Type and press Enter.

Speciaal slaapplekje in Slenaken: Home at the end of the world

bedandbreakfast-badkamer

Onlangs maakte ik samen met mijn moeder een roadtrip door het Heuvelland. Op de fiets welteverstaan, en nee geen e-bike! We gingen op zoek naar bijzondere plekjes en zouden volop in beweging zijn. Maar uiteindelijk wilden we vooral genieten van alles wat het Heuvelland te bieden heeft. Je zult nog een aantal keer verhalen gaan tegen komen over deze trip, maar ik ga starten met ons bijzondere verblijf: Home at the end of the world

At the end

Wanneer je vanaf het noorden richting Slenaken fietst of rijdt, ga je waarschijnlijk denken: Hoe ver kan ik nog gaan? Net voor het bord ‘België’ sla je linksaf en rijdt je tegen B&B ‘Home at the end of the World’ aan. Dit bijzondere plekje lijkt inderdaad aan het einde van de wereld te liggen, zo voelt het althans. Maar zo is het in werkelijkheid niet. Deze plek ligt midden in het mooie Limburgse Heuvelland. Vanaf de tuin kijk je uit over een deel van dit bijzondere landschap.

bedandbreakfast-buitenkant
Zonnetje op B&B

In de tuin staan verschillende fruitbomen en kruidenplantjes, vergezeld door diverse prachtige andere planten. De tuin is niet enorm georganiseerd, maar juist dat maakt het mooi. Gelukkig zijn er verschillende hoekjes ingericht om uit te rusten en te genieten.

bedandbreakfast-tuin-mam
De tuin en mijn moeder
Ontbijten

Jeanette, de gastvrouw van deze B&B, serveert iedere morgen ontbijt op het door de gasten zelf aangegeven tijdsstip. Bijna alles van dit top ontbijt is zelf gemaakt en komt uit de tuin of is speciaal gehaald op de markt in België. Het zelfgemaakte brood was heerlijk smeuïg, lekker met de zelfgemaakte kweepeer jam met tijm en een beetje geitenkaas. Iedere dag een andere, zelf gemaakte compote, marmelade of confiture (ik weet niet het meer precies.. 🙂 sorry Jeanette). Daarnaast is er ook nog vlees en kaas, wat fruit en zelf gebakken cake om het ontbijt af te maken. Wanneer je het niet op krijgt, gaat het mee als tussendoortje tijdens het wandelen. Genieten.

bedandbreakfast-ontbijt
home made ontbijtje
bedandbreakfast-ontbijtkamer
De ontbijtkamer
Wandelen

Op dag twee van ons verblijf gingen we niet fietsen, maar wandelen. Jeanette weet je precies te vertellen welke wandelroutes het mooiste zijn en praat hier met veel plezier over. We kozen voor de wandeltocht richting Epen. Pakweg 10 kilometer, dat moest wel lukken. We kregen een kaart mee en hadden een heerlijke wandeldag door de prachtige appelboomvelden, Limburgse valleien en kneuterige dorpjes.

bedandbreakfast-ontvangst
Routebeschrijving
bedandbreakfast-schommelstoel-ellis
Waar gaan we vandaag naartoe?
bedandbreakfast-bord
Home at the end of the world bord langs de weg
Lekker vertoeven

Home at the end of the World heeft twee slaapkamers. Toevallig dat we ze beiden konden bekijken omdat de andere gasten er nog niet waren. Wij sliepen in de Engelse kamer met twee aparte bedden. Dit is bovendien de  meest lichte van de twee. De andere kamer is iets groter, heeft een bedstede en is een stuk donkerder. Beiden zijn heel sfeervol en dus een feestje om in te verblijven. Onze kamer keek uit op het weiland achter het huis waar de koeien overdag vertoeven. De kamer heeft een bad. Bad-en douchegel (met een te lekkere geur) en shampoo zijn aanwezig. ’s Nachts is het hier heerlijk rustig, dus we hebben geslapen als roosjes..

bedandbreakfast-kamer
Slaapkamer
bedandbreakfast-uitzicht
Uitzicht vanuit de kamer
bedandbreakfast-badkamer
Te leuke badkamer

Deze B&B is speciaal. Dat komt niet alleen door de fijne ligging, midden in het Heuvelland maar ook nog op 20 minuten rijden van Maastricht, maar zeker door de persoonlijke aandacht die Jeanette voor haar gasten heeft. Zowat alles wat je eet komt uit haar eigen keuken, de inrichting past precies bij de omgeving en er hangt een heerlijk relaxe sfeer in huis. Helemaal opgeladen fietsten we weer huiswaarts. Wat hebben we genoten.

Wil je ook een keer gaan slapen bij ‘Home at the end of the World’? Bekijk dan vooral eens de website hier.

Schilbergerweg 5
6277 NX Slenaken
043 457 3239

Liefs,
Ellis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

One comment

  1. […] Meer lezen over Home at the end of the World? Klik hier. […]