Type and press Enter.

Beetje Frankrijk bij Restaurant Du Nord

Noorbeek, niet ver van Slenaken waar ik tijdens onze fietstocht door Zuid-Limburg verbleef, is een van de meest zuidelijke dorpjes van Nederland. Het is een piepklein gehucht met jaarlijks heel wat toeristen. Dat begrijp ik wel. Het ligt te midden van het Heuvelland en heeft o.a. een heerlijk restaurant. Onze gastvrouw in de B&B raadde ons deze plek aan en we gingen daarom natuurlijk proeven. Ik heb het over Restaurant Du Nord.

Smaak

De dag dat wij bij Du Nord gingen eten was het overdag heerlijk weer. Ik had me een tikkeltje verheugd om te zitten in hun binnentuin, maar helaas koelde het te snel af waardoor we kozen voor een tafeltje binnen. Mocht je wel buiten kunnen zitten, doe het! Je zit onder de druiven- en laurierbomen en je waant je zowaar in het buitenland. Binnen zitten is trouwens ook echt geen straf. Dit restaurant is heel smaakvol ingericht. Er zijn donkere kleuren gebruikt en kaarsjes maken het knus en gezellig.

Du-Nord-Noorbeek-interieur
Knus en romantisch

We nemen een kijkje in de kaart en kunnen moeilijk kiezen. Niet enorm veel gerechten, maar veelal mijn smaak en geïnspireerd op de Franse keuken. Mijn gezelschap gaat voor het vegetarische voorgerecht en het kippetje als hoofdgerecht. Ik heb zin in vlees dus ga voor de carpaccio en de steak. Voordat ons voorgerecht wordt uitgeserveerd mogen we al proeven van de papadum met een tomatensausje en vers geplukte druiven. Daarbij drinken we een lekkere chardonnay.

Du-Nord-Noorbeek-ellis
Cheers!
Du-Nord-Noorbeek-starter
Papadum met lekkers

Wij bezoeken Du Nord op een vrijdag. We hebben gelukkig gereserveerd, want de zaak loopt snel vol. Vol verbazing heb ik trouwens gekeken naar de bediening die uit 1 persoon bestond. Ze had alles onder controle, niemand kwam wat te kort.

Starten doe je zo

Het voorgerecht van mijn gezelschap is een paarse quinoa salade met kwarteleitjes, bietjes en aioli. Best een grote portie, maar door de ingrediënten valt het niet zwaar en is er nog genoeg ruimte voor het hoofdgerecht. Mijn carpaccio is rijkelijk belegd met kappetjes, oude kaas, pijnboompitjes, rucolasla en nog veel meer lekkers. Het vlees is perfect op temperatuur en dun gesneden. Lekkere start, concluderen we beiden.

Du-Nord-Noorbeek-quinoa
Paarse quinoa salade
Du-Nord-Noorbeek-carpaccio
Carpacccccio
Stapelen

Nadat het voorgerecht is afgeruimd vraag ik een lekkere rode wijn voor bij het hoofdgerecht. Ik had een wijntje op de kaart zien staan met Syrah, daar hou ik wel van. En inderdaad, even later zit ik te genieten. De hoofdgerechten zijn leuk opgemaakt: ze stapelen hier graag. Mijn gezelschapkrijgt het kippetje, dat lekker smeuïg van smaak is met een citroenpartje in de kern. Er zitten enkele seizoensgroenten bij, een bedje van linzen en we delen samen een kommetje vers gesneden friet. Ik geniet van een dry aged steak die medium gebakken is. Er zit een bolletje kruidenboter bij en ook wat seizoensgroeten. Het vlees is ontzettend mals en goed op smaak. We eten beiden ons bordje helemaal leeg. Precies genoeg of misschien net iets te veel. Maja, het was zo lekker…

Du-Nord-Noorbeek-kip
Gestapelde kip
Du-Nord-Noorbeek-kip
Mals stukje vlees

Ook al hebben we genoeg, zijn we toch wel benieuwd naar de nagerechten. We besluiten voor ‘klein en zoet’ (kleine lekkernijen met een kopje koffie of thee) en affagato al caffe te gaan. Ook dit peuzelen we helemaal op. Te lekker. De kopjes thee worden leeggedronken en we verlaten dit heerlijke restaurant.

Du-Nord-Noorbeek-toetje
Klein en zoet

Het is misschien stom om te denken, maar ik had niet verwacht dat zo’n, toch wel hip, restaurant te vinden was in dit kleine dorpje Noorbeek. De dames die deze tent runnen weten van wanten. Ze hebben een goede smaak qua interieur, gerechten en ze snappen hoe horeca hoort te zijn. En dat allemaal voor een vriendelijke prijs (we rekenden 110€ af). Het is misschien voor menigeen een stukje rijden, maar het is meer dan de moeite waard.

Du-Nord-Noorbeek-tegeltjes
Tot de volgende keer!

Restaurant Du Nord
Dorpstraat 18
6255 AN Noorbeek

Liefs,
Ellis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.