Type and press Enter.

Roadtrip Heythuysen, Nederweert en Weert

Ellis-het-Anker-Heythuysen

We maakten onlangs een roadtrip door het midden en noorden van Limburg (lees meer over onze roadtrip en over deze regio in het Limburg Magazine). Tijdens onze trip stopten we o.a. in Heythuysen, Nederweert en Weert. We vertellen je graag meer over de hotspots die je hier kunt vinden. Lees mee.

Heythuysen

Onze volgende bestemming is het kleine maar fijne Heythuysen. We parkeren onze auto direct naast een imposant wit gebouw met een zeer verleidelijk bordes. Het blijkt een hotel te zijn: het Anker. De naam is afgeleid van een oude inhoudsmaat voor wijn en bier, laten we ons vertellen. Fun fact! Het hotel bevat tegenwoordig tevens een eetgelegenheid op niveau: restaurant Red. Die houden we zeker in gedachten.

Verrassende winkeltjes

We wandelen de Dorpstraat af richting de andere kant en komen zo langs allerlei winkels. Onderweg zijn diverse boomstammen en een fiets bekleed met wol. ‘Brei en allerlei’ blijkt verantwoordelijk hiervoor, een leuke hobbywinkel voor de crea bea’s onder ons (Fleur is er hier een van).

Brei-en-allerlei-heythuysen
Hoe leuk is dit!?

We maken een rondje en worden getriggerd door een bord voor een ander winkeltje: Bie Anja. Hier worden diverse mooie en grappige cadeauartikelen verkocht én hier kun je betaalbaar je favoriete parfum tappen!

Bie-Anja-parfum-Heythuysen
Je eigen parfum tappen, briljant!

We scoren een monstertje en gaan op zoek naar een lekkere lunchoptie, daar zijn we wel aan toe. Porto Maurizio, een Italiaans restaurant aan de overkant van de straat, biedt uitkomst. Hier scoren we een heerlijk vers broodje dat we in het zonnetje opeten. Vervolgens stappen we weer in de auto en rijden we verder naar Nederweert!

Meer leuke tips in Heythuysen

Bloem en decoratie Sanne

Gaya mode

Coffee & Toffee

Mélange

Nederweert

We zakken iets verder af richting het zuiden en komen aan in Nederweert. In dit knusse plaatsje passeren we restaurant Diverso waar we op het menu spieken, en aan de overkant de gekroonde ijssalon Florence. Het water loopt ons alweer in de mond maar we moeten door. We brengen een bezoekje aan B-Beth, een kleurrijke kledingzaak voor dames en heren waar we vrolijk van worden. We neuzen uitgebreid tussen het brede aanbod kleding, schoenen en accessoires.

b-beth-Nederweert
Genoeg te neuzen hier

Vervolgens stappen we even binnen bij de verderop gelegen boerderijwinkel. Hier scoren we een potje lokale confituur voordat we op weg gaan naar onze laatste bestemming: Weert.

Meer leuke tips in Nederweert

DPS Fashion & Style

Meora juwelier

Wijnkopers Alex Storms

Weert

In Weert snellen we ons naar Warenhuis Conceptstore, een initiatief dat verschillende merken, producten en (lokale) ondernemers verenigt. We zien oneindig veel leuke producten en kunnen geen keuze maken. De tijd dringt dus deze gaat wederom op onze lijst. We lopen verder en komen langs het mooie gebouw van Taverne de Oude Munt. Vlak daarnaast spotten we een leuke kledingwinkel: VT Mode.

vt-mode-weert
Hier komen we voor terug!

Het is ondertussen 18:00 en de winkels gaan sluiten. We balen enorm want Weert heeft nog veel meer te bieden, dat weten we. We besluiten om een hapje te eten bij De Soos voordat we terugkeren naar het zuiden. Een zeer geslaagde dag!

Meer leuke tips in Weert

Fashion team

Huupkens ijssalon

Grand café Weerter Bazaar

B&B Piekoo Belloo

Op zoek naar een wandelroute door het centrum van Weert? Check deze blog.

Ga zeker eens een dagje/ weekendje shoppen in deze leuke plaatsen enne, scoor onderweg een lekker hapje ;).

Liefs,

Fleur & Ellis