Type and press Enter.

Slapen en smullen in Sittard

Merici-sittard-george-restaurant-1

In het voormalige Ursulinenklooster in Sittard heeft een transformatie plaatsgevonden. Het klooster was voorheen al deels ingericht als hotel, Merici om precies te zijn. Tel daar een rits kamers in nieuwe stijl bij op, plus een sfeervol en culinair restaurant en het feest is compleet. Wij mochten logeren in een van de nieuwe kamers van het hotel, dat tegenwoordig in beheer is van Black Label Hotels, én proeven bij restaurant George. En dat was een unieke belevenis.

Merici-sittard-hotel
De oude ingang van het hotel

Vernieuwde hotel

Wij kwamen het hotel binnen vanuit de parkeergarage. Vanaf het eerste moment was de authentieke sfeer van het klooster voelbaar. We liepen de trappen op en kwamen uit in een lange gang met zwart witte tegels en kunst aan de muur. Dit zorgde voor een luxe uitstraling. We checkten in aan de receptie en snelden naar onze kamer, want onze diner reservering naderde. Ook in de vernieuwde gangen is de historie absoluut in ere gehouden. De wandbekleding deed bijvoorbeeld denken aan de glas in lood ramen van een kerkelijk gebouw, heel mooi en sfeervol. En dan onze kamer, we sloegen even stil toen we de deur opende, en dat gebeurt bij ons niet snel. We kwamen binnen in een moderne suite met een eettafel, koffiehoek, bank, badkamer en een trap die naar onze vide leidde, waar we mochten slapen. De dakramen keken trouwens direct uit op de torens van het klooster. Dit werd goed vertoeven.

Merici-sittard-uitzicht
Uitzicht met zonsondergang
Merici-sittard-kamer
Onze heerlijke bed
Merici-sittard-kamer-2
Wat een kamer!

George’s

Nadat we de gehele ‘kamer’ hadden bewonderd, fristen we ons op en gingen we terug naar beneden, naar restaurant George’s. Dit deel van het klooster heeft jaren leeggestaan, wat onvoorstelbaar is. Het restaurant is gelegen in een grootse, sfeervolle vleugel. Door het hoge plafond is het enorm ruimtelijk en de aankleding maakt het sjiek maar toch toegankelijk. Chef Joël Reintjens zorgt met zijn keukenbrigade voor de culinaire touch. Als gast kun je alles volgen wat zich afspeelt in de open keuken. Een leuk detail.

Merici-sittard-george-restaurant-kok
De open keuken

Merici-sittard-george-restaurant

Diner

Wij mochten genieten van een 3 gangendiner. We begonnen met een glaasje witte wijn (Mission) en een stukje zalm op Noorse wijze met sojakaviaar, bavarois, yoghurt en foccacia. Even later kregen we een glas Palombe rouge en een stukje diamanthaas met een mousseline van aardpeer en een rode wijn truffel jus. We sloten af met een glaasje bubbels, MVSW rose cava om precies te zijn, in combinatie met een cremeux van chocolade met tuindoorn, smeuïge brownie, yoghurt, vanille-ijs, panko en kokoskrokant. Kortom, dit is een restaurant voor fijnproevers!

Merici-sittard-george-restaurant-voorgerecht
De zalm
Merici-sittard-george-restaurant-ellis
Ellis geniet van haar diamanthaas
Merici-sittard-george-restaurant-dessert
Dessert gaat er altijd in

Ontbijt

Na een nachtje luxe schoven we de volgende ochtend aan bij het ontbijt in het oude gedeelte van het hotel. Leuk om beide delen te verkennen. Deze gaan hand in hand. Het ontbijt was zeer uitgebreid met verse broodsoorten, croissants, diverse soorten beleg, fruit, groenten, yoghurt, eitjes, en zelfs pancakes. Wij begonnen onze dag dus met een grote glimlach.

Merici-sittard-ontbijt
Veel keus
Merici-sittard-ontbijt-2
Nog meer keus
Merici-sittard-ontbijt-3
We houden het bescheiden

Faciliteiten

Hotel Merici gaat haar faciliteiten op korte termijn nog verder uitbreiden. Zo staat het finaliseren van de gym en het opknappen van de prachtige tuin hoog op de prioriteitenlijst. Laat je zeker verrassen door deze mooie plek als je in de buurt bent.

Merici-sittard-gang
De gangen
Merici-sittard-oude-gedeelte
Het oude gedeelte

Hotel Merici
Oude Markt 25
6131 EN Sittard

Meer lezen over Sittard? Check deze blog.

Liefs,

Fleur & Ellis