Wij hebben deze plek eerder al voorbij laten komen in de lijst met, naar onze mening, de mooiste terrassen van Limburg. Maar naast genieten op het terras heeft Saga & more nog meer te bieden, zoals de naam al doet vermoeden. Wij maakten een (culinair) uitje en ontdekten wat hier allemaal te beleven valt.
Saga
In de titel verklapten we het eigenlijk al: ‘saga’ is Zweeds voor sprookje. Deze naam is gekozen door eigenaresse Ingela, die zelf uit Zweden afkomstig is. Haar man Iwan en zij hebben het pand gekocht met aanvankelijk het idee om het als woonhuis te gebruiken. Dit is uiteindelijk ook gebeurd, maar mét b&b en restaurant/ terras. En daar zijn wij hen erg dankbaar voor!

Restaurant en b&b
Wij waren voornamelijk bekend met het sfeervolle terras, dat als een van de weinige accommodaties direct aan een rots is gebouwd. Maar ook binnen zijn tafeltjes én een fijne bank om op neer te ploffen. De keuken is er een zoals je die kent uit je eigen huis, maar dan uitgebreid met horecavoorzieningen. Dit geeft een huiselijke sfeer aan het restaurant, erg knus. Achterin staat bovendien een barretje, waar lekker geborreld kan worden en dat tevens dient als receptieruimte voor de b&b.


Festivalsfeer
Een terugkomend thema bij Saga is wielrennen i.c.m. festivalelementen. Eigenaar Iwan organiseert dan ook al jaren de Limburgse versie van wielerevent Eroica. En dat doet hij met veel plezier. Op het terras zie je verschillende bewegwijzering bordjes, is een buitenbarretje gebouwd in festivalsfeer, hangen slingers lampjes etc. Binnenin zijn diverse wielrenshirtjes, een wielrenfiets, diverse (oude) afbeeldingen omtrent wielrennen in de regio, fietslampen- en krukken etc. te vinden. Genoeg details om te bewonderen dus.


Food & drinks
Natuurlijk hebben wij ook een hapje gegeten en een drankje genuttigd (om mee te beginnen). Ellis trapte af met een glaasje bubbels en ik ging voor een Caipirinha. Als amuse kregen we Zatar pitabrood met aïoli. Dit smaakte naar meer, dus kozen we voor de antipasti plank als voorgerecht. En deze was echt heerlijk. Heel uitgebreid en met net even wat luxere items.



Hoofdgerechten
De hoofdgerechten komen vrijwel allemaal van de grill. Er staat dan ook vast een chef achter de barbecue, wat tevens bijdraagt aan het huiselijke gevoel. Op aanraden van Iwan koos ik voor de zeebaars met verse kruiden en Ellis voor de ossenhaas, beiden van de grill. Ook deze opties kunnen we ten zeerste aanraden. Ik dronk een glaasje rosé bij mijn visgerecht en Ellis een glaasje stevige rode wijn bij haar stukje vlees.



Toet
En dan de toet, die mag nooit ontbreken. We kozen voor het Grand Dessert om te delen maar een iets kleinere variant voor de lekker, met een vertrouwd kopje thee on the side.

See you there
We hebben een heerlijke avond gehad en komen de relaxte sfeer zeker nog eens proeven. Leuke tips voor deze zomer: in juli en augustus kun je bij Saga elke woensdagavond terecht voor Paella en Sangria en elke zondagmiddag is er een singer-songwriter uitgenodigd.
Geulhemmerweg 32, 6325 PK Berg en Terblijt
Liefs,
Fleur & Ellis
