Type and press Enter.

Shoppen en slapen in veelzijdig Roermond

Roermond-fleur-ellis

We maakten onlangs een roadtrip door het midden en noorden van Limburg (lees meer over onze roadtrip en over deze regio in het Limburg Magazine). Tijdens onze trip stopten we in Heythuysen, Panningen, Venray, Weert, Nederweert en Roermond. We vertellen je graag meer over deze plekjes. Allereerst is Roermond aan de beurt. Ga je deze stad bezoeken? Doe dan je voordeel met onze tips. Komen ze.

magazine-liefsuitlimburg-3
Het Limburg Magazine (gratis te verkrijgen bij de VVV)

Middelpunt

Roermond ligt in het midden van de provincie. Het is vroeg op de dag en we hebben zin in: koffie! We bezoeken de Koffie Thee Winkel aan de Schoen-makersstraat. We snuffelen tussen de 50 soorten koffie en maar liefst 150 soorten thee. We kiezen uiteindelijk voor een Roermondse Melange.

Roermond-koffie-thee-winkel

N10

Met deze heerlijkheid op zak wandelen we richting de Neerstraat waar we de prachtige oude deur van B&B N10 passeren. We besluiten om aan te kloppen en de vriendelijke eigenaar stelt voor om ons kort rond te leiden. Onze mond valt werkelijk open, wat is het hier mooi. De kamers hebben een Parijse allure en de oude elementen zijn prachtig gecombineerd met modern comfort.

Roermond-bnb10
Een droom!

Borrelplankje

Een paar deuren verder spotten we een mooie delicatessenzaak: Déli-Verte. Ook hier kijken we onze ogen uit. Van al dat lekkers krijgen we bijna keuzestress. Uiteindelijk kopen we een pot heerlijke Limburgse truffelmayo.

Roermond-delivente-fleur
We snuffelen lekker rond
Roermond-delivente-ellis
Nemen natuurlijk iets mee naar huis
De Neerstraat blijft onze aandacht vasthouden, want op weg naar de auto passeren we een bijzondere brasserie: Brasserie’t Literatuurtje. Gelegen in het monumentale pand van de stadsbibliotheek. Ook een bezoekje waard!
Veel plezier in Roermond!
Liefs,
Fleur & Ellis