voeg een voor een de eieren toe. Meng alles goed
3: Voeg de bloem, kaneel, zout en bakpoeder toe. Meng tot een gladde massa en maak er een bol van. Wikkel het beslag in vershoudfolie. Zet dit een uur in de koelkast
4: Verwarm de oven voor op 180 graden5: Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Rol het beslag uit, bestrooi royaal met de losse suiker (of de parels). Maak met een mes ruitjes in het beslag
6: Zet het in de oven voor 15 min. Dan ga je nog eens met het mes langs de snijlijnen en zet het geheel terug voor 5 min. Wacht tot de koekjes bruin zijn
Smakelijk!
Liefs,
Fleur & Ellis
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.